Aşk Evindeki Casus

Yazar:
Anais Nin

2018 94. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2018 15:39
Yazarın ismini çok duydum ama ne bileyim belki cesaret edememem belki de istemememden dolayı Anais Nin okumadım. Bu kitabı Üsküdar’da bir sahafta buldum ve uçakta okudum bitirdim. Kitap akıcı ve gayet açık. Betimlerler gayet muazzam. İnanın bu türde olmasına rağman (erotik tarzda) betimlemeleri sizi olayın yaşandığı yer, an ve gözünüzde canlanan her şeyi anlatmış yazar. Zaten bu türde pek duyulan bir isim yok bildiğim kadarıyla ama edebiyat çevresinde isim yapmış olması demek ki kötü yazar olmadığını bize göstermekte. Sabina’nın bir evliliği var ve eşini çok seviyor. Alan ona karşı mutlak bir zafiyet içinde. Amma velakin Sabina maceralar arıyor. Barlarda sürtüyor, gecelik ilişkilere giriyor. Hatta başkalarına aşık oluyor, oldurtuyor. Ama peşinde biri var. Hayalet gibi arkasında gezen bir dedektif. Onun tüm yaptıklarından haberdar. Sabina da farkında ve karşılaştıklarında ona bütün günahlarını anlatıyor bir nevi günah çıkarıyor. Ben Tanrı’ya benzettim dedektifi. Çünkü ona karşı mahcup olması ve utanması falan bunları anımsattı. Başka heyecanlar, babasına benzettiği kişiden kopamama falan buralar biraz olaylarla örülü. İçsel Kentler dizisinin 4. Kitabıymış. En iyi kitabı Venüs Üçgeni olarak görülmüş. Kadın – Erkek ilişkileri, aldatmanın insan ruhunda bıraktığı psikolojiyi cesurca yazmış. Kocasını sevse de başka heyecanlar arasında kalan Sabina’nın tatmin duygusunu okuyacaksınız. Aşkın ışıltılı ve karanlık yönlerini gördüğünüz bu eser; kentin sokaklarında aşkın peşinden sürüklenen bir kadının öyküsü aslında. Pek çok tavsiye etmesem de yine de okunur.
Aşk Evindeki CasusAnais Nin · Everest Yayınları · 2006103 okunma
2023 26. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2023 00:00
*Enter Mia Wallace voice here* I said God damn! Yeterince araştırmadan kitabın üzerine atladığım için bir serinin dördüncü kitabını almışım. Diğer kitaplarla bağlantılı mıdır bilmiyorum ama tek başına yeterince bağımsızlık hissi verdi ve beni peşinden sürükleyecek pek çok Anaïs Nin kitabının ilki oldu. Bir kere okudum ama sanırım aslında üç kereydi. Okuduğum cümleleri duyduğum haz yüzünden defalarca okudum. Her şeyiyle mükemmeldi. Ay'ın kişiyi vahşileştirdiğini ve bir nevi azıttığını savunan insanlar varken Sabina, Ay banyosu yapar. Beni mahveder ve kalbimi deler <3 Ben kendilerine Ay'lanmak derdim oysa. Ben Ay'lanmaya gidiyorum diyerek sahile inen minik bir Ayşe işte bu noktada kitapla bütünleşmiş ve âşık olmuştur. Kısacası: Senin ağzını yerim ben Bu zamana kadar nerelerdeydin sen Kimse inkar etmesin güzel gördüm Demesin seni görmeden. Period.
Aşk Evindeki CasusAnais Nin · Everest Yayınları · 2006103 okunma

Anais NinYazar · 14 kitap
Anais Nin (21 Şubat 1903 - 14 Ocak 1977) İspanyol, Küba ve Danimarka kökenli Fransız yazardır. Günlükleri ve erotik yazılarıyla tanınır. Günlükleri 11 yaşından başlayarak ölümüne kadar 60 yıldan uzun bir dönemi kapsar. Uzun yıllar Anais Nin aynı anda iki kişiyle evli kalmıştır. Bir sanatçı ve bankacı olan ilk kocası Hugh Guiler ile 1923'de evlenmiştir. 1955 yılında Guiler ile evliliği sürerken evlendiği Rupert Pole ise bir orman memuruydu. Her iki adam da Nin'in ikili yaşantısından bihaberdi ve 1977'de Nin'in ölümüne kadar tanışmamışlardı. 1985 yılında Hugh Guiler'in ölümünden sonra Nin'in günlükleri Rupert Pole'un izniyle eksiksiz halleriyle yayımlanmıştır. Yaşamı Fransa'da Kübalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nin, besteci Joaquín Nin ile klasik eğitim almış şarkıcı Rosa Culmell'in kızıydı. Anne ve babasının ayrılmasından sonra annesi Anais ve iki erkek kardeşini alarak New York'a taşındı. Yeni yetmelik döneminde okulu bıraktı ve manken olarak çalışmaya başladı. 1924 yılında kocası Hugh Parker Guiler ile Paris'e taşındı. Bu dönemde kendini yazıya verdi. D.H. Lawrence üzerine olan ilk kitabı da bu dönemde yayımlandı. 1939'da çift New York'a döndü. Nin Kenneth Anger'in Inauguration of the Pleasure Dome (1954) adlı filminde Astarte olarak rol aldı. Ayrıca Maya Deren'in Ritual in Transfigured Time (1946) ve Guiler'in Ian Hugo ismiyle yönettiği Bells of Atlantis (1952) adlı filmlerde oynadı. 17 Mart 1955'de Rupert Pole ile ikinci evliliğini yaptı. Genellikle ilham kaynağı olarak Djuna Barnes ve D. H. Lawrence'ı göstermiştir. Günlükleri Anais Nin en fazla günlükleri ile tanınır. On yıllara yayılan günlükleri birçok açıdan çarpıcıdır. Nin'in birçok önemli yazar, sanatçı ve psikanalist ile yakın ilişkisi vardı. Günlüklerinde bu kişileri alışılmadık bir derinlikle analiz eder. Erotik anlatım Anais Nin çoğu eleştirmen tarafından kadın erotik edebiyatının en iyi örneği olarak gösterilir. Erotizmi deşen ilk kadın yazarlardandı. Nin 1940'larda parasızlıktan sayfası bir dolardan olmak üzere Venüs Aşıkları'nı kaleme almıştı. Anlatım tarzı dönemine göre fazlasıyla açık saçıktı. Günlüğünde babasıyla yaşadığı ensest ilişkiyi yazmıştır. Nin dönemin birçok önde gelen edebiyatçısıyla arkadaştı. Hatta bazılarıyla sevgiliydi. Bunlardan bazıları Henry Miller, Antonin Artaud, Edmund Wilson, Gore Vidal, James Agee, James Leo Herlihy, ve Lawrence Durrell gibi isimlerdi. Miller ile arkadaşlığı ve yaşadığı ilişki gerek kadın olarak, gerekse yazar olarak kendisini çok etkilemiştir. Her ne kadar günlüklerinde Miller'ın karısı June ile ilgili gördüğü cinsel bir rüyadan bahsetse de bu rüya hiçbir zaman gerçeğe dönüşmemiştir. Günlüğün ilerleyen kısımlarında Nin başka bir kadınla lezbiyen bir ilişkiye girdiğinden ama bu ilişkiden tatmin olmadığından bahseder. Anais Nin 1977'de Kaliforniya'da Los Angeles'da ölmüştür. Cesedi yakılmış ve külleri Santa Monica Körfezi'ne savrulmuştur.