Aşk Şiirleri

Kırmızı Yayınları
Sıralamalar

·150 syf.·
2020 29. kitabı
Adonis bu sefer aşk şiirleri ile karşımızda. 1995 Nazım Hikmet Şiir Ödülü sahibi. Yaşayan en iyi Arap şairi. Şiiri hakkında diğer kitaplarda yaptığım incelemelere bakabilirsiniz. Bu incelemem de görebilmeniz için bir şiirini bırakacağım buraya. İyi okumalar diliyorum. Haftanın Yedinci Günü Hangi günler büyüler şimdi Sevgi ve nefretimi, Sen, bu haftanın yedinci gününde yaratıldın Ufkun dalgalarından yaratıldın Şarkıların kirpiklerinden Ben haftanın yedinci günü yara ve balta ağzındaki Beni bağlayan nedir? Beni rüzgar ve toprak gibi? Not: Alemin altı günde yaratıldığına inanılır. Yedinci günü kullanması buradan geliyor.
Şiir
Aşk ŞiirleriAdonis · Kırmızı Yayınları · 200720 okunma

AdonisYazar · 23 kitap
Ali Ahmet Sait Esber, Adonis adıyla da bilinen Suriyeli şair ve denemecidir. Lazkiye yakınlarındaki bir dağ köyünde doğdu. Küçük yaşlarda tarlalarda çalışmaya başladı. Aynı dönemde babası kendisine şiirler ezberletmeye başladı. Çok geçmeden kendi şiirlerini yazmaya başladı. 1947 yılında dönemin Suriye cumhurbaşkanı Şükrü el Kuvvetli'nin önünde şiir okuma fırsatını yakaladı ve bu vesileyle burslu olarak Lazkiye'de liseyi bitirdi, ardından da Şam'da Suriye Üniversitesi'ne gitti. 1954 yılında felsefe ve edebiyat bölümlerinden mezun oldu. 1956 yılında Beyrut'a yerleşti. 1960 yılında Lübnan uyruğuna geçen sanatçı, Lübnan İç Savaşı yüzünden ülkeyi terk ederek Paris'e yerleşti. Halen Paris'te yaşamaktadır. 1995'de İstanbul'da Nazım Hikmet Uluslararası Şiir Ödülü'nü almıştır. 2005 ve 2006 yıllarında Nobel Edebiyat Ödülü için adı geçenlerden biriydi.