İkili İlişkilere Farklı Bir Bakış

Alper Hasanoğlu
Kasım 2010
Remzi Kitabevi

2018 21. kitabı
İlişkiniz varsa da yoksa da okuyun derim. Oldukça akıcı bir dille anlatmış Alper Hoca aşkın hallerini. Geçmiş, şimdi ve gelecekteki ilişkilerinizi gözden geçiriyorsunuz ve aslında herşeyi ne kadar olduğu gibi - herkes gibi yaşadığınızı gözlemliyorsunuz. Bebekliğinizde annenizle/bakım vereninizle kurduğunuz bağın bugününüze nasıl yansıdığının farkına varıyorsunuz aslında. İlişki içindeki personanıza bir de yakından bakın derim Alper Hasanoğlu rehberliğinde.
İlişkiler
2016 2. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2016 00:00
Çok iyi tespitler barındıran kitap. Bazı bazı yüzeysel gelebilir. Kimi kısımları hiç tanıdık gelmeyebilir ya da fazlaca göze sokulmuş gibi hissettirebilir ama özellikle aşkla ilgili bir gündeminiz olduğunda (aşıkken de diyoruz buna...) okuması keyif veriyor. Aşk acısını da üleştiriyor, ki; o bakımdan bile iyidir böyle kitaplar okumak bazen...
2022 2. kitabı
yer yer kendini tekrar etti fakat genel anlamda terminolojiye fazla girmeyen akici olan bi kitapti. dunya edebiyatindan verdigi ornekler guzel islenmisti. toplum tarafindan kabul goren (benim de sorgulamadan kabul ettigim) cogu kaninin aslinda dogru olmadigini gordugum icin kitaba olan merakim kitabin bitisine kadar surdu. iliskilere dair bakis acimi ve ufkumu genislettigi icin sevdim. ozellikle iliskilerinde sorunlar yasayan insanlarin kendilerine dair bircok cevabi bulabileceklerini dusunuyorum
2017 19. kitabı
Aşk doğar büyür ölür... Aşkın ilk haline ve aşkın son haline değin objektif ve kapsamlı bir kitap. İlk sayfalarda yüzümün gülümsediği, ortalara doğru yüzümün ekşidiği, hoşuma gitmeyen kısımların bollaştığı, hoşuma gitmese de hayatta böyle çirkin ve sancılı dönemlerin maalesef olduğu, en azından insanların neyi neden yaptığını anlamak adına özelliklede evli iseniz kesinlikle okumanız gereken bir eser. Konuları daha anlaşılır kılmak adına; Madam Bovary, Anna Karenina , Umberto Eco'nun Gülün Adı gibi kitaplardan alıntılar da mevcut idi. Çok ta güzel olmuş bu alıntılar. Velhasılı kelam okuyun!
2023 2. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2023 02:22
Aşkın Halleri sosyal statülerin getirmiş olduğu kaygılar, kadın ve erkeğin ilişki içindeki rolleri bakımından, ilişkiyi geliştirme adına ve sürdürülebilir bir uzlaşma zemini oluşturma adına fayda sağlayacak nitelikte bir eser. Okunmalı, okunmalı, okunmalı
Düşünce
Aşkın Halleri
2022 10. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2022 10:21
Yazar kisinin dogustan baslayarak yasami boyunca ikili iliskilerinden edindigi deneyimleriyle sekillenen semalari ve bu dogrultuda iliskilerde sergiledigi tutumlarini ele alarak; ask, evlilik, aile kurumu, aldatma uzerine sade anlasilir bir dille ozellikle bilgilendirici ornekleri ve alintilari ile kitabi zenginlestirmis. Ask’in yogunlugu ile olusan korluk etkisinin son bulmasi durumunda olusan hayal kirikligi, sevginin gucu ve asil mevzunun ciftlerin karsilikli yasamasi gereken duygu ve sorumluluklari tek basina ustlendiginde ortaya cikan sorunlar uzerinde durulmus. Aldatmalarin nedenleri ve cesitlerinin farkli goruslerden alintilar ile aciklayarak aslinda asil sebeblerin cocukluktan baslayan travmalar olabilecegi gibi sonradan edinilen iliskilerimizden de kaynakli olabilecegini anlatmis. Iliskilerimize yol verebilecek, klavuz bir kitap..
2023 14. kitabı
Okunma: 10 Mart 2023 16:51
Alper Hasanoğlu aşkı yalnız romantik bir çerçevede değil psikolojik ve sosyolojik alt yapılarıyla da birlikte inceliyor. Bağlanma kuramları, farklı kültürlerdeki ilişki dinamikleri, evlilik, sadakat, aile gibi pek çok konuda aydınlatıcı bilgiler vermekte. Psikiyatr elinden çıkmış olmasına rağmen terimlerden uzak, sohbet havasında. Daha önce birkaç kitabını okuduğumdan ve açık radyo, youtube gibi platformlardan da takip ettiğimden sebep sanırım;) yer yer kendini tekrara gittiğini düşündüğüm sayfalar oldu. Ah! Bir de çok üşümüş, birbirine sarılarak ısınmaya çalışan kirpilerin hikayesi var. Birbirinin canını acıtmadan ve aynı zamanda üşümeyecek mesafeyi bulabilmek mümkün mü gerçekten ;)
2025 54. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 16:24
İlişkilere farklı bir bakış açısı sunan Alper Hasanoğlu ‘nun Aşkın Halleri az önce bitti. Aşk sadece duygu değil bir “hal” olarak şekilleniyor , bazen geçici bazen dalgalı ama çok insani . Tek bir kalıpta değil binbir farklı düşüncede aşkın şekillendiğini ve ilişki dinamiklerinin kolektif yaşamda nasıl değişiklere uğradığını tamamen objektif bir şekilde aktarmış. Aşkın toplumsal, kültürel ve aile kavramlarıyla nasıl evrildiğini okurken yeni penceler açılıyor ufkunuzda. Keyifle okudum , aşkı tanımlamaktan ziyade hangi halde olduğunun bilincinde olalım yeter :) Herkese musmutlu seneler
2022 34. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2022 18:20
Kesinlikle okumalısınız! Ama öyle bir çırpıda okumayın sakin sakin okuyun. Mutlaka hayatınızdan bir şey bulaşacaksınız. Okudukça şaşıracak ve sürekli satırların altını çizeceksiniz :)
2023 10. kitabı
Bireyin kişisel anlamda kendini nasıl geliştirmesi gerektiğini anlatan ayrıca bunu eski çağlardan günümüze olan örnekleri ile güçlendiren bir kitap. Gerçekten ikili ilişkiler üzerine farklı bir bakış açısı sunuyor. Bireyin birey oluşundan tutun aile ilişkisine temeline kadar anlatıyor. Aşkın Halleri Alper Hasanoğlu
Sosyoloji

Alper HasanoğluYazar · 10 kitap
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'nin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İki yıl Çorlu Devlet Hastanesi Acil Birimi'nde pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Fizyoloji İhtisası yaptı. Fizyoloji İhtisasında özellikle stres fizyolojisi ve epilepsi üzerinde çalıştı. Ardından İsviçre'de psikiyatri ihtisası yaptı. Ardından Basel Üniversitesi Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bilişsel davranışçı terapi, şematerapi, eş ve aile terapisi, afektif bozukluklar uzmanlık alanlarıdır. Almanca ve Türkçe çeşitli bilimsel kitaplarda kitap bölümleri, Türk ve yabancı bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Kognitif Davranışçı Terapiler Derneği'nde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitim kursunda eğitmen ve süpervizörlük görevini yürütüyor. Halen İsviçre Basel'de ve İstanbul'daki muayenehanelerinde klinik çalışmalarına devam ediyor. İlk kitabı Bir Terapistin Arka Bahçesi (Remzi Kitabevi) 2009'da yayımlanmıştır.