Aşkın Halleri sosyal statülerin getirmiş olduğu kaygılar, kadın ve erkeğin ilişki içindeki rolleri bakımından, ilişkiyi geliştirme adına ve sürdürülebilir bir uzlaşma zemini oluşturma adına fayda sağlayacak nitelikte bir eser. Okunmalı, okunmalı, okunmalı
Yazar kisinin dogustan baslayarak yasami boyunca ikili iliskilerinden edindigi deneyimleriyle sekillenen semalari ve bu dogrultuda iliskilerde sergiledigi tutumlarini ele alarak; ask, evlilik, aile kurumu, aldatma uzerine sade anlasilir bir dille ozellikle bilgilendirici ornekleri ve alintilari ile kitabi zenginlestirmis.
Ask’in yogunlugu ile olusan korluk etkisinin son bulmasi durumunda olusan hayal kirikligi, sevginin gucu ve asil mevzunun ciftlerin karsilikli yasamasi gereken duygu ve sorumluluklari tek basina ustlendiginde ortaya cikan sorunlar uzerinde durulmus. Aldatmalarin nedenleri ve cesitlerinin farkli goruslerden alintilar ile aciklayarak aslinda asil sebeblerin cocukluktan baslayan travmalar olabilecegi gibi sonradan edinilen iliskilerimizden de
kaynakli olabilecegini anlatmis.
Iliskilerimize yol verebilecek, klavuz bir kitap..
Aşkın HalleriAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayınları · 2022623 okunma
Alper Hasanoğlu aşkı yalnız romantik bir çerçevede değil psikolojik ve sosyolojik alt yapılarıyla da birlikte inceliyor.
Bağlanma kuramları, farklı kültürlerdeki ilişki dinamikleri, evlilik, sadakat, aile gibi pek çok konuda aydınlatıcı bilgiler vermekte.
Psikiyatr elinden çıkmış olmasına rağmen terimlerden uzak, sohbet havasında.
Daha önce birkaç kitabını okuduğumdan ve açık radyo, youtube gibi platformlardan da takip ettiğimden sebep sanırım;) yer yer kendini tekrara gittiğini düşündüğüm sayfalar oldu.
Ah! Bir de çok üşümüş, birbirine sarılarak ısınmaya çalışan kirpilerin hikayesi var. Birbirinin canını acıtmadan ve aynı zamanda üşümeyecek mesafeyi bulabilmek mümkün mü gerçekten ;)
Aşkın HalleriAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayınları · 2022623 okunma
İlişkilere farklı bir bakış açısı sunan Alper Hasanoğlu ‘nun Aşkın Halleri az önce bitti.
Aşk sadece duygu değil bir “hal” olarak şekilleniyor , bazen geçici bazen dalgalı ama çok insani . Tek bir kalıpta değil binbir farklı düşüncede aşkın şekillendiğini ve ilişki dinamiklerinin kolektif yaşamda nasıl değişiklere uğradığını tamamen objektif bir şekilde aktarmış.
Aşkın toplumsal, kültürel ve aile kavramlarıyla nasıl evrildiğini okurken yeni penceler açılıyor ufkunuzda.
Keyifle okudum , aşkı tanımlamaktan ziyade hangi halde olduğunun bilincinde olalım yeter :) Herkese musmutlu seneler
Aşkın HalleriAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayınları · 2022623 okunma
Kesinlikle okumalısınız! Ama öyle bir çırpıda okumayın sakin sakin okuyun. Mutlaka hayatınızdan bir şey bulaşacaksınız. Okudukça şaşıracak ve sürekli satırların altını çizeceksiniz :)
Aşkın HalleriAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayınları · 2022623 okunma
Bireyin kişisel anlamda kendini nasıl geliştirmesi gerektiğini anlatan ayrıca bunu eski çağlardan günümüze olan örnekleri ile güçlendiren bir kitap. Gerçekten ikili ilişkiler üzerine farklı bir bakış açısı sunuyor. Bireyin birey oluşundan tutun aile ilişkisine temeline kadar anlatıyor. Aşkın HalleriAlper Hasanoğlu
Pınar Saban’cının önerisiyle okudum. Oldukça kaliteli, araştırmalarla desteklenmiş, bilgilendirici ve düşündürücü bir eserdi. Yazarın emeğine sağlık. Kendimi ve ilişkileri yaşama biçimimi tekrar tekrar gözden geçirdim. İnsanalara karşı empati duygum arttı.
Aşkın HalleriAlper Hasanoğlu · Pinhan Yayınları · 2022623 okunma
Aşk, bir kişiye veya bir şeye karşı duyulan derin ve yoğun bir sevgi, ilgi ve bağlılıktır. Aşkın birçok çeşidi ve tanımı vardır; herkesin aşkı farklı yaşadığı için, herkesin aşka dair farklı
tanımları olabilir. Aşk, insanları mutlu edebileceği gibi zaman zaman zorluklar da yaşatabilir.Alper Hasanoğlu Aşkın Halleri adlı kitabında aşkın tanımı, bireylerdeki etkisi, nasıl yaşandığı
ve sonrasında yaşanılan çatışmalar ile ilgili konulardan bahseder.
Kitap, romantik ilişkilerin karmaşıklığını ve aşkın değişken doğasını ele alıyor. Kitapta, farklı karakterlerin aşkla başa çıkma süreçleri ve duygusal yolculukları örnekler ve bazı mitolojik öykülerle anlatılıyor. İlişkilerin iniş çıkışları, tutkulu anlar ve zorluklarla dolu bir hikaye sunuyor. Yazar, okur kitap boyunca, aşkın farklı yüzlerini keşfedeceği bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculukta bir okuyucu olarak neler öğrendik peki? Öncelikle Aşkın ne olduğunu, insan doğasında nasıl var olduğunu öğrenmekle başlıyor bu süreç. Bir insan olarak sevme sevilme ihtiyacının dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren bizimle var olup geliştiğini, ilişkilerimizi nasıl etkilediğini görüyoruz. Bu süreç boyunca anlatılanlar arasında kendimizden de parçalar görmek hatta sanki yazarla karşılıklı bir konuşma içerisindeymiş gibi hissetmek
mümkün. Okuyucunun kendisinde ya da partnerlerinde anlamlandıramadığı, sebebini bilemediği bazı davranışların neden ve nasıl oluştuğuyla ilgili bilgiler sayesinde farkındalık
oluşmasını sağlayabiliyor. Sadece aşk ilişkileri üzerinde durmayıp bireyin bakım vereniyle oluşturduğu bağlanmaların konusuna da değinip örnekler vermesi, bireyin yetişkinlikteki
ilişkilerinin bu bağlanmayla ilgili olduğunu söylemesi kendimizdeki bağlanma türünü öğrenmemiz ve bunu, eğer güvensiz bağlanmaysa, fark edip sonrasında güvenli
Sıralayacağım o kadar çok alt başlık var ki hepsine tek tek dokunmak isterdim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere kitabın temelinde “aşk”, aşkın ne olduğu ve ne olmadığı, nelere dayanıp, nelerden beslendiğini konu almış. Alper Hasanoğlu’nun terapilerinde edindiği deneyimlerle donatılmış zaman zaman tarih öncesine çoğu zaman da günümüze ve çocukluğumuza döndüğümüz teorilerle dolu bir kitap. Kendinizi araştırdığınız, bol bol soru sorduğunuz birçok yerin altı çizili.
Kitap sadece aşk üzerine değil, ikili ilişkilere tarafların bakışı, aldatma ve aldatılma unsurları, aile şemaları ve travmaların hem kendi içimizde hem de diğer toplumlarda nasıl şekillendiğini konu edinmiş. Toplumda ve sosyal sınıflarda kadın, erkek ve cinselliğin bireye nasıl hükmettiğine örnekler verilmiş. Aslında korktuğumuz soruların kaynağı olabilecek bir kitap bu.
Aldatan neden aldatır? Aldatılan neyi kabullenemez? Neden aldatılır?Aşk var mıdır yoksa insanın aradığı bir yol mudur? Çiftler neden evlenir? Neden boşanır ya da boşanmaktan bu denli kaçar? Ailemizin ilişkilerimize etkisi, çocukluğumuzdaki bağlanma biçimi şu anki karakterimizi ne boyutta ölçeklendirir?
Bütün yolların çocukluğa çıktığı sorular hep bunlar. Bir yıl boyunca terapiye gidip oraya inmekten düzenli olarak kaçtığım bir sürü yol :) Ben fazla detay hatırlayamadığım için günümü şu anki aklımla kurtarmayı başarmıştım, fakat travmalarınıza hala sarılıyorsanız maalesef aşkınızın girdabını çocuk kendinizi azad ederek dindiriyorsunuz.
Aşkın hallerinden önce ya da sonra da mutlaka İyi Hissetmek kitabını okuyun derim, naçizane. Sonuçta her şeyin en kıymetlisi yine kendimiziz. İlk önce kendinizi iyileştirin.
★ ≫ İki kirpi hayatın en soğuk oyunlarıyla kaplı bir gecede karşılaşırlar. İkisi de çok üşümüştür ve birbirlerine sarılarak ısınmaya çalışırlar. Isınmaya başladıklarında dikenlerinin canlarının acıttığını fark ederler ve birbirlerinden uzaklaşırlar. Ancak yine üşümeye başlarlar ve yine birbirlerine sokulup ısınırlar. Canları acımaya başlayınca yine uzaklaşırlar. Bu durum yaklaşa uzaklaşa devam eder, ta ki birbirlerinin canını acıtmayana kadar ve en az üşüyecekleri mesafeyi bulana kadar…”
★ ≫ Yazar kişinin doğuştan başlayarak yaşamı boyunca ikili ilişkilerinde edindiği deneyimleriyle şekillenen şemaları ve bu doğrultuda ilişkilerde sergilediği tutumlarını ele alarak; aşk, evlilik, aile kurumu, sadakat gibi konulara dair tespitleriyle insanın ufkunu açan, doğru olarak kabul ettiğimiz bir çok bilgiyi sorgulamamızı sağlayan düşündürücü bir kaynak olacak şekilde yazmış.
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'nin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İki yıl Çorlu Devlet Hastanesi Acil Birimi'nde pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Fizyoloji İhtisası yaptı. Fizyoloji İhtisasında özellikle stres fizyolojisi ve epilepsi üzerinde çalıştı. Ardından İsviçre'de psikiyatri ihtisası yaptı. Ardından Basel Üniversitesi Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Bilişsel davranışçı terapi, şematerapi, eş ve aile terapisi, afektif bozukluklar uzmanlık alanlarıdır.
Almanca ve Türkçe çeşitli bilimsel kitaplarda kitap bölümleri, Türk ve yabancı bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
Kognitif Davranışçı Terapiler Derneği'nde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitim kursunda eğitmen ve süpervizörlük görevini yürütüyor. Halen İsviçre Basel'de ve İstanbul'daki muayenehanelerinde klinik çalışmalarına devam ediyor.
İlk kitabı Bir Terapistin Arka Bahçesi (Remzi Kitabevi) 2009'da yayımlanmıştır.