Atatürk Kütüphanesi

Atatürk'ün Hususiyetleri

Kılıç Ali

Atatürk'ün Hususiyetleri Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ün Hususiyetleri sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Hususiyetleri kitap alıntılarını, Atatürk'ün Hususiyetleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk sağlığında bize : " Büyük hadiseleri, yapılan işleri bir ferde maletmek devletin hakkına saygısızlık ifade eden bir görüş tarzı olur." Diyerek daima tevazu gösterirlerdi.
O (Atatürk), harikulade zekasına, büyük görüş kuvvetine, olayları tahlil derinliğine dayanmakla beraber, başkalarının fikir ve oylarına da kıymet verirdi. O'nun en kuvvetli tarafı, en büyük kudreti, belki istişare etmesini bilmesi ve istişareler sonunda kendi eşsiz mantığını olaylara hakim kılmasıydı.
Reklam
İran şahının Atatürk'ten ayrılırken veda ettiği zaman söylediği son sözü şu olmuştu: ''- Biraderim! Bilesiz ki şarkta (kendisini kastederek) bir kolordu kumandanınız vardır!''
Sayfa 106 - Sel YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal, “En büyük eseriniz hangisidir?” sorusuna şöyle cevap vermiştir: “Benim yaptığım işler, biri diğerine bağlı ve gerekli olan şeylerdir. Fakat bana yaptıklarımdan değil, yapacaklarımdan bahsediniz.”
Yüzü Gözü Yoğurt Olmuştu!
bu vaziyeti Atatürk şöyle anlatırdı; “- babam öldükten sonra annem ile birlikte dayımın köyüne gittik ve oraya yerleştik. Dayım tam manasıyla bir köy hayatı geçiriyordu. Çoçukluk bu ya, ben de o hayata derhal karıştım ve çok da hoşuma gitti. Dayım çiftlikte kahyalık ediyordu. bana da vazife verdi. Benim başlıca işim tarla bekçiliğiydi kardeşim makbule ile beraber bakla tarlasının kulübesinde otururur,  Tarladan kavgaları kovalamakla meşgul olurduk. hatta bir gün hiç unutmam makbule ile yoğurt yiyorduk, aramızda kavga çıktı. Makbule’nin başını tuttum ,yoğurt çanağının içine soktum. Yüzü gözü yoğurt olmuştu!” Atatürk çocukluğuna ait bu hatırayı anlatırken kahkahalarla gülerdi ve bu hikayeyi hemşirelerini gördükleri ve neşeli oldukları zaman ekseriyetle hemşirelerine de tekrar ettirirlerdi.
Sayfa 16 - AtatürkKitabı okudu
" Tarihimizi tetkik ediniz. Türk'ün çektiği bütün felaketler, maruz kaldığı tehlikeler ve musibetler hep kendi öz benliğini, milli varlığını ihmal ederek nereden geldiklerini ve ne oldukları, hangi nesle mensup bulundukları belirsiz birtakım kimseleri kendilerine reis tanıyarak onların şuursuz bir vasıtası olmak mevkiine düşmüş olmasındadır." Der ve bize kimseye, milli şuur ve benliğimizin ilhamatına aykırı bir istikamette, körü körüne bağlanmamamızı nasihat ederlerdi.
Sayfa 68 - Cumhuriyet, 1998Kitabı okudu
Reklam
40 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.