Ateş - Yanmak

Indigo Kitap
9786257671996
Ciltli

2023 113. kitabı
Öncelikle kitabın kapağını çok beğendim. İndigo bu konuda iyi. Kitabın akıcı olması da beni sevindiren bir durumdu. Arya’nın yaşadığı şeyler o kadar içimi sızlattı ki, yanımda olsa çoktan sarılmıştım ona. babası ile olan sahneleri sınır olarak okudum, herkes bana olamaz maalesef. Ulaş ise her ne kadar bir şeyleri saklasa da bu onun iyiliği içindir. Arya'nın kriz geçirdiği zamanlarda Ulaş'ın hep onun yanında olup destek olması çok güzeldi. Ama bu destek olmasının arkasında ki vicdan azabını okuyunca öğreneceksiniz. Arya'nın güçlü ve naif oluşu ve Ulaş'ın da ulaşılmaz biri oluşu her zaman merhametli bir adam oluşu beni bitirdi. Ve bu ikilinin arasındaki çekimi okumak çok keyifliydi. karakterin duygu geçişlerini bize net bir şekilde yansıttı, bu yönünü sevdim yazarın. Okurken bazen güleceksiniz bazen hüzünleneceksiniz. Karakterlerin geçmişlerini öğrenmek bile içini yaktı o derece. Gizlenen sırlar, aşk, heyecan, hüzün dolu bir kitaptı. Genç kurgu severlerin severek okuyacağına inanıyorum . Arya, ailesini yangında kaybetmiş ve hiç kimsesi olmadığı için yetimhanede büyümüş bir kızdır. Ama artık yetimhaneden ayrılıp kendi evine yerleşmesi lazımdır ancak oradan ayrılıp başka yere taşınması ise tesadüfleri de birlikte getirir. Taşındığı apartmanın komşuları (Ulaş, Kutay, Bahadır, Argun) onun hayatını değiştirecek en büyük etmenlerden birisidir. Özellikle bir kişi yüzünden işte burada da ulaş karakterimiz devreye giriyor. Bakalım bu ikiliyi neler bekliyor?
2023 13. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2023 16:59
Belirtmek isterim ki severek okudum. Arya’nın yaşadığı olaylar asla kolay şeyler değildi. Özellikle babası ile olan sahneleri okuduğum da hâlâ nasıl bu kadar güçlü kalabildiğine şaşırdım. Ulaş ile her şeyi o kadar orantılı yansıtmış ki yazar şaşırdım şahsen her bir sayfa bir diğerinden daha güzeldi. Bu kitapta karakterleri ve onların geçmişlerine eşlik ettik olayları daha iyi kavradık ikinci kitapta olayları en derinden yaşayacağımıza inanıyorum. Arya Erçetin. Ailesini küçük yaşta evlerinde çıkan şüpheli yangında kaybetmiş daha sonra kimliği gizlenerek yurda yerleştirilmiştir. Her ne kadar kaza süs verilse de bu olaya gerçek ortadaydı ailesi bile isteye öldürülmüştü. Yetimhaneden ayrıldığı gün yeni evine yerleşmiştir. Karşı dairesinde ki gençlerle bir kahve ve kakao karmaşası yaşayarak tanışmışlardı. Kutay, Argun, Bahadır ve Ulaş. Hepsini ayrı sevmişti arya içlerinden birini daha farklı sevdi. İçlerinden sadece birisini kahramanı gibi gördü sadece birine sığında. Ulaş Tütüncü. Arya yeni hayatına yeni insanlarla devam ederken geçmiş asla onun peşini bırakmıyordu. Geçmişi en yanındayken her şeyden habersiz ama bir o kadar her şeyi göz önüne seren insanlarla doluydu her kes her şeyden biraz biraz bilirken Arya kendi halinde uğraş gösteriyordu. Peki Arya gerçekleri öğrendiğinde neler olacaktı ? Bir kez daha kırıldığında tekrar hayata eskisi gibi bakabilecek mi ? Sevdiği adam kalbinde dururken öğrendiği gerçekler onu orda ne kadar koruyabilecek ? Özellikle Ulaş’ın Arya İçin Erim’le bir araya gelmesi beni oldukça şaşırttı. Ve kimseye itiraf etmediği bir şeyi ona itiraf etmesi… Bazen en yakın dostun düşmanın olsa da içinde hâlâ bir güven kırıntısı taşımak belki başka bir şeydi bunu da görüp anlamış oldum. Şahsen çok mutlu oldum umarım Erimden bir hainlik görmem diğer
2026 4. kitabı
Uzun süredir okumayı planladığını bir kitaptı ve sonunda yılın ilk kitabını bitirdim ilk başlarda yazım dilinden dolayı biraz yavaş ilerledi ama sonra akıp gitti güzeldi ama nedense biraz beklentimin altında kaldı
Duygu ve Düşünce
2022 36. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2022 22:37
SPOİ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️ ️
Ateş - Yanmak
2026 1. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 23:17
Selam, ben geldim. Yılın ilk kitabı bitti. Biraz geç oldu ama oldu bir şekilde. Ateş serisi Filiz’den okuduğum ikinci seri ve yine ev olan bir seri oldu benim için. Arya’nın yaşadıkları, yaşamak zorunda kaldıkları, Ulaş’ın kaçmaya çalışırken kendini her seferinde Arya’nın yanında bulması… Her şeyi çok güzeldi, tüm duyguları en derininde yaşadım. Okumam uzun sürdü bazı yerler benim için çok yavaş ilerledi bu yüzden 2-3 gün hiç okumadığım oldu ama nihayet bitti. İkinci kitabı merak ediyorum ama okuma alışkanlığımı kaybetmemek için başka bir kitapla devam edeceğim. Filiz’in yazdığı her şeyi okurum ve kendisini çok seviyorum bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Söyleyeceklerim bu kadar, umarım yazdıklarım hoşunuza gider ve sizde bu kitaba bir şans verirsiniz.
·544 syf.·
2023 53. kitabı
Herkese merhabalar... Ateş serisi ilk baskılarının kapaklarından dolayı ben de okuma isteği uyandırmayan bir seriydi. Fakat bu yeni kapalar ve üçüncü kitabının çıkışıyla tekrar gündeme gelmesiyle ben de bir okuma isteği belirdi. Ben de bu isteği boşa çıkarmadan seriyi alıp okumaya karar verdim. Arya ailesinin ölümünden sonra yetimhaneye yerleştirilir. Yetimhane de kaldığı süre boyunca kim olduğunu bilmediği bir kadın ve ailesinin Avukatı Kenan Bey dışında hiç kimseyle görüşmemiş. Ta ki yetimhaneden çıkana kadar. Yetimhaneden çıktıktan sonra ilk defa tek başına yaşayacağı bir eve taşınır. Ulaş babasının geçmişte yaptıklarının vicdan azabını kendi sırtına yüklemiş ve tüm hayatı boyunca kendisini cezalandırmak üzerine yaşamaya devam eder. Aşktan kaçarken hayatı boyunca kendisine vicdan azabı olan kıza aşık olma ihtimali onu fazlasıyla sarsar. Kitabı hem Arya'nın hem de Ulaş'ın anlatımı ile okumak benim çok hoşuma gitti. Ayrıca kitapta ki diyalog fazlalığı kitabın su gibi akıp gitmesine neden oluyor. Kitabın puntosunun da küçük olmaması okumamı daha da kolaylaştırdı. Ayrıca Ulaş'ın bad boy havasında olmaması karakteri sevmemde ki etkenlerden birisi. Arya ile ilgili sevmediğim en büyük özelliği ise fazla saf olması bu durum ilerleyen kitaplarda değişirse eğer büyük ihtimalle Arya sevdiğim bir karakter olabilir. Ayrıca Arya'nın anne ve babasının ölüm sebebini çok fazla merak ediyorum. Olaylar nasıl bağlanacak bu olaylar sonucunda Arya ve Ulaş'ın ilişkisini nasıl etkileyecek okumak için sabırsızlanıyorum. Keyifli okumalar...Kitapla kalın...
2023 26. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2023 12:01
Yazımı olsun konusu olsun hepsi çok güzeldi ve Ayra ve Ulaş'ın duyguları çok güzel anlatılmıştı. Kitabı hem Arya dan hem Ulaş dan okumayı çok sevdim. Yan karakterleri genellikle çoğu kitapta benimsemem ama Ateş'te bütün yan karakterleri çok sevdim. Özellikle Ulaş'ın arkadaşlarını :) Biraz sonra ikincisine Ateş Ulaş'mak'a başlayacağımmm Herkesin okumasını öneririm. Ateş - Yanmak Filiz Puluç
Roman
Ateş/Yanmak
2026 2. kitabı
Sonu hakkında spoiler içerir!İlk önce kitap düşündüğüm gibiydi.Yani ne güzeldi ne de kötüydü.Olaylar biraz daha uzun sürüp,hemen atlanmasaydı en az 8 puan verirdim.Sonu çok güzel değildi.Ulaş gibi bir karakterden beklememiştim.Hani şu kitaplarda “Seni iyiliğin için terk ediyorum” klişesi varya onun gibi bir şeydi.O yüzden çok sevemedim.Birde Allah aşkına Arya’yı kaçırsınlar bişi olsun.Azıcık macera ya lütfen…Birazdan 2. kitabına başlayacağım umarım 2. kitap için de aynı yorumları yapmam.
2023 44. kitabı
Merhabalar.Bugün sizlere Ateş kitabından da bahsetmek istiyorum.Ateş-Yanmak.Öncelikle kitabı beğendiğimi söyleyebilirim.Ancak bazı yerlerde çok fazla tekrara düşmüştü.Sürekli Ulaş'ın buhranını okumak beni biraz yordu açıkçası.Kadın karakterimiz Arya çok sevimliydi.Gerçekten çok tatlıydı.Çok naif ama kendini ezdirmeyen birisiydi.Ailesini yangında kaybetmiş Arya ve bunun bir kaza olmadığına adı gibi emin.Çok düşkün anne ve babasına.Sık sık kabuslar görüyor onları kurtarmadıkları için.Ve bir kahramana ihtiyacı vardı.O sırada Ulaş Tütüncü diye biriyle tanıştı.Bence Ulaş çok ama çok iyi bir insan.Sinirlense de,kızsa da,mutsuz da olsa hiçbir zaman önce şiddeti tercih etmiyor.O etmiyor ama mecburen etmek zorunda kaldığı zamanlar çok fazla.Arya'nın Ulaş'a hiç kıyamaması,kan görünce bayıldığı halde Ulaş için dayanması benim için çok güzeldi.Sekiz puan vermemin sebebi,dediğim gibi Ulaş'ın sürekli tekrara düşmesi ve ilişkilerinde hiç adım atamamaları idi.Bunun dışında kapak tasarımları,iç kapak,yazım dili güzeldi.Serinin diğer kitaplarını mutlaka okuyacağım.İyi okumalar dilerim. :)
Ateş Yanmak
2023 2. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2023 09:24
Ateş... 2 yıldır okumak için beklediğim bir kitap, gerçekten seni çok bekledim ama iyi ki beklemişim çünkü gerçekten çok güzeldi, bekledigime değdi, içime dokundu diyebilirim. Arya'nın masumluğu olsun yasadiklari olsun gerçekten çok güçlü ve harika bir karakter. Ulaş ise... bizden çok şey saklasa da her an yanımızda, bizden sakladıklarını ise bizi korumak(?) için yapıyor... Yavaş yavaş her şeyi anlatacak ya inanıyorum ben. /Spoiler/ Ve telefondaki o teyzesi olucak kadın gerçekten sinirlerimi bozuyor... Ulaşın bunu öğrendikten sonra bize söylememesi hakkında ise yorumum yok ama keşke söyleseydi. Gerçekten severek okuduğum bir kitap oldu, yakın zamanda 2.si çıkacak ve sabırsızlıkla bekliyorum! 3. Kitapta 2. çıktıktan sonra bizi çok bekletmeden çıkar umarım!!♡
Wattpad Alıntıları

Filiz PuluçYazar · 6 kitap
Filiz Puluç, 26 Kasım 1998 Kars doğumludur. İstanbul’da yaşamakta ve üniversitede psikoloji öğrenimi görmektedir. Henüz genç yaşta roman çalışmaları yapmaya başlayan Filiz Puluç, Wattpad isimli sosyal kitap uygulamasında ilk ürünlerini kaleme almış ve yayımlamıştır. Filiz Puluç’un romanları, büyük bir genç kitle tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Bu sosyal kitap uygulamasında yazıp yayımladığı "Ateş" isimli romanı ilgi ile okunmuştur. Agapi Yayınlar tarafından keşfedilen ve değerlendirilen roman kitap olarak yayımlanmıştır.