Ateş Serisi 1. Kitap

Indigo Kitap
9786257671989

·544 syf.·
2023 68. kitabı
𝘼𝙏𝙀Ş-𝙔𝘼𝙉𝙈𝘼𝙆 𝙆İ𝙏𝘼𝙋 𝙔𝙊𝙍𝙐𝙈𝙐 9/10 𝙆𝙤𝙣𝙪𝙨𝙪: Arya Erçetin bir diğer adı ile Arya Ateş on sekiz yaşına girmek üzereyken yetimhaneden çıkıp yepyeni bir hayata adım atıyor. Yeni ev, yeni arkadaşlar, yeni kapı komşusu, yeni acılar... Kiraladığı evin kapı komşusu Ulaş Tütüncü ve arkadaşlarıydı. Arya geçmişinden dolayı sürekli krizler geçirince onun kimsesiz olduğunu fark edip kendileri Arya'nın kimseleri olmaya karar verdiler. Arya her ağladığında Ulaş onun yanında oldu. Ulaşa göre onun gözyaşlarının nedeni o ve babasıydı... Ulaş içindeki vicdan mahkemelerinde sürekli kendini suçlu çıkardığı için Aryadan uzak durmaya çalışıyordu ama o kadar da ona çekiliyordu. Arya'nın ailesi yanarak ölüyor ve ona göre bunu yapan biri vardı. Katil hala bulunamadı. Arya ve Eren katili bulmak isterken ya katil onları bulursa? 𝙔𝙤𝙧𝙪𝙢𝙪𝙢: Kitap kesinlikle çok iyiydi. Arya ve Ulaş o kadar naif, güzel karakterlerdi ki. Normalde böyle tatlı karakteri itici bulurken Arya kesinlikle bunu üzerinde çok iyi oturtmuştu. Aryanın tatlılığı, masumiyeti bulaşıcıydı onun olduğu sahnelerde tebessüm etmeden duramıyordum. Ulaş Tütüncü... Bazı yerlerde o kadar üzüldüm ki ona. Suçu olmamasına rağmen vicdanının sesini susturamaması, gülmeyi bile kendine çok görmesi çok üzücüydü. Erkek karakter olarak o kadar 5 te 5 bir karakter ki kusur bulmak imkansız gibi. Kitabın konusu çok iyiydi. Kitabı elime aldığımda sadece tatlı bir aşk hikayesini okuyacağımı sanıyordum ama bu bazen arka planda bile kaldı. Karakterlerin vicdanı, acıları, yaşadıkları ve yaşayamadıklarını okudukça acı çekmeye başlıyordunuz onlarla beraber. Bazen keşke bu kadar acı yaşamasalardı diyordum. Kitabın final sahnesini kesinlikle öyle beklemiyordum. Belki o son hamleyi Arya yapar diye düşünmüştüm ama yapan Ulaş çıktı. İki üç kez o kısmı okumak
Araştırma-İnceleme
Ateş - Yanmak İncelemesi
Puan vermedi
Bu kitap inceleme yazmaya değer mi emin değilim ama yine de düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle kitapta çok fazla yazım hatası vardı. Çok canım sıkıldı bu yüzden, sinir oldum. Normal değildi. Yazım hatalarını içimden düzeltmekten yoruldum yani. Bir yerde de karakter isimleri karışmıştı. Bu durum canımı sıktı açıkçası. Kitabı okumayı isteyen varsa yazım hatalarıyla dolu bir kitapla karşılaşacağını bilmeli bana kalırsa. Yazım diline gelecek olursak basitti. Karakterler için ise şunu söyleyebilirim ki yan karakterleri daha çok sevdim. Kutay ve Esra favorim. Ulaş bana kalırsa çok korkak bir karakterdi. Sinirim bozuldu bazı yerlerde. Arya ise çok fazla ağlayıp kriz geçiriyordu. Ama çok önemsememeye çalıştım çünkü yaşadıkları kolay ve hemen atlatılabilir şeyler değildi. Kitapta öyle çok önemli olaylar yoktu bana kalırsa. Bolca tesadüf vardı. Her yerden Ulaş ve arkadaşları çıkıyordu zaten. Kitabı okumanızı çok tavsiye etmiyorum ama siz bilirsiniz tabii. Bu kitabı okumak yerine çok çok daha iyi bir kurguya ve karakterlere sahip kitaplar okuyabilirsiniz. Sevenlerine saygım sonsuz tabii. Ama pek benlik değildi.
2022 50. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2022 00:00
Ailesini bir yangında kaybeden ve yetimhanede büyüyen Arya, yetimhaneden çıktıktan sonra yeni hayatına başlarken bir tesadüfler silsilesiyle kendini beklemediği bir durumun içinde bulur. Kitap genel hatlarıyla güzel bir kitaptı, ortalarda bazen sıkıldım ama kitabı bırakayım tarzına bir düşüncem olmadı çünkü güzel bir kitap dediğim gibi. Özellikle son yüz sayfasını çok sevdim ve ikinci kitabı merakla bekliyorum. Bizimle alakası olmayan kötülükler vicdanımızı rahatsız etmemeli ve insanlara onlarla alakalı olmayan şeyler yüzünden sırtımızı çevirmemeliyiz sonuçta… Yazarın dili ise bazen anlaşılması zor olabiliyor yazım tarzından dolayı, ama kendine has bir dili olduğunu düşünüyorum.
Ates Serisi Inceleme
2023 25. kitabı
Spoiler icerir ve bunlar benim kendi sahsi dusuncelerimdir. Kitap aslinda guzeldi ama ben soft karakterlerden cok hoslanmadigim icin Arya'yi pek sevmedim. Ona cok yakin hissettigim zamanlar oldu ama maalesef bayildigim bir karakter olmadi kendisi. Davranislari, dusunceleri bir fanusun icinde buyumus gibiydi -ki zaten oyle- ancak yetimhanede buyuyen birisi ne kadar iyi bir yetimhane olsa da orada hayatin gercekleriyle yuzlesir, bu kadar saf kalamaz. Ulas ve Aryanin birbirlerine olan davranislari gereksiz sairaneydi ve bu beni cok rahatsiz etti. Sanki birbirlerini ikna etmeye calisiyor gibiydiler ve ucuncu kitabin yarisindan sonra hep ayni cumleler vardi. Cok fazla kitap karakteriydiler bu da onlara isinmami engelledi. Arya'nin Ulas'a olan sonsuz guveni ve bagliligi sacma geldi bana. Sadece asik oldugu birisiydi oysa. Ulas'in da ayni sekilde Arya'yi fazla yucelttigini dusunuyorum. Arya'ya nazaran daha gercek bi karakter olsa da pek sevdigim bi seri olmadi, icine cekmedi beni. Karakterler ve olay orgusu seriye daha cok yayilabilirdi. Ikinci kitap sonu ve ucuncu kitap basindaki kisimlar haric hicbir kisimdan asiri zevk aldim diyemem. Yine de yazarin eline saglik, karakterlerin o ilk hoslanma zamanlarini cok tatli bir sekilde yazmis. Sonuc olarak eger soft karakterleri ve kisa zamanda cok olay seviyorsaniz bu seriyi okuyabilirsiniz. Filiz Puluç Ateş - Yanmak
Roman
2023 31. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2023 03:24
Bu kitap... Gerçekten çok övülüyordu beğeneceğimi biliyordum. Ama bu kadar çok beğeneceğimi düşünmemiştim. Sonu En kısa sürede 2. ve 3.kitabı alıcam Ateş - Yanmak Filiz Puluç
2023 Okuma Raporları
2023 10. kitabı
İçinde tüm duyguları barındıran ya da barındırabilen bir kitap. İyiliğin nasıl bir bedende olması gerektiği bir karakter Arya. Merhametin, şefkatin içine işlediği bir karakter Ulaş. Kitabın yazım hataları ve mantık hataları vardı fakat pek takılmadım. Zaten ikinci defa okuduğum bir kitaptı. Insanın ruhuna dokunuyor. Elinde olmadan üzülüyorsun. Sanki yaşadıkları sana dert oluyor gibi geliyor. Bu hem verdiği hissiyattan hem de yazımından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Hissettiğini hissetmek özel bir duygu bana kalırsa. Güzel şeylerin hâlâ var olduğunu bilmek duygulandırıyor insanı. Özellikle bu güzel şeylerin kitapta olması paha biçilmez bir şey. Konusundan çok hissettirdiklerinden bahsetmek isterim açıkçası. Eski kelimelerin ya da deyimlerin var oluşu maziye sürüklüyor insanı. Tabii benim yaşım yetmiyor o kadar fakat öğreniyor olmak güzel bir duygu. Ulaş'ın söylediği kelimler o kadar huzurla dolduruyor ki içini. Günümüzde bu kelimelerden mahrum kalmak üzücü açıkçası. "Allah'a emanet ol, kafî, ziyanı yok, ehemmiyeti yok, sağ olasın, canın sağ olsun, eksik olma..." Birine bu kelimeleri söylemek çok değerli hissettirir kendini. Zira bana söylense çok mutlu olurum. Kelimler her daim önemlidir. Ulaş'ın böyle konuşması gerçekten çok hoş. Arya'nın böyle bir dünyada bu kadar masum ve iyi yürekli olması takdire şayan gerçekten. Karakteri o kadar naif ki onu okurken gülümsemeden edemiyorsunuz. Kutay, Argun, Bahadır ve Esra da birbirinden değerli insanlar. Dostlukları özellikle imrenir derecesinde. Bir de Eren var. Benim için çok ayrı bir karakter. Tabii yarı Japon olması etkili fakat tek yanı değil. Abi gibi davranıyor oluşu ya da geçmişi etkileyen aslında. Onu okumayı çok seviyorum. Kapanmayan yarası aslında onu bu kadar üzen. Yarasına rağmen gülümsüyor oluşu etkileyen...
Roman-Edebiyat
2023 27. kitabı
Öncelikle kitabın kapağını çok beğendim. İndigo bu konuda iyi. Kitabın akıcı olması da beni sevindiren bir durumdu. Arya’nın yaşadığı şeyler o kadar içimi sızlattı ki, yanımda olsa çoktan sarılmıştım ona. babası ile olan sahneleri sınır olarak okudum, herkes bana olamaz maalesef. Ulaş ise her ne kadar bir şeyleri saklasa da bu onun iyiliği içindir. Arya'nın kriz geçirdiği zamanlarda Ulaş'ın hep onun yanında olup destek olması çok güzeldi. Ama bu destek olmasının arkasında ki vicdan azabını okuyunca öğreneceksiniz. Arya'nın güçlü ve naif oluşu ve Ulaş'ın da ulaşılmaz biri oluşu her zaman merhametli bir adam oluşu beni bitirdi. Ve bu ikilinin arasındaki çekimi okumak çok keyifliydi. karakterin duygu geçişlerini bize net bir şekilde yansıttı, bu yönünü sevdim yazarın. Okurken bazen güleceksiniz bazen hüzünleneceksiniz. Karakterlerin geçmişlerini öğrenmek bile içini yaktı o derece. Gizlenen sırlar, aşk, heyecan, hüzün dolu bir kitaptı. Genç kurgu severlerin severek okuyacağına inanıyorum . Arya, ailesini yangında kaybetmiş ve hiç kimsesi olmadığı için yetimhanede büyümüş bir kızdır. Ama artık yetimhaneden ayrılıp kendi evine yerleşmesi lazımdır ancak oradan ayrılıp başka yere taşınması ise tesadüfleri de birlikte getirir. Taşındığı apartmanın komşuları (Ulaş, Kutay, Bahadır, Argun) onun hayatını değiştirecek en büyük etmenlerden birisidir. Özellikle bir kişi yüzünden işte burada da ulaş karakterimiz devreye giriyor. Bakalım bu ikiliyi neler bekliyor?
2024 12. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2024 00:51
Kitabı çok severek okudum. Bu kadar uzun okuma sebebim araya çok fazla kitap almamdan kaynaklı bir durum oldu. Yoksa kitap çok akıcıydı. Çok güzeldi. Ben çok severek okudum. Ulaş Tütüncü karakterine düştüm. İkinci kitabını merakla okumak istiyorum. Ama araya biraz kitap koyup daha sonradan okuyup seriyi bitirmek istiyorum. Neden bu zamana kadar bu seriyi okumadım diye düşünüyorum. Arya karakterini de çok sevdim. Yaşadıklarına çok üzüldüm. Ulaş ve Arya aşıkın da bizi neler bekliyor acaba. Neler yaşayacaklar. Bahadır, Esra Kutay karakterleri çok sevdim. Deniz karakterine aşırı sinir oldum son yaptıklarından dolayı. Bence herkes seriye bir şans versin diye düşünüyorum.
2024 Okuma Raporları
2023 7. kitabı
Serinin ilk kitabı ile geldim .Yazardan okuduğum ilk kitap bu seri , ve çok beğendim .Karakterin yaş ortalaması ve başına gelenleri göz önüne alırsak karakterin duygu geçişlerini okuyucuya baya iyi yansıttığını düşünüyorum .Ana karakterleri her zaman çok severek okusam da sanırım yan karakterlerin hayatını merak etmek bende artık bir alışkanlık oldu .Kitapta belki herkes Ulaş der ama benim favorim adamım Kutay’dı . Tabi ki diğer karakterleride çok sevdim hepsi çok yerinde ve dozunda yazılmıştı belki yani çok az bi tık böyle bir kaos ortamı beklerdim ,beklerdik değil mi? : ) Konusuna gelirsek Arya ailesini yangında kaybetmiş ve akrabası olmadığı için yetimhanede büyümüş bir kız çocuğudur .Artık yetimhaneden ayrılıp kendi evine geçtiğinde tesadüfler serisi peşini bırakmayacaktır .Geçmişinden hatırlamadığı Ulaş ile aynı apartmanda oturmaları ve üstelik karşı komşu olmaları ikisinin de hayatında yeni bir döneme açılacak kapıdır .Bakalım bu çiftimiz bu yeni kapıyı aralayıp birbirlerine bakabilecek midir? Ya da geçmişin ateşinde yanmış bu iki ruh için bir tedavi var mıdır ? Meraklandırmak gibi olmasın ama ( ya da olsun : ))baya baya karışık işler geçiyor başlarından .Genç kurgu ve akıcı bir kitap okumak isteyenlere önerimdir.
2024 151. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2024 17:42
Merhaba kuşlarım Filiz'in yazdığı ilk seri. Ve gerçekten diğer yazarların yazdığı ilk seriye nazaran çok güzel. Ben çok beğendim, Ateş serisi Filiz'i haketmiş. Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...

Filiz PuluçYazar · 6 kitap
Filiz Puluç, 26 Kasım 1998 Kars doğumludur. İstanbul’da yaşamakta ve üniversitede psikoloji öğrenimi görmektedir. Henüz genç yaşta roman çalışmaları yapmaya başlayan Filiz Puluç, Wattpad isimli sosyal kitap uygulamasında ilk ürünlerini kaleme almış ve yayımlamıştır. Filiz Puluç’un romanları, büyük bir genç kitle tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Bu sosyal kitap uygulamasında yazıp yayımladığı "Ateş" isimli romanı ilgi ile okunmuştur. Agapi Yayınlar tarafından keşfedilen ve değerlendirilen roman kitap olarak yayımlanmıştır.