2022
Parola Yayınları

2023 24. kitabı
Okunma: 10 Mart 2023 23:43
10/7.5 ️️️️ Herkese selamlar . @aylemgngrd 'nun son kitabı olan Avci'yi geçtiğimiz hafta okudum. Serinin ilk kitabi Av'i da geçen sene okumuştum ve o kadar çok beğenmiştim ki, Avcı'dan beklentim yüksekti. Fakat keşke ilk kitapta olayları bitirseymis diye düşündüm bu kitabi okuyunca. Avci'nin neredeyse yüzde 70'nde, karakterimiz Kuzey'in ilk kitapta yaşanılanlari en baştan onun görüşüyle bir özet şeklinde anlatması vardı. Son 100 sayfada tüm olaylar gerçekleşti. Bir de hiç böyle bir son hayal etmemiştim. Fakat şunu söylemeliyim ki yazarin kalemi çok iyi, henüz tanismayanlara tavsiyemdir bu anlamda. Dört yıldız Av için . Av; Kuzey Bozkurt yeraltı dünyasını bitirmeye yemin etmiş polis ile işbirliği yapan bir yeraltı üyesidir. Bu ugurda ayni seyleri cocukken yasayan arkadaşlari da ona yardimci olur. Yillar once yasanilan olaylar nedeniyle iki düşman grup arasında kan davası baş göstermiştir. Kuzey düşman grubun başı olan Atakan'i yakalamak için onun kiz arkadaşı diye barda geçici olarak çalışan Beste'yi kaçırır. Çok sonra fark eder ki aslinda Atakan'in sevgilisi Beste'nin ablasıdir. Burada Beste'nin ailesinin de geçmişte bu gruplarla ilgisi olduğu ortaya çıkar ve yasanilan tüm bu hengamede Av ile Avcı arasında imkansız bir aşk doğar. Bu kitabin sonu öyle bir yerde bitmisti ki deli gibi merak etmiştim . Avci; ilk kitabın sonunda yaşanan olaylar sonucu grup dağılmış, Beste bir sahil evinde inzivaya çekilmiştir. Fakat tesadüf sonucu ayağına gelen ipucu ile grubu tekrar toplar ve Kuzey'i bulur. Bu ipucu ile bu kez Atakan'dan intikam alabileceklerdir. Yalniz bu kez Av Avcı'ya dönüşmüştür. Kitapta yetişkin öge çok az. Ama ben yine de var olduğunu belirteyim. Aksiyonlu kısımlar da epey iyiydi bu arada. Bir de calma listesi var ki cok hosuma gitti oradaki sarkilar,
2023 12. kitabı
Bütün yaşananların ardından Beste, herkesi ve yaşadıklarını geride bırakarak Şile’ye yerleşmiştir. Bilge ile hayallerini kurduğu sahildeki o evde kendisi yaşamaktadır. Ancak Şile’ye yerleşmesinin tek nedeni hayalleri değildir. Bilge'nin ona ufakta olsa bir ipucu bırakması onun yönünü Şile’ye çevirmiştir. Gücünü toplaması ve kaldığı yerden devam etmesi gerekmektedir ancak nerden başlaması gerektiğini de bilmiyordur. Hiç kimse ile görüşmemekte, sadece Şile’ye taşındığından beri ona destek olarak yanında olmuş, yan komşusu Çağın ile konuşmaktadır. Kimse ile görüşmeden, o günden sonra ne olduğunu bile bilmeden ve evden çıkmadan geçirdiği iki ayın sonunda bir şey bulmuştur. Fark ettiği gerçek ile aylardır üzerinde duran ölü toprağını atıp, harekete geçmesi gerektiğini ve intikam zamanın geldiğini anlamıştır. İlk kitap çok iyi ve aksiyonlu bir yerde bitmişti. Ancak Avcı yavaş başladı. Herkesin bir araya toplanması çok uzun sürdü. Ve ilk kitapta yazan olayları bir de Kuzey’in anlatımı ile okumaya gerek var mıydı bilemiyorum.Aynı zamanda Beste’nin sürekli bir şeyleri yanlış anlaması, saçma hareketlerde bulunması ve her şeye burnunu sokması bana fenalık getirdi. Her şey son yüz sayfaya sığdırılmıştı ve burada geçen aksiyonu kısımları sevdim.Sonlarda olan şeyleri daha önce de yapabileceklerken neden o kadar beklediklerini ise anlamadım.Türü sevenlere öneriyorum.
Avcı
2023 20. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2023 13:05
Merhaba kitap dostları bugün Av serisinin ikinci kitabı ile geldim. Ben ikinci kitabın kapağını daha çok sevdim açıkçası. Birinci kitap çok fena bir yerde bitmişti, o yüzden ikinci kitabı çok merak ediyordum ve sonunda okuyup bitirdim. Büyük yüzleşme yaşandıktan sonra her şey tepe taklak oluyor ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Ben yazarın ilk seri kitabı olmasına rağmen çok beğendim. Gayet iyi bir kaleme sahipti. Betimleme ve tasvirler ön plandaydı. Hatta seriyi ilk elime aldığımda bu kadar iyi bir kurguya sahip olacağını düşünmüyordum. Beni bu konuda ters köşe yaptı ve dumura uğrattı. Karakterler güzel yazılmış ve okuyucuya iyi aktarılmıştı. Duygu geçişleri çok hoştu. En sevdiğim karakter tabii ki Beste oldu. Ben çok severek okudum sizlere de şiddetle tavsiye ederim. Hala almadıysanız mutlaka alın ve okuyun derim. #arkakapak Beste, her şeyin geride bırakarak Şile'de gözlerden uzak kendi başına bir hayat kurmuştur. İyileşmeye çalışan Bilge'nin ona bıraktığı ipucunu fark eden Beste, Aslında aradığı şeyin yanı başında olduğunu fark eder. Bu sefer her şeyi ve ne istediğini çok iyi bilen Beste, gücünü toplar ve harekete geçer. Herkesi tek tek bulmak ve düşmanla bir kez daha savaşmak zorundadır. ``Siyah bir karga gecenin içinden süzülerek toprağa kondu ve ikaz edercesine yüzüme baktı. Simsiyahtı. Toprağı ezen cılız ayaklarıma baktım bir kez daha. Bu rüyayı daha önce yaşadığımı fark ettim. Üzerimdeki beyaz elbise kanla kaplıydı kalın metalik kokusu burnumu doldururken, karga yerden yükseldi ve elime dolandı. Parmaklarımın arasında bir silah şeklini alırken, o an titremediğimi fark ettim. Hiç olmadığım kadar güçlü hissettim. Karga öttü ve silahımdan bir mermi fırladı. Ormandaki avcı bendim ve bu kan, bana ait değildi.`` Açığa çıkan sırlarının gölgesinde, yaşam ve
Roman
2023 22. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2023 04:52
Kitap aşırı iyi . Bomba gibi ve içinde aksiyon var . Kendini kaptırıp gidiyosun . ✓SPOİLER İÇERİR Şimdi ben bestenin tekrardan hepsini toplamasını beğendim ve yazar illa bir inleme sesini koyuyor mübarek. Mezar başında kavga etmelerini üstüne çağının da Ertan çıkışına çok şaşırdım . Ayrıca ilerleyen sayfalarda daha da sarıyo . Bizim çağın da Ertan yani kaçmaya kalktı. Aralarda anlamlı sözler iyidi . Ben en çok ama en çok metenin yakalanıp ağırda karşılarına Kuzey Bozkurt çıkmasına şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum. İlerleyen sayfalarda dövüş oldu evde orası iyidi. Atakan'ın beste tarafından ölmesi kral hareketti ve hikaye orda bitti ama yazarı çok tebrik ederim .. heyecanı diri tuttu :) Şiddetle oku !. Aylem GüngördüAylem Güngördü
Macera-Aksiyon
2023 15. kitabı
Merhabalar, Serinin son kitabının yorumu ile geldim Keyifli bir okumanın daha sonuna geldim. Yazarın kaleminin sadeliğini ve o muazzam klişelerini seviyorum Sevgili Aylem GüngördüAylem Güngördü ‘nün kalemi daim ilhamı bol olsun • Av-Avcı serisi genç kurgu ve içerisinde +18 ögeler ise oldukça azdı. Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz. #kitabınkonusu Bestenin en son hatırladığı 3 el silah sesidir ve gözlerini bir hastane odasında açmıştır. Yaşananlardan sonra geri dönmek istemez, herkesten ve her şeyden uzaklaşarak Şile’ye yerleşir. Bilge ile yıllardır hayalini kurdukları sahildeki evde tek başına yaşamaya başlar. Kendini eve kapatmış ve herkesten soyutlanmıştır. Sadece normal olduğunu düşündüğü yan komşusu Çağın ile görüşür. Ancak sakin hayatı birgün geçmişten birinin kapısını çalması ile yeniden tepetaklak olacaktır. Beste kendi intikamı için mücadeleye hazırdır ama Kuzey, bu savaşta sevdiği kadını yalnız bırakmaya, onu da kaybetmeye hazır değildir #kitapyorumum Serinin son kitabıydı ve günümüz üslubuna yakın bir dille yazıldığı için oldukça hızlı okudum. İlk kitabın o bilinmezliklerle biten sonunun ardından sakin bir şekilde başlayan kitap bana ne oluyor dedirtti açıkçası. Bu sessizlikten başka birşey çakacak derken olaylar ard arda geldi. Beste bu kitapta tam performans göstererek karakterinin hakkını verdi tabi bazı yerlerde de sinir etti ama göz ardı edilebilirdi Kuzey ise yaşananların tüm yükünü kendi omzuna almaya çalıştı. Ama sonrasında yine ve yeniden o müthiş zekası konuşturdu Yan karakterler bu kitapta biraz zayıftı malum sevgili yazarım diğer kitapta hepsini telef etti Ve kitapta beni şok eden kişi kesinlikle Çağın oldu Daha fazla sizlere detay vermeyeceğim. Okuyarak öğrenin isterim. Türü sevenlere önerimdir. Sağlıcakla kalın. TuğçeTuğçe AvcıAvcı
2023 14. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2023 16:06
Evet geldik bir serinin daha sonuna Av ve Avcı Serisi bu kitabımızla son bulmuş oldu. Yine aralarda aksiyonun bol olduğu bir kitaptı ama bu sefer Kuzey’in de hislerini okuduğumuz geçmişten bölümler vardı. Tabi o kısımlar aslında ilk kitapta yaşananların Kuzey’in gözünden anlatılmasıydı. Diğer taraftan Beste’nin bölümlerinde de ilk kitabın bitiminden sonra yaşananların devamını okuduk. . İlk kitabın sonunda büyük bir yüzleşme ve kaos yaşanmıştı. O olaylardan sonra gözünü hastanede açan Beste’yi bir teklif bekliyordu. Beste’de bunu değerlendirip ablasının ona bıraktığı bir ipucunun peşinden kendine yeni bir hayat kurdu. Fakat hala tam olarak görülmemiş bir hesap peşini bırakmıyordu. Her ne kadar bu işlerden uzak durmaya çalışsada burnunun dibinde duran gerçeği öğrendiğinde daha fazla uzak kalamadı. Ve yine bir kez daha Kuzey ve Atakan’ın karşılaşması için yapılan planların bir parçası oldu. Peki sonunda neler yaşandı? Her şey nasıl sona erdi? Beste’nin Kuzey’den istediği iyilik neydi? Diğer arkadaşlarına ve ablasına neler oldu? Beste’nin Efla ile yüzleşmesinde neler yaşandı? Ve en önemlisi de Kuzey ve Beste’nin ilişkileri nasıl sonuçlandı? Hepsi ve çok daha fazlasını okuyup öğreniyoruz
2023 36. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2023 17:04
(Okumayanlar için spoiler vermeden anlatıyorum) Merhaba Ben Av Serisinin 2 . Kitap olan Aylem GünGördü Avcı kitabın Yorumla Geldim . Yoruma geçemeden önce biraz konusunda bahsetecem. 1. Kitabın sonunda olanlardan sonra hepsi ayrı yere dağılan Kuzey ve grubunun nerede olduğu belli değildir. Yaşadıkları ve kayıpları sonucu Şile’ye yerleşen Beste, yan komşusu psikolog Çağın dışında kimseyle görüşmez, Kuzey’le ilgili öğrendiklerinden sonra aşkını kalbine gömmeye çalışır. Artık hayatını mahveden Atakan’dan da intikam almaya gücü veya isteği kalmamıştır. Ta ki Atakan için en önemli insan olan kardeşini şans eseri bulana kadar… Son kez bir araya gelip Atakan’dan sonsuza dek kurtulmaya çalışan Kuzey, Beste, Burak ve diğerleri neler yaşayacak? Kayıplar vermeye devam edecekler mi? Beste ile Kuzey, geçmişlerindeki korkunç olayı atlatabilecek mi? Aylem GünGördü ' nın yazarın okuduğum 2 .kitabı .Kitap akıcı ve sürükleyicidi. Kitabı okuyan anladı . Kitabı 3 günde okudum 1 . kitap çok heyecanlı yerde bittmişti . 2. Kitapta ilk 100 sayfa Kuzey nın gözünden okuyoruz Av kitabında olan olayları bu defa Kuzey'in ağzından dinliyoruz . Kuzey nin neden böyle olduğunu Kuzey daha iyi anlarsınız . Kuzeyi Avcı kitabı bol aksiyonlu bol yüzleşmeli kitaptı. Bestenin bu kitapta güçlü halini çok sevdim . Avcı kitabı o kadar akıcı ki elimden bırakmadım. Avcı kitabında çok üzüldüğüm yerler oldu .Psikolog Çağın kim olduğunu öğrendikten büyük şok oldum . Bu kadarını beklemiyordum açıkacası. Psikolog Çağın Kim ve Atakan ' la ne gibi bağlantısı var ? ( Bunun cevabı kitapta ).İmge , Sarp, Kenan Baba , Bilge ve Dolunay çok üzüldüm ki anlatamam..Kitabın fınal kısım baya heyecanlıydı bu kısımı soluksuz okudum . "Final bölümü bu şekilde hayal etmemiştim açıkacası. Ne mutlu ne de mutsuz karışık bitti.
2023 7. kitabı
AVCI PAROLA YAYINLARIPAROLA YAYINLARI Şile'nin berrak maviliğine uzanan bir verandadan Kuzey'i, Beste'yi ve Selin'i izliyormuşçasına geldim bugün sizlere. Mavinin her tonuna aşık ufak bir kız çocuğunu içinde barındıran ben, Selin olmayı da düşlemiyor değilim. İlk kitabını çoktan yorumladığım ve ikinci kitabıyla da beni oldukça büyülen Avcı ile karşınızdayım. Kelebek ve karganın hikayesini duymak ve yarım kalan herşeyi tamamlamak isterseniz aceleyle okumanız gerekiyor Av ve Avcı'yı. Çünkü bu kitapta Beste'nin dönüşümünü, Kuzey'in pişmanlıklarını bu kez de Kuzey'in ağzından okuyabilme fırsatı buluyoruz. Hikayenin en başından sonuna kadar, ilk kitapta Beste'nin buz kral benzetmesi yaptığı adamın aslında ne kadar minicik olduğunu görüyoruz. Çünkü aşk insanı küçültürken, büyüterek yücelten bir kavram benim için. İlk kitap kadar tutku dolu sahnelere ev sahipliği yapmasa da Avcı, bir şeyleri sonlandırabilmek ve başka bir perspektiften onların yolunu aydınlatabilmek için kaleme alınmış. Karakterlerimizin mutlu olduğunu bilsem de gönlümün bir tarafında daha fazlasını okuyabilme umudunu taşıdım son sayfayı aralayana dek. Beste'nin öfkesinin arkasında saklanan Kuzey'in kapkara ama mavi hareli gözleri, Mete'nin cesareti, Kilyos'taki ev baskını, Çağın'ın yakalanış sahnesi, Azat'ın dövmelerle kaplı yüzü, Beste'nin silah talimi, Atakan ve Kuzey'in kozlarını paylaşması ve son Barlas'ların yanına iliştirilen ɅV sembolü... Kuzey'in ahırda yüzüne vuran o ampulün cılız ışığı dahil herşeyi iliklerime kadar hissederek okudum kitabı. Yazarın kalemi ve olay örgüsü de zaten sizleri içine çekip çarçabuk okumanızı sağlıyor. Yine de bir 300 sayfa daha okuyabilirdim rahatlıkla. (Efla'ya olan kinim bitmedi). Ayrıca doğum günü pastasını ve çatıdaki "karga" detayını Kuzey onaylamadan onun olduğunu biliyor
2023 13. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2023 11:06
Selam, bugün sizlere ayın başında birincisini okuduğum serinin ikinci kitabıyla geldim. ‘Av’dan ‘Avcı’ya dönüşen Beste’yle, Kuzey’in aşk ve intikam hikayesinde neler neler olmadı ki? Gelin çok az konusundan bahsedeyim: İlk kitabın sonunda olanlardan sonra hepsi ayrı yere dağılan Kuzey ve grubunun nerede olduğu belli değildir. Yaşadıkları ve kayıpları sonucu Şile’ye yerleşen Beste, yan komşusu psikolog Çağın dışında kimseyle görüşmez, Kuzey’le ilgili öğrendiklerinden sonra aşkını kalbine gömmeye çalışır. Artık hayatını mahveden Atakan’dan da intikam almaya gücü veya isteği kalmamıştır. Ta ki Atakan için en önemli insan olan kardeşini şans eseri bulana kadar… Son kez bir araya gelip Atakan’dan sonsuza dek kurtulmaya çalışan Kuzey, Beste, Burak ve diğerleri neler yaşayacak? Kayıplar vermeye devam edecekler mi? Beste ile Kuzey, geçmişlerindeki korkunç olayı atlatabilecek mi? Hepsinin cevabı kitabımızda Kitabın tamamını hem Kuzey’in hem de Beste’nin bakış açısından okumak çok güzeldi, özellikle ilk bölümlerde ilk kitap olan ‘Av’daki olayları Kuzey’in gözünden okuyup onun duygularına yakından şahit olmak çok hoşuma gitti. Beste’nin yaşadıklarını okurken ona hak verdim, acısı, üzüntüsü bana geçti. İntikam arzusu, av değil avcı olma isteği güzel betimlenmişti. Kuzey’in bölümlerinde ona da çok üzüldüm, hem dost bildiği insanın ihanetine uğramış hem de tek aşkını belki de sonsuza dek kaybetmişti, ailesi olarak gördüğü arkadaşlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Finalde yaşanan Atakan/Kuzey/Beste karşılaşmasını çok sevdim. Belki Beste ve Kuzey finalini biraz daha uzun okumak isterdim Türü sevenler için baskı kalitesiyle de göz dolduran bu güzel macerayı tavsiye ederim
2023 7. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 12:56
Aylem Güngördü ~ Avcı Seri kitapları okumayı seviyor musunuz? #alıntı "Siyah bir karga gecenin içinden süzülerek toprağa kondu ve ikaz edercesine yüzüme baktı. Simsiyahtı. Toprağı ezen cılız ayaklarıma baktım bir kez daha. Bu rüyayı daha önce yaşadığımı fark ettim. Üzerimdeki beyaz elbise kanla kaplıydı kalın metalik kokusu burnumu doldururken, karga yerden yükseldi ve elime dolandı. Parmaklarımın arasında bir silah şeklini alırken, o an titremediğimi fark ettim. Hiç olmadığım kadar güçlü hissettim. Karga öttü ve silahımdan bir mermi fırladı. Ormandaki avcı bendim ve bu kan, bana ait değildi. " #kitapyorumu İlk kitap Av çok heyecanlı bir yerde bitti. Ve hemen ikinci kitaba yani Avcı'yı okumaya karar verdim. Yoksa bekleyemezdim. Kayıplar yaşanmış o birbirine sımsıkı bağlı gibi görenen aile ilk silahta dağılmış. Tüm dengeler altüst olmuş. Herkes kendine yeni bir düzen kurmuş. Ama bilmedikleri bir şey var... Geçmiş, hesabı görülmediği için onların peşlerini hiç ama hiç bırakmayacak. Ummadıkları bir anda da karşılarına çıkacak. Eksikliklerle kadro kurulacak ve intikam için planlar yapılacak. Bu sefer herşey çok farklı olacak. Öncelikle ilk 100 sayfada Kuzey'in ağzından dinliyoruz bir önceki kitapta olanları. Açıkçası sıkılmak yerine sayfaları keyifle araladım. Kuzeye kızamadım. Bestenin dik duruşunu ve onun o büyümüş halini okumak çok güzeldi. Bir oturuşta okunacak bir kitaptı. Genel olarak şunu da söylemek istiyorum her iki kitabında kapağı da aşırı güzel. Ve kitabı okumaya başladığınız zaman kitap kapaklarının bir anlamı olduğunu da kavrıyorsunuz. Av yolunda avcı olan bir yolculuğu deneyimlemek için seriyi mutlaka okuyun derim