Aynada Aşk Vardı

Ocak 1998
Doğan Kitap

2017 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2017 00:00
Aynada Aşk Vardı üç farklı zamanda yaşayan üç kadının hayatını anlatıyor bize. Nine, anne ve torunun hayatlarını arka arkaya dönüşümlü olarak okuyoruz. Dönemlerin farklı olması bazı alışkanlıkları değiştiriyor ama kadınların hayatında yıllar geçse de değişmeyen sıkıntılar var. Yazar da bize bu sorunlardan bahsetmeye çalışmış. Kitabın konusu ve çıkış fikri hoş olsa da kitabı çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yazarın daha başarılı bir üslubunun olmasını beklerdim.
2017 7. kitabı
3 ayrı kadını anlatan okuyucuyu da kendine bağlayan güzel bir kitap. bazı bölümleri cidden duygusal anlar yaşamama sebep olmuştu. doğum günü hediyemdi. hediyemi sevmiştim :) teşekkürler amcacım
2020 388. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2020 12:49
Acıların dilimlenmesiydi aşk. Adı ne konulursa konulsun, aslında bir kendini bulma mücadelesi. Kadın olma, kendini koruma ve yaşamı anlamlandırmadan olduğun şeye dönüşmeni deneyimleyerek olma hissini sunan aşkın adıydı. Evler, evlilikler, çağlar, sınırlar, bunalımlar.. İlk Duygu Asena kitabı okuyuşum, dili sade anlatım net, kuşak içerisinden gelen kadınların farklı lezzetlerle sunumunu anlatan, beden ve bedensizliğin kitabı..
2017 70. kitabı
Anneanne, anne, torun ; Nilüfer, Nilgün ve Nil, üç kuşak kadın ve aşkları. Hepsinin kendi dönemine göre aşka dair yorumları ve bakışları var. Ben Nilgünü çok sevmiştim açıkçası ya. Nilüfer'in bahtsızlığına üzülmüştüm de. Nil ise yetiştiği dönem içerisinde ki gelişimi hiçte uzak değildi dönemimize. Keyifle okumuştum. Nilüferde romantizmi ve hüznü, Nilgün de serseriliği ve heyecanı, Nil de ise sorgulamayı ve yaşayıpta öğrenmeyi tattım. OKUYUN DERİM. Duygu yazmış bize de okumak düşer!
2018 63. kitabı
Yirmi yıl önce bir arkadasimdan alıp okudugum çok beğendiğim ve aklımda kalan bir kitaptı. Geçtiğimiz gün sahaf da karşıma çıktı cok sevinerek aldım. Eve gelir gelmez çocuksu bir sevinc ve heyecanla kitaba başladım. Aynen yıllar önce olduğu gibi büyük keyifle ve çok severek okudum. Aynı tadı bıraktı.
2019 17. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2019 22:51
Nilüfer, Nilgün ve Nil. Hatta Nilüferin annesi. Dört ayrı zaman dört ayrı kadın dört benzer hayat. Her karakter kendi zamanında mutsuz ve mutluluk için çırpınmakta. Her karakter, kadın olmanın verdiği sorumluluklarla yaşamını devam ettirmekte. Yaşadıkları aşklar, ihanetler, horgörülmeler, baskılar ve şiddetleri kendi dönemlerine kendi seçimlerine göre anlatıyor. Ben okurken annemi gördüm, kendimi gördüm, çevremdeki kadınları gördüm. Yani bizden parçalar vardı her satırda. Kadınlar; zaman Geçtikçe, her nekadar acılar, sıkıntılar evrime uğrasa da o acılar yaşanılan zorluklar bitmiyor. Çünkü biz herşeyi kendi kendimize yapıyoruz. Belkide anneannemiz annemize, annemiz bize, bizde çocuklarımıza bunu öğretiyoruz.... Bu öğretilerin, bu bakış açılarının değişmesi dileğiyle...
·360 syf.·
2021 3. kitabı
Duygu Asena, benim için özel bir yere sahip ve feminist duruşuna hastayım. Her kitabında kadın duygusunu da erkek duygusunu da çok iyi yansıtıyor. Aynada Aşk Vardı, yazarın beşinci kitabı,dile sade anlatımı net. Kadın olarak hepimizin yaşadığı sorunları çok güzel dile getirmiş. Üç kadın Nilüfer, Nilgün, Nil "Aşkların kimi acılı kimi komik, kimi mantıklı. Onlar sizi güldürecek, kızdıracak, hüzünlendirecekler." Ben en çok Nilgün'ü sevdim. İyi okumalar..
Aynada Aşk VardıDuygu Asena · AD Yayıncılık (Milliyet Yayınları) · 1998596 okunma
2024 22. kitabı
Yazarın okuduğum bu ilk kitabında; Nil, Neriman ve Nilüfer adında, ayrı dönemlerde yaşayan 3 kadının hayatı anlatılmış. Anlatımı kısmen akıcı olsada sürekli değişen olay örgüleri, basitleştirilmiş yaşam biçimleri, içi boşaltılan kelimelerin kullanımı, gereksiz detay verilen ikili ilişkilerin anlatımını kitaptan keyif almama engel oldu. Okunmasını tavsiye etmeyeceğim kitaplar arasında yerini aldı. İyi okumalar..
Aynada Aşk VardıDuygu Asena · Milliyet Yayınları · 0596 okunma
Puan vermedi
Öncelikle kitabın bir edebi şaheser olmadığını belirtmekle başlamak istiyorum. 2000’lerin başında bir genç kızın başucu kitabı olma niteliğinde bir kitap bana sorarsanız ama bu demek olmuyor ki sevmedim. Dümdüz bir okuma yapıldığında İpek Ongun kitaplarından farksız bu kitapta biraz daha kendimce “derinlikli” bir okuma yaptığımda Türkiye’de kadın olmayı farklı dönemlerde güzel bir şekilde ele aldığını düşünüyorum. Nilüfer’in belki de kitap boyunca “tek gerçek aşk” diyebileceğimiz aşkını yaşamasına engel olan kaderinden daha üzücü olan şey tabii ki kendisi de acı ve sevgisizlikten başka hiçbir şey görmemiş annesiyle olan ilişkisi. Daha doğrusu yine o dönem düşünüldüğünde çok gerçekçi olacak şekilde annesiyle var dahi olmayan ilişkisi. Bu “çok gerçekçi” yorumumu bu kitap hakkında sık sık tekrarlayacağımı şimdiden belirtmem gerek. Kocasının hastalığı/vefatıyla anaocağına geri dönen Nilüfer’in zaten sefil hayatı yetmezmiş gibi kendisini o hiçlikten çıkarabilecek ve sadece ruhuna yarar sağlayacak ilk şey “resim hobisi” de tabii ki aynı bağnaz anne tarafından yerle bir ediliyor. Böylece bu karakterin hani eğer kalmışsa da hayata tutunabilecek tek şansı böylece yok oluyor. Ekşide bu kitap hakkında 2010’dan kalma bir eleştiride bir arkadaş Tarık’la evlendikten sonra niye devam etmedi ki bu hobisine demiş ah be gülüm bu derece sığlığının sebebi ya erkek olmandır ya da her şeyi bildiğini sanan küstah bir genç yetişkin olmandandır diye düşünüyorum. Doğduğu evde sevgi, saygı görmemiş, kendini gerçekleştirebileceği bir alan tanınmamış bir genç kızın “kurtuluşu” olan biricik kocası ölmüş. Uzun bir depresyondan sonra tam tekrardan yaşamaya başlayacakken elinden alınmış bir hobiye, hele de istemediği bir adamla evlenip varlığı; onun karısı, evinin hizmetçisi çocuklarının da anası
Aynada Aşk VardıDuygu Asena · Milliyet Yayınları · 0596 okunma

Duygu AsenaYazar · 11 kitap
19 Nisan 1946'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde pedagoji okudu. İki yıl pedagog olarak çalıştı. 1972 yılında Hürriyet Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. Kelebek Gazetesi'nde köşe yazarlığı, muhabirlik yaptı. Ayrıntılı Haber Gazetesi'nde muhabirlik yaptı. 1976-78 yılları arasında Man Ajans'ta metin yazarlığı görevinde bulundu. 1978'de Gelişim Yayınları'na Genel Yayın Yönetmeni olarak girdi ve kadınca ile birlikte Onyedi, Ev Kadını, Bella Bayan, First gibi pek çok dergi yönetti. Bu dönem içinde Söz, Sabah, Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı, yöneticilik ve röportaj yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Duygu Asena ayrıca Umut Yarıda Kaldı, Yarın Cumartesi, Bay E adlı üç filmde rol aldı. Gazeteciliğinin yanında yazarlığını da sürdüren Asena, ilk kitabı Kadının Adı Yok ile adını duyurdu. Kitap müstehcen bulunduğundan 1988'de yasaklandı. Uzun süren dava sonucunda tekrar yayımına izin verildi ve ardından aynı yıl yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı. Yazıları ve kitaplarında değindiği temalar nedeniyle Asena feminist yazar olarak tanındı. Duygu Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi görmekte olduğu VKV Amerikan Hastanesi'nde 30 Temmuz 2006 günü hayatını kaybetti. ESERLERİ: *Kadının Adı Yok 1987 yılında yayınladı. Kitap bir yıl içinde 40 baskı yaparak Türkiye'de satış rekoru, daha sonra filme çekilerek gişe rekoru kırdı. 40. baskının satışları sürerken, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından muzır bulunarak satışı yasaklandı. Bunun üzerine Duygu Asena'nın açtığı davada kitap aklandı. Yeni baskıları yayınlandı. Kitap 53. baskısına ulaştı. Bu arada Kadının Adı Yok, Almanya, Hollanda ve Yunanistan'da, bu dillere çevrilerek yayımlandı. İlk baskıları kısa sürede tükendi. Yunanistan'da "best seller" oldu. *İkinci kitabı Aslında Aşk Da Yok, Kadının Adı Yok'un devamı niteliğindedir. 36. baskıya ulaşan bu kitap da Almanya, Hollanda ve Yunanistan'da yayımlandı. *Üçüncü kitabı Kahramanlar Hep Erkek 14 öyküden oluşuyor. Bu kitap Kasım 1992'de piyasaya çıktı 18 baskı yaptı. *Kadınca'daki sevilen yazılardan derlediği dördüncü kitabı Değişen Bir Şey Yok, Temmuz 1994'de piyasaya çıktı, gazete bayilerinde 20 bin liradan satışa sunularak, farklı bir yayıncılık anlayışı getirdi ve bir haftada 70 bin adet satarak yeni bir rekor kırdı. *Beşinci kitabı olan Aynada Aşk Vardı çıktı. Kitap dört ayda 12 baskı yaptı.