Bir anneyi cezalandırmak için çocuklarının kullanılması canımı acıttı. İntikam alınacaksa çocukları bu işe karıştırmadan yapılmalı. Kitabın sonunda sürprizler sizi bekliyor olacak.
AyrılıkDinah Jefferies · Nemesis Kitap · 201750 okunma
Lydia Alec ile evlidir iki kızları vardır. Emma ve Fleur... Alec İngiltere’nin Malezya sömürgesinde görevlidir. Lydia eşini Jack ile aldatır. Alec intikam için eşini Malezya’da bırakır kızlarını alıp İngiltere’ye döner. Bu arada gemide tanıştığı Veronica ile yakınlaşır. Lydia ise büyük bir oyuna getirilerek kızlarının öldüğüne inandırılır. Ancak bir yetim olan Mannan ile hayata yeniden tutunur. Romanı Emmanın ve lydianın gözümden iki farklı şekilde takip ediyoruz. Zamanla olayların içine Adil karılır. Başından sonuna kadar elinizden bırakamayacaksınız. 500 sayfa ne ara bitti anlamadım desem yeridir. Roman kahramanlarına gelecek olursak oldukça gizemli , doğru ve yanlışları bulunan kişiler. Tam olarak birisine hak veremiyorsunuz. Kahramanlar arası geliş gidiş yaşıyorsunuz. Ama çok zevkle okuduğum bir roman oldu. Mutlaka okumalısınız diyebilirim rahatlıkla . Puanım 10/10
AyrılıkDinah Jefferies · Nemesis Kitap · 201750 okunma
Güzel bir kitap daha evet 512 sayfa bir anne ile kızlarının ayrılıkları ve onlara kavuşmak için bir annenin neler yaşadığını anlatan bu romanı çok beğendim tavsiye ederim.
AyrılıkDinah Jefferies · Nemesis Kitap · 201750 okunma
Malezya'da 1955 yılında yaşayan bir aileyi konu alıyor kitap.Kocasi iki kızıni da alıp ülkeyi terk ediyor.Annenin ve büyük kızın gözünden okuyoruz kitabı dili akıcı çok kolay okunuyor ama bana o acıyı ve dramı çok hissettiremedi.Yuzeysel geldi ama boşuna okudum zamanımı boşa harcadım da dedirtmedi,belki daha duygusal biseyler beklediğim içindir. Yine de guzeldi ben indirimden görüp almıştım.Sans verebilirsiniz iyi okumalar
Anneler çocuklarından ayrı kalmasın...
Ama daha da önemlisi çocuklar annelerinden ayrı kalmasın...
Böyle bir dünya istedim bu kitabı okuyunca :(
Kitap başlarda olağan, durgun derken bir hızlandı, içine bir çekti ki sormayın ;) Bence hemen okuyun ;)
Teşekkürler Dinah Jefferies ...
AyrılıkDinah Jefferies · Nemesis Kitap · 201750 okunma
Sadece bir aşk hikayesi diye düşünmeyin bir eksikliği gidermek için neleri feda edebiliriz ve nereden geri dönebilirsiniz onun hikayesi ve bir anne ile çocuklarının hikayesi
AyrılıkDinah Jefferies · Nemesis Kitap · 201750 okunma
Bir anneyle kızları ayrıldığında ne olur?
Malakka' da 1955 yılı.
Lydia hasta arkadaşını ziyâret için evden ayrılır ve döndüğünde ev bomboştur. Eşi Alec kızları Emma ve Fleur. Ne bir mektup ne bir not.. hiçbir şey yoktu..
Elinde olan tek şey
Yaşama tutunmasını sağlayan tek şey, tek hayalî savaştan kaçıp kızlarına kavuşmak..
Acı,umutsuzluk,korku,ölüm ve savaş..
Keyifli okumalar..
AyrılıkDinah Jefferies · Nemesis Kitap · 201750 okunma
Dinah Jefferies 1948 yılında Malaya, Malacca doğdu ve ülkenin bağımsızlığını kazanmasından sonra sekiz yaşında 1956 yılında İngiltere'ye taşındı. Sanat Birmingham Koleji'nde okudu ve daha sonra Ulster, Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı bölümünden mezun oldu.