Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Babil Prensesi

Voltaire

Babil Prensesi Gönderileri

Babil Prensesi kitaplarını, Babil Prensesi sözleri ve alıntılarını, Babil Prensesi yazarlarını, Babil Prensesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her şey birbirine karışmış; yaşamla ölüm, ihanetle sadakat , kayıpla kazanç, felaketlerle mutluluk.
Yakın beni, küllerimi de mutlaka Mutlu Arabistan’a eski Aden ya da Eden kentinin doğusuna götürün ; karanfil ve tarçın dallarından küçük bir yığın üstünde güneşe serin.
Reklam
Yine herkes, yaşamın başka türlü harcanmayacak kadar kısa olduğunu, insan yaşamını tüketen davalar , entrikalar, savaşlar ve rahipler arasındaki çekişmelerin saçma ve korkunç şeyler olduğunu kabul ediyordu.
106 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Destansı film tadında bir kitap.
“Bir kent gördüm orada kimsenin yüzü yoktu...” kitabın en çok beğendiğim cümlesi oldu. Beğenerek okudum. Kitabın 10. bölümünü özellikle 86. sayfasını dikkatle okumanızı öneriyorum. Öyle güzel özetliyor ki insanoğlunu...
Babil Prensesi
Babil PrensesiVoltaire · Yitik Ülke Yayınları · 2018430 okunma
Sizi, cezalandırmak zorunda kalmamak için ülkemden çıkarıyorum. Sınırlarıma kadar götürüleceksiniz ve size saygılı davranılacak; geldiğiniz yarıküreye dönmeniz için ne gerekiyorsa hepsi verilecek. Huzur içinde gidin, rahat yüzü görebiliyorsanız tabii, bir daha da sakın geri gelmeyin.
Sayfa 56 - Yitik ÜlkeKitabı okudu
Kimi zaman işlemediği bir suçu itiraf ettirmek için bin kez ölmeye bedel işkenceler yapılırdı bir masuma.
Reklam
İnsanın yalnızca neşe ve zevk için doğduğu; eğer insan zevk için yaratılmış olmasaydı zevk ve eğlenceye böylesine tutkulu ve sürekli biçimde düşkün olmayacağını; insan doğasının özünün haz duymak olduğu ve geri kalan her şeyin delilik olduğu genel kabul gören bir düşünceydi.
felaketim nasıl bütün korkularımı aştıysa mutluluğum da tüm umutlarımı geçti.
gürültü patırtı bitince nasıl da şaşırtıcı bir boşluk bırakıyorlar ruhta!
106 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Voltaire (François Marie Arouet) “Babil Prensesi” . Filozof, şair, romancı, tarihçi, tartışmacı Voltaire, on sekizinci yüzyıl Aydınlanma Çağının (neredeyse Avrupa dillerinin tümünde “ışık çağı”) belli başlı isimlerinden. Aydınlanma, monarşist hükümdarlar ve kilise baskısına karşı oluşmuş bir entelektüel akım. Daha önce de birkaç kez paylaştığım Voltaire (sayfada bulabilirsiniz) tüm yapıtlarında, doğayı, özgür düşünceyi, bilimi, laikliği savunmuş, yaşamış olduğu çağ, sivri diline ve kalemine yansıyanlar, hapis ve sürgün hayatı, Fransız Devrimi öncesi katkıları, dünya literatüründe yerini bulmuş eserleriyle, tartışmasız her devir okunmayı hak ediyor. Babil Prensesi son yapıtlarından biri, olağanüstü dekorlarda, eski çağlarda geçen bir aşk hikayesi. Masalsı dersem abartmış olmam. Ben klasik bir eser okuyup paylaştıktan sonra, sınırı aşmamaya özen gösteriyorum. Zira literatürde böyle yer edinmiş olanlar üzerine kalem oynatmak, biraz da hadsizlikmiş gibi geliyor. Benzer okumaların hemen hemen tümünde daha çok edisyona dikkat ediyorum. Eser yara almış mı, baskı hatalarından ötürü hırpalanmış mı, çeviri rahatsızlık veriyor mu vs. Hala önce Candide okumanızı önermekle birlikte, kitabı tavsiye listeme aldım.
Babil Prensesi
Babil PrensesiVoltaire · Yitik Ülke Yayınları · 2018430 okunma
496 öğeden 461 ile 470 arasındakiler gösteriliyor.