Çevirmen:
Orijinal Adı:
West

·144 syf.·
2024 13. kitabı
bellman kendi kaf dağının veya olağanüstü gecesinin peşinde yani büyük ve olağanüstü kemiklerin sahiplerinin gerçekte yaşayıp yaşamadığını sorguluyor, inanıyor ve uzunca bir yolculuğa çıkıyor bunun için. ama bir yandan da birçok insanın hayatını etkilediğinin ve değiştirdiğinin farkında bile değil. aslında bizim için de oldukça güzel bir farkındalık romanıydı, onunla birlikte anlıyoruz. her zaman o büyük umut bizim de içimizde ama aklımızın bir köşesinde ya başarısızlık varsa sonunda düşüncesi de dönüp duruyor. bir anda bellman oluyoruz. çevirisini de olay örgüsünü de çok beğendiğim bir kitap oldu mutlaka herkese tavsiye edeceğim.
Puan vermedi·144 syf.·
2025 301. kitabı
Carys Davies, İngiliz romancı ve kısa öykü yazarıdır. Frank O'Connor Uluslararası Kısa Öykü Ödülü , Wales Yılın Kitabı Kurgu Ödülü, Jerwood Fiction Uncovered Ödülü , Royal Society of Literature VS Pritchett Kısa Öykü Ödülü ve Society of Authors Olive Cook Kısa Öykü Ödülü'nü kazanmıştır. Carys Davies Batı kıtabı ismiyle çocukluğumda izlediğim vestern filmlerini anımsattı samımı bır dille yazılmış kısa bır romanı okuduk bugun yazarımızınCarys Davies kalemınden dul kalmış bir baba olan Cy Bellman, kulağına gelen bir haber karşısında şaşkınlık, büyülenme gibi güçlü hislerin etkisinde kalır: Kentucky içlerindeki derin bataklıklarda tarihöncesinden kalma dev hayvan kemikleri bulunmuştur. . Merakına yenik düşen Cy, dev canavarların halen yaşadığı söylentilerinde gerçeklik var mı öğrenmek için kızı Bess’i kendi başının çaresine bakmak üzere ardında bırakarak yola koyulur. Gelgelelim Mississippi Nehri’nin öte tarafındaki ıssız sınır bölgesini tarayacağı bu tehlikeli yolculukta onu sürprizler, rastlantılar ve tuzaklar beklemektedir. Hayatınızı ne şekilde yaşayacağınıza karar vermenin pek çok yolu vardır. Bunları düşünmek başını döndürdü. Yanlış yoldan gitmeye karar verdiğini düşünmek kalbini acıttı. Bir şey önemli görünmüştü, daha önemli bir şey ortaya çıkana dek. S:109
Roman
Batı
·144 syf.·
2024 214. kitabı
BATI Kitabın konusunu araştırmıştım ve konuyu beğenip bu kitabı öyle aldım. Tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Boş bir kitap hiç beğenmedim. Cy Belmonun Kentucky de tarih öncesinden kalma dev hayvan kemiklerini bulacak umuduyla yola çıkıyor. Okurken ha buldu ha bulacak derken fenalık geçirdim. Sırf kitap yazmak İçin yazılmış. Yazar konuyu laf kalabalığıyla uzatıp durdu. Ben hiç beğenmedim.
Roman
2024 19. kitabı
Bellman eşi öldükten sonra on yaşındaki kızı Bess ile başbaşa kalır. Kendi çiftliklerinde huzur içinde yaşarken bir gün gazetede Kentucky'nin iç kısımlarındaki bataklıklarda tarih öncesine ait kalıntılar bulunduğunu okur. O kalıntıları gidip görme hevesine yenilen Bellman kızını ve çiftliğini kız kardeşine emanet edip yola çıkar. Onlara göz kulak olsun diye de komşunu tembihler. Yolculuğun ne kadar uzun olduğunun ve başına gelebilecek tehlikelerin farkında olan Bellman belkide evine bir daha hiç dönemeyecektir. Kitabı okurken sinirden deli oldum. Bellman kendini yaktığı gibi o küçücük kızını da bilmeden tehlikeli sapık insanların arasında bırakıp bir heves uğruna gitti. Kitabın akışı durağan gibi olsa da yaşananlar bence çok gerçekçi ve etkileyiciydi.
2024 30. kitabı
Okunma: 19 Mart 2024 07:43
Yazarla daha önce Kuytu adıyla Türkçe'ye çevrilen öykü kitabıyla tanışmışık. Bu küçük roman öyküleri kadar etkilemedi beni ama kendisinin değersiz olduğu anlamına gelmiyor. Zira iki şeyle çok etkileyici; teması: tutku derecesinde merak ve dili: sakin, yine de canlı. Amerika'da çiftçilik, daha doğrusu hayvancılık yapan dul Cy Bellman, iki yaşından beri tek başına baktığı10 yaşındaki kızı Bess'i sofu kardeşı Julie'ye bırakır ve merakının peşine düşer. Cy gazetelerde Kentuck taraflarında tarih öncesinden kalma olağanüstü irilikte hayvan dişleri ve kemikleri bulunduğunu okur. Bu okuma onun için maceraya çağrıdır. O günden sonra onları diri bulamıyorsa ölü olarak görmek üzere bir yolculuk fikriyle dolar benliği. Hazırlıklarını tamamlar. Ona göre bir, en çok iki yıl sonra amacına ulaşıp geri dönecektir. Başta kızkardeşi olmak üzere bu fikir herkese uçarı, aptalca gelir, Bess hariç. Bess de babasının bu yolculuğunu büyüleyici ve gerekli bulur. Her ikisine göre de merakının peşinden gitmek doğal ve gereklidir. Göreceli olarak iyi bir geliri ve arazisi olan( katır ve bardo yetiştirmek), yeniden evlenme potansiyeli taşıyan,mutlu olduğu çevrede, doğada yaşayan, çok sevdiği kızıyla huzurlu bir hayata sahip bir adamın böyle bir maceraya ihtiyacını, o hayvanlara merakını bugün olsa bugün de anlayamaz çoğu kimse. Ama işte, belki de Cy'ın hayatında anlam dediği şey o. Ve okuyucu olarak onu haklı bulmaktan öteye geçemiyorum. Roman bir Bess'in bir Cy'ın ( ilerleyen bölümlerde Cy'ın yardımcısı yerli delikanlı Uzaktan Yaşlı Kadın'in gözünden) gözünden anlatılır. Her iki taraf da kendi macerasını yaşamaktadır. Cy'ın olduğu kadar Bess'in hayatında da zorluklar ve tehlikeler vardır. Romanın sonu bir acayip. Olumlu anlamda acayip. Bu da kitabın güçlü yanlarından biri.
Hayallerinin Peşinde Ölmek
2024 3. kitabı
Okunma: 30 Mart 2024 14:42
Cy Bellman adındaki maceraperest bir adamın her şeyi göze alarak uzak duarlarda olduğunu düşündüğü mamutlara ulaşmaya çalışmasını, bu esnada yanına aldığı bir yerliyle olan dostluğunu ve Cy Bellman'in geride biraktiklarinin hayatına kısa bir bakış atıyoruz bu kitapta. Macera ve dram olarak bence güzel ve sonlara doğru daha da vurucu. Meraklısına hitap edecek güzel bir dönem romanı. Puanım 7.5/10
Edebiyat & Roman

Carys DaviesYazar · 1 kitap
Galler’de dünyaya geldi, Britanya dışında bir süre New York ve Chicago’da yaşadı. İlk öykü kitabı Some New Ambush’un ardından 2015 yılında yayınladığı Kuytu, aralarında Frank O’Connor Uluslararası Öykü Ödülü ve Jerwood Kurmaca Keşif Ödülü’nün de olduğu çok sayıda edebiyat ödülüne layık görüldü. Antolojilerde ve dergilerde yayınlanan öyküleri ayrıca BBC Radyo 4’te de seslendirildi. Kurmaca dışı yazılara da imza atan Davies’in son olarak 2018 yılında West adlı romanı yayınlandı.