Ben Ölürsem

Orijinal Adı:
Where One Goes

2024 16. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2024 19:40
Nereden başlamalıyım bilmiyorum.. Her atışında İke için yanan kalbimden mi? Her karakter için neşeyle uçuşan midemdeki kelebeklerden mi? Yoksa dinmeyen göz yaşımdan mı? Bilmiyorum.. Uzun bir süredir kitap okumuyordum ve size ne kadar çok okumalarıma geri dönmek istediğimi anlatamam. Her şey tamam olunca, kitabımı aldım ve bir müzik açıp okumaya başladım. (Lanet olsun bu kitaba daaa, bu karakterlere dee demek istiyorum amaaa demeyeceğim) Kitap çok güzeldi. Kitap okurken ağlarım ama bu kadar çok, hıçkıra hıçkıra ağladığım sanırım sadece 2 kitap daha oldu. Bunun sebebi de beni kalbimden, en içimden vurmuş olması. İke beni fena yaraladın dostum.. Kitapta ciddi bir aşk üçgeni var ama her zamankilerden biraz farklı, aynı kitabımız ve karakterlerimiz gibi. Yazar sizin elinize değişik, fantastik ve romantik bir kurgu verirken zihninizi ve kalbinizi içten, gizli gizli oyuyor. Canım acıdı şahsen. Tüm karakterleri, HER BİR TANESİNİ!! çok sevdim. İyiliklerini ve sımsıcak yüreklerini yanı başımda hissettim. Çok akıcıydı ve mutlu bir sonla da bitti. Ama ama bunu söylemeden bitiremeyeceğim, benim içim hâlâ yanıyor ya. Ben sanırım tarafımı çok rahat belli ettim. Ya ben sanırım yapamazdım yaa.. Yani bilmiyorum, o kadaaar tuhaf kii yaşanan şey sanırım insan yaşamadan cevabı bilemez. Ama yanan ve hâlâ düşündükçe dolan gözlerim bana benim cevabımı söylüyor sanki (hele bir sahnede ağağağağağa diye gittim :*)) ve o lanet sahneyi sanırım asla unutamayacağım.) Ehh bu şekilde daha fazla uzatmayacağım. Klişe biliyorum ama sevdiklerimizin yaşarken değerini bilelim ve onlara bol bol güzel, sevgi dolu sözcükler söyleyelim. Onlar uzaktayken bu kadar kolay olmuyor çünkü. Çokça sevgilerim ve saygılarımla, keyifli okumalar dilerim.
Selamm
Aşk üçgeninden nefret ederim. Hele bir karakterin ben her ikisini seviyorum kafasını hiç anlamıyorum. Kitabın konusunu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Ben severim böyle arafta kalan ruhlar, ne bileyim kavuşamayan aşık. Char bir olay sonucu ölen insanların ruhlarını göre biliyor ve bu 6 yıl boyunca hayatını cehheneme çevirmiştir. Intihar etmeye kalkışır lakin bir ruh buna izin vermez. Bir anlaşma yaparlar, Char ölü olan abimize ismi Ike hayatında bazı şeyleri yoluna koymasına yardım edecek, Ike ona iş ve para bulacak. Bunlar iki gün olmasına rağmen bir birine alışırlar, havada aşk kokusu olur ve Char Ike evladımın ikiziyle tanışır ve bı kıvılcım da burda yaranır. Kitabı sonuna kadar okuyamadım. Büyük ihtimal sinir krizi gecirirdim. 132 sayfalarda bir dans sahnesi var, o sahne yüzünden kitaba merak salmışdım. Kız nerdeyse Ike'a aşık ama beş dakka sonra abisiyle eğlenmeye gidicek. Bazı okuduğum yorumlar sonrasının daha da kötü olacağını diyor. Ben böyle sana aşığım ama diğeri pek hoş karakteleri okurken kafama ağrılar giriyor. Zaman kaybı.
Düşünce
·368 syf.·
2018 84. kitabı
Herkese merhabalar. Ben yine saçmalığıyla bana enerji veren, içindeki redaksiyon hatalarıyla eğlendiren bir kitap yorumuyla gelmiş bulunuyorum. 2018 bitiyordu ama bazen çilemiz bitmiyordu. Herkesin çok sevdiği, beğendiği bir kitapla daha Büşra anlaşamıyordu. (Araya sıkıştıralım, kitabımızın soundtrackını oluşturdum: İkinizi de sevdim ve Yıldız Tilbe'den iki kadın bir adam.) Kitabı anlamayı, saçmalıklarını görmezden gelmeyi ve tuhaflıklarını kabul etmeyi çok denedim. Ama bir yerden sonra bende ipler koptu. Yok arkadaş, anlamıyor, sevmiyor ve beğenmiyorum. Karar verilmiştir! Gelsin taşlar... Ne yazık ki yorumum bir parça spoiler içeriyor olacak. Neden kitabı sevmediğimi anlamanız için bu şart. Yine de ipucu istemeyenleri, buradan sonrasını okumaması için uyarmış olayım. Char, yirmili yaşlarını yaşamakta olan bir genç kadın. (Kitabın Türkçe edisyonundaki saçma kapak bize sanki liseli bir kızın hayatıyla ilgili bir şeyler okuyacakmışız izlenimi verse de -ya da bana- şükür ki karakterlerimiz 16 yaşında değil. Yeeey!) Yaşadığı bir travma sonrası kendisi arafta kalan ölü ruhları görmeye başlamıştır ve gerek ailesi, gerekse arkadaş çevresi ona sırtını dönmekte hiç tereddüt etmemiştir. 6 yıldır hayatını ölülere yardım ederek geçirmekte, kafayı yemeye bir hayli yakın bir çizgide hayatını sürdürmektedir. Bir gün ona ihtiyacı olan Ike adında bir ölüyle tanışır ve bir anlaşma yaparlar. Ike "öbür tarafa" geçmesi için ikiz kardeşi George'un toparlanmasına ihtiyaç duyuyordur. Char ona yardım ederse o da kızımıza başını sokacak bir çatı, para kazanacak bir iş bulma konusunda yardımcı olacaktır. Anlaşma yapılır, mühürlenir ve işleme konulur. Olaylardan bize ne? Ben size kitabı sevmeme sebebimi anlatacağım. Ike, kızımıza aşık olmuştur. Ölü oğlan, bildiniz. Ve kızımız da ölü oğlana
2018 91. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2018 22:20
Çok tatlıydı. inanılmaz duygulandırdı ve etkiledi beni.. benim gibi kapağına bakıp yüz çevirmeyin çok şey kaybedersiniz.. :) şiddetle tavsiye ederim..
Puan vermedi
" Ben Charlotte ama bana kısaca Char diyebilirsiniz. Hayatım boyunca ruhlara inanmadım, ta ki korkunç bir kaza hayatımı değiştirene dek. Artık çok özel bir yeteneğim var: Ölülerle konuşmak! Yanlış anlaşılmasın sadece halledemedikleri sorunları yüzünden bu dünyada sıkışıp kalmış ruhları görebiliyor ve onlarla konuşabiliyorum. Ancak bu yetenek yüzünden yalnız kaldım ce gidecek yerim yok. Tam da tüm bu olanları hayatıma son vererek bitirmeye karar vermiştim ki kader ağlarını ördü ve karşıma Ike'ı çıkardı. Ike güçlü, çekici bir asker ama kötü bir özelliği var: Hayatta değil. Kardeşi onun ölümünü atlatamadığı için karşı tarafa geçemeyen Ike'la anlaşma yaptık. Bana kalacak bir yer bulması karşılığında kardeşi George'a yardım edeceğim ve Ike özgürlüğüne kavuşacak. Tabii her şeyin sonunda bir seçim yapmam gerecek fakat kim kalbinin diğer yarısından vazgeçebilir ki? " " - Bir şey hem hayatını mahvedip hemde seni kurtarabilir mi ?"
2019 1260. kitabı
#okudumbitti #kitaptanıtım #B.N.Toler Ben Ölürsem B. N. Toler MARTI YAYINLARI Sayfa Sayısı: 368 Bir şey hem hayatını mahvedip hem de seni kurtarabilir mi? Okurken eskilerden seyrettiğim bir diziyi hatırladım. Eğlenerek ve hüzünlenerek okudum. Gerçekten sürükleyici. Belki genç yaştaysanız daha fazla sevebilirsiniz buna rağmen gerçekten beğendim. Peki böyle bir yeteneğim olsun ister miydim? Kimbilir belki ilginç olabilirdi. facebook.com/groups/20736322... SihirliFlut ukitap.com/u/SihirliFlut zebramo.com/users/323273809
2021 58. kitabı
Okunma: 21 Mart 2021 00:07
Selamlar Ben Ölürsem kitabı ile geldim size. Spoi uyarısı bırakıyorum buraya, şikayet yemeyelim Dikkat! Spoi bulunmaktadır. Eveeet gelelim konuya. Kitabımızda Charlotte adında bir kızımız var, abisi ile feci bir motor kazası yapıyor ve abisi ölüyor. Ama kızımız bir yetenek kazanıyor tabi kullanmasını bilene Arafta kalan ve tamamlanmamış işleri olan ölüleri görüyor Char. Düşünsenize; çevrenizde ruhlar var ama sadece siz görüyorsunuz, daha delirmediniz mi? Peki size gelen bir ruhun cesedini polislere ihbar ettikten sonra peşinize polisler düşerse, neler olur? Buradan sonrası nasıl devam eder? Aşk kızımızı nasıl buldu sizce? Peki bir kız ikiz kardeşlerin ikisine de aşık olabilir mi? Ya da ölü bir adama aşık olunur mu? Sonu nasıl bitecek diye merakla okuduğum bir kitap. Kendisini hiç arka kapağına bakmadan, kitap sepeti uygulamasından rastgele almıştım. Ama rastgele alıpta pişman olmadığım kitaplar arasına yerleşti Tavsiye ediyorum. İyi okumalaaaar.
2020 48. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 23:52
Bir kitapçıya gidip bu kitabı rafta son kitap olarak bulsaydım alıp okumayı düşünmezdim. Kitapların kapakları gerçekten de insanlar gibi şaşırtabiliyor ve itiraf etmeliyim ki bu kadar güzel bir kitabı hediye olarak aldığıma çok mutluyum. Kitap o kadar akıcı ve güzel ki kurgusu adeta sizi sarıp sarmalıyor ve bu kitapta kendinizden bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Kitabı okurken göz yaşlarıma engel olamadım çok gerçekci yazılmış bir kitap. Yazarı ile tanışmak isterdim.
2026 11. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 14:38
Abartıldığını düşündüğüm, mantıksız bir sürü olay içeren, aşk üçgenine yeni bir boyut kazandıran ve çelişkilerle dolu bir kitabın daha sonuna geldim.Sırf kafa dağıtmak için okunur mu okunur.Ama öncesinde mantığınızı kafese tıktığınızdan emin olun.En azından bu şekilde okumak daha az acı verici olur.
İnceleme
2025 370. kitabı
Kitabi beğenmedim. Tam ergen kitabi. Hic bir edebi yani yok. Ucuz hollywood filmlerinin senaryosuna benziyor. Okurken atlaya atlaya okudum. 15 18 yas arasina hitap ediyor

B. N. TolerYazar · 3 kitap
Brandy Toler ya da diğer ismiyle B.N.Toler,ABD doğumlu yazardır.Ben Ölürsem (where One Goes) kitabı ülkemizde Novella Dinamik Yayınları tarafından yayımlandı.Yazar kitap çalışmalarına devam etmektedir.Kendisine ulaşabileceğiniz adresler : Web Site : bntoler.com E-posta : bntoler@bntoler.com İnstagram : instagram.com/authorbntoler