Puan

8.910 üzerinden
81 kişi
2023 96. kitabı
Ercan Akarsu / Berrin Bir kitabı okumaya başladığımızda sonu için kafamızda senaryolar yazmaya başlarız. Kesin şu şekilde biter, şöyle olur diye. En sevdiklerimiz de, bizi ters köşe eden sonlardır. İşte #Berrin size bu keyfi yaşatacak. Yaşanmış bir hikayeden esinlenerek yazılmış. Bir kadının korkularına, özlemine, aşkına ve nefretine tanık olup geçmişin geleceği nasıl şekillendirdiğini okuyacaksınız. Berrin ailesini on yaşında kaybedince halasıyla yaşamaya başlamış ama onu da kaybedince hayatta tek başına kalmış. Üniversitede tanıdığı kendinden yirmi dört yaş büyük, hem hocası hem de sevgilisi olan Enver, tutunduğu tek dal olmuş. Enver, eşinden yeni ayrılmış olmasına rağmen sevgili listesi haylı kabarık olan çapkın bir adam. Bu durum da Berrin’i sık sık kıskançlık krizlerine sokuyor. Bu kıskançlıklarına rağmen bunu Enver’e yansıtmamasına da ayrıca şapka çıkaracaksınız. Hangi kadın içinde yaşadığı yoğun kıskançlığı ustalıkla saklayabilir ki. Söz konusu Berrin olunca bir şeyleri kendi içinde yaşamak ne demek anlayacaksınız. Böyle bir adamın Berrin ile birlikte olması da ilginç geliyor okudukça. Çünkü ilişkileri gezip tozmaktan öteye geçmiyor. O zaman aşktır diyeceksiniz ama durum biraz farklı. Anlayabilmek için Enver ve Berrin ile tanışmanız lazım. İnsanların en korktuğu şeylerden biri gece yarısı ıssız bir sokaktan geçmektir. Maalesef ki Berrin’in evine giden yol geceleri çok ıssız ve karanlık. Bir gece uzun boylu bir erkek gölgesinin kendisini takip ettiğini fark etmesi ve bunun diğer gecelerde de devam etmesi onu iyice korkutur. Yavaşlayınca yavaşlayan, hızlanınca hızlanan ayak sesleri. Berrin’e göre yapacak iki seçenek vardı. Ya bu kişiyle yüzleşecek ve amacını öğrenecek ya da her akşam bu işkenceye katlanıp karşısındaki ne yapacak diye bekleyecek. Hayat bu,
Berrin
2023 50. kitabı
BERRİN Ercan AKARSU Ercan Akarsu Hiç beklemediğiniz bir sonla biten kitapları sever misiniz? Kitaba başladığımızda, okumamız ilerlerken sonunda olacaklar için tahminlerde bulunur; bambaşka bir son ile bittiğinde ise ters köşe olur, hatta hafızamızdan silinmeyecek izler bırakır ya okuduğumuz satırlar, işte böyle bir kurguydu Berrin’in hikayesi. Üstelik yazarımız yaşanmış bir olaydan esinlenerek yazdığı için okurunu daha da etkiliyor yaşananlar. Kısaca konusundan bahsetmeden önce de kitabımızın kapak tasarımına hayran kaldığımı belirtmek isterim ki gerçekten şahane. Hayatla yarım kalmış hesabı olan bir kadının hikayesi Berrin. Psikoloji alanında akademik kariyerini tamamlamış, çocukluğundan bu zamana halası ile yaşamış, onun ölümüyle de tek başına hayatını sürdüren bir kadın Berrin. Kendisinden yirmi dört yaş büyük olan ve asistanı olduğu Prof. Evren ile de aynı zamanda büyük aşk yaşıyordur; onun fazlasıyla karizmatik bir çapkın ve okulda ki çoğu kızın peşinden koştuğunu bildiği halde. Birde Fatih vardır Berrin’i hiç yalnız bırakmayan, neredeyse bir adım gerisinde onu takip eden. Aslında çok iyi arkadaştırlar okul yıllarında ama Fatih’in Berrin’e olan saplantılı aşkı, Berrin’i Fatih’ten uzaklaştırmıştır. Fatih, Berrin’in Evren hocayla aşkını bilsede, görsede ondan vazgeçmemiş; aşkı karşılıksız olsa da devam etmiştir. Eminim anlattıklarımdan, karşılıklıksız aşk sonucunda bir kadın cinayeti olarak düşünmüşünüzdür belki hikayemizin sonunu ama hayır. Evet, maalesef bir kadın cinayeti var ve yine bu cinayetin sebebi bir erkek, Alaz. Ama okuyacaklarınız öyle inanılmaz ki, tüm cevaplar kitabımız da der ve sizlere Berrin’i muhakkak okumanızı öneririm. Elinizden bırakamadan, soluksuz okuyacağınız bir hayat hikayesi #berrin Syf: 191 Berrin Özlem
Roman
2024 30. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere uzun zaman önce okuduğum ve etkisinden çıkamadığım için yorumunu geç hazırladığım bir kitaptan bahsetmeye geldim. Aslında şu anda bile Berrinden bahsederken hangi kelimeleri kullansam bilemiyorum çünkü fazla duygusal bir yapıya sahibim birde yazarımızın gerçek bir hikayeden esinlenerek kurguyu kaleme almış olması hikayeyi fazlasıyla içselleştirmeme sebep oldu İlk başta kitabın finalini bilmediğim için Berrin'e çok kızdım(dedim ne yapıyorsun sen) ama sonra fark ettim ki bu hikayenin tek masumu Berrindi zaten sonrasında da tarif edemeyeceğim bir his içimi parça parça etti Şimdi yorumu hazırlarken yaşananlar gözümün önünde tekrar canlandı ve ben hem çok sinirliyim hemde çok üzgünüm ah Berrin ah nasıl oldu da kimse anlayamadı senin içinde kopan fırtınaları, nasıl oldu da herkes acılarını senin omzuna yükleyip de çekip gitti hayatından bir kadın olarak ben nasıl fark edemedim senin incinmiş ruhunu da bir anlığına bile olsa kızdım sana hele o Evren yok mu o Evren yemin ederim bir kaşık suda boğmak istiyorum o adamı, ya sen nasıl bir adamsın sen nasıl bir insansın birde kendine profesör diyorsun Berrin'e faydadan çok zararın oldu. Yasemin'e ne demeli ya tamam Yasemin'in yaşadığı olay tam anlamıyla bir felaketti çok zor zamanlar yaşadığını da biliyorum ama bu da çözüm değil ki, zaten ona çok kızamıyorum da yine de yaptığı doğru değildi, bu kimsenin kaldıramayacağı bir yük çünkü aslında burada en büyük hata babalarının ama neyse ben bile ne kadar etkisinde kaldım Kitaptan bu kadar etkilenmemin bir sebebi de ülkemizde Berrin ve Yasemin ile ortak kaderi paylaşan pek çok kadın var ve bu konuda konuşulması gereken çok şey var ama maalesef anlayacak kimse yok ve bu düzen böyle devam ettiği sürece de sonuç çok değişmeyecek, birde böyle durumlarda
Berrin
2022 17. kitabı
Yangınlarla yüreğimizin kavrulduğu bu günlerde bir yandan da hâlâ #kadıncinayetleri deşiyor ciğerimizi. Şimdi sizi bir kadınla, #berrin ile tanıştırmak istiyorum. @byercanakarsu nun kaleme aldığı bu #gerçekyaşamöyküsü beni çok şaşırttı. Eminim ki tanıştığınızda sizi de derinden etkileyecek bu #güçlükadın Öyle güzel örmüş ki Berrin kozasını; biz pırpır uçan bir kelebeğin yaşadıklarını okurken, oysa asıl Berrin kozasında kanatlarını gerçekten çırpacağı güne hazırlanıyormuş içten içe. Hadi biraz tanıyalım kitabımızdaki karakterleri. Berrin, #psikoloji alanında akademik kariyer yapmış, bir psikoloji profesörünün asistanı olan genç güzel bir kızımız. Evren, Berrin’den 24 yaş büyük, karizmatik, çapkın, özgüveni yüksek, hatta bazen ukala, güzeller içinden Berrin’i seçen, Berrin’in sevgilisi psikoloji profesörümüz. Fatih, Berrin’in okuldan arkadaşı, Berrin’e saplantı derecesinde aşık genç bir adam. Şimdi size birkaç işimden daha bahsetmek isterim ama o zaman hikayenin büyüsünü bozmaktan korkarım. Alaz diyeceğim sadece. Genç, yakışıklı, kadınları parayla elde etmeye ve istediğini almaya alışkın bir adam. Sizi seveni mi seversiniz, herkes tarafından sevilme olasılığı olduğu için sizi tercih etmesi gururunuzu okşayan birini mi?Huzurlu ama tutkusuz bir ilişki mi tercihiniz yoksa her an iniş çıkışlara çalkantılara açık temposu yüksek tutkulu bir aşk mı arıyorsunuz? Belki de hiçbiri? Belki de… İşte bu belki de için tanışmalısınız Berrin ile. Psikolojik tahlillerini çok başarılı bulduğum, dilini çok sevdiğim ,devamının olmasını çok istediğim bir kitap okudum. Elinize aldıktan sonra Berrin’in peşinden ayrılmanız çok zor olacak. Sizi kovalayanlardan mı kaçacaksınız yoksa yakalamak istediğinizin peşine mi düşeceksiniz? Dişi olmanın lanetlendiği bu ülkede güçlü bir kadın olmanın
Roman
2023 110. kitabı
BERRİN . Özlem önerdiği zaman keyifli bir aşk romanı okuyacağımı düşünüyordum. Öyle de başladı sayfalar. Fakat konu ilerledikçe dumura uğradım tabiri caizse. Yaşanmışlıklar,  travmalar, intikam hırsı ve aşk harmanlanmış, muhteşem bir kurgu oluşturulmuştu bize. Arka kapakta sevgili @demetaltinyeleklioglu nun dediği gibi, bir erkeğin kadını, kadının hislerini, bir erkeğin davranışlarından kadının neler çıkarabileceğinin yazılması farklı bir yetenek @byercanakarsu . Psikolji bölümü okuyup okulda asistan olarak kalan Berrin. Bölümdeki çoğu genç kızın gönlünde ve hedefinde olan Prof.Evren. Berrin' e karşılıksız ve saplantılı bir aşkla bağlı Fatih. Eskisi gibi Evren' in olmayı isteyen Zeynep. Vee Alaz!!! ( Birde Süleyman Amca var ki, söylemezsem olmaz ) Hayatla yarım kalmış bir hesabı olan bir kadın Berrin. İntikam dolu olması bir yana, gücü ve cesareti kadınların istediklerinde neler yapabileceğinin bir kanıtı adeta. Ve birde gerçek olan bir şey var ki, yaşanmış bir hikayeden esinlenerek kaleme alınması . Psikoljik gerilimin etkisinde, aşkın birçok şeklinin alt metinlere yedirildiği, kadın üzerinden kadınları anlamanın bir erkek tarafından kelimelere dökülmüş hali. Evren' in kelebeği Berrin' in  içini yiyen, psikoloji okumasında etken ve erkeklere her ne kadar yakın olsa da cinsel anlamda sınırı geçmesine engel olan gerçekleri okumak ister misiniz ? Şiddetle tavsiye ederim.