Beyaz Diş

Puan

8.510 üzerinden
20,6bin kişi
2020 1. kitabı
Bu kitap eskiden tanıdığım bir insanın en sevdiği kitaptı ve de okuduğum zaman Beyaz Diș karakterini bu kişiyle ozleștirmeden edemedim. Karakterin duygularının, yaşadıklarının bu kadar iyi anlatılması ve kitabın, kurtların hayat ve duygularını bu kadar iyi anlatmış olması beni kendine hayran bıraktı. 1900'lu yıllarda yazılmış olup beni yazariyla bir iletişime sokmuş olmasını da ayrıca etkileyici buldum.
Beyaz DişJack London · Karınca Yayınevi · 200595,5bin okunma
2021 42. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2021 00:00
Jack London okumayı seven biri olarak bu kitaba da başlarken pozitif bir ön yargı ile başladım, sonuçsa benim ön yargımdan çok yazarın başarılı kaleminden ve hayal gücünden dolayı bu kitabı çok ama çok beğenmem oldu. Bana kalırsa bu kitabı yorumlamak ve incelemek gerçekten büyük bir ustalık gerektirmektedir. Bu da Yazarımızın en beğendiğim kitabı olan Martin Eden gibi okuyup bitirdikten sonra bile günlerce kafa yorulabilecek kadar ince konuları işlemiş ve bunu vahşi bir Kurt'un insanla tanışıp onun modern dünyasına katılıp uyum sağlamaya çalışan hayatını anlatarak gözler önüne sermiş olmasından kaynaklanmaktadır. Kitapla ilgili tek kusur birçok yayın evinden basılmış ve ne yazık ki bunların bir çoğuda neredeyse orijinal kitabın ortasından başlıyor olması, benim aldığım kitap eski bir basım ve dediğim gibi neredeyse orjinalin ortasından başlıyordu. Bir arkadaşımın kitap hakkında konuşurken uyarması ile doğru kitabı okudum. Esas kitap birkaç adam ve kızak köpeklerinin yolculukları sırasında kurt sürüsünün saldırısına uğramaları ile başlıyor. Beyaz Diş kitabı bana bazı bölümlerde geçen yazılar ve olaylardan dolayı Vahşetin Çağrısı kitabıyla bir bütünlermiş izlenimi verdi. Kitabımızda etnik köken kavgalarından, saf sevgiye, sadakatten, hayatta kalmak istiyorsan o seni yemeden sen onu yemelisin mottosu"na kadar bir sürü alt konu işlenmiş. Bakış açısı ne olursa olsun bu kitabı okuyan bir çok insana çok sayıda ders ve örnekler verebilen bir kitap. Benim için bir kitabın iyi olduğunu gösteren en önemli unsur; hikayeleştirmedir ki hikayesi iyi olmayan bir kitap akıcı olmayacağı için bir çok kitapta da gördüğümüz gibi yarım kalır. Fakat bu kitapta yazar olay örgüsünü o kadar iyi sıralanmış, hikayeleştirmeyi o kadar iyi yapmış ki bir yerden sonra kendinizi Beyaz Diş için endişeleniyor ya da
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Spoiler var!
·258 syf.·
2023 11. kitabı
Bu tarz klasikler okuyacaklara naçizane tavsiyem kesinlikle iyi bir yayınevinden okuyun. Bunu belirtmekteki amacım bir dönem, ne olacak kitap işte deyip bazı klasikleri murdar etmiş yayınevlerinden okumam ve bazı yorumlarda aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlara denk gelmiş olmam. Bana göre en iyisi İş Bankası Yayınları sonrasında Can Yayınları geliyor. İkiside kaliteli ve iyidir. Tercih yine sizin. Yayınevine değinmişken çevirmen Levent Cinemre’nin de hakkını teslim edelim. Yine mükemmel bir çeviri olmuş. Çoğu Jack London eserini onun çevirisinden okuduğum için, yazarı ve eserini beğenip taktir ederken, yayınevini ve çevirmenini boş geçmek istemedim. Kitaba gelecek olursak, Niyetim bir inceleme yapmaktan ziyade sadece düşüncelerimi paylaşmak. Jack London en sevdiğim yazarlardan biri olmasına rağmen ve çok iyi bir kitap okuyacak olduğumu bilmeme rağmen itiraf etmeliyim ki beklentimin de üstünde bir kitaptı. Tıpkı diğer eserlerinde olduğu gibi yaşam mücadelesi, hayatta kalma, varoluş gibi konuları iliğine kadar işlemiş. Naturalist (Doğalcı) bir tema kullandığından her şey bütün çıplaklığıyla oldukça yalın ve gerçekçiydi. Bunu bu kadar başarılı kullanabilmesinin nedenlerinden biri de gençliğinde bizzat maceralara atılmış birçok deneyim elde etmiş olması olabilir. Aslında benim için eserlerde kurgu birinci planda değildir. Genelde diyaloglara ve karakter gelişimlerine odaklanırım. Verilen mesaja bakar, kendime pay çıkartırım. Ama kitaptaki kurgu o kadar muazzam ki birkaç yorum yapmadan geçemeyeceğim. Roman aslında beş ana bölümden oluşuyor. Ama ben A,B,C diye üç bölüm altında yorumlamaya çalışacağım. A bölümünde bir cenaze taşıyan kızak takımı ve onları takip eden aç bir kurt sürüsü anlatılır. Aslında her iki tarafta hayat mücadelesi verirken okur bu savaşta, türdeşi
Edebiyat-Düşünce
2025 16. kitabı
Efsane Jack London eserlerinden , okudukça gözlem yeteneğini sınayan eser olmuş.İnsanların gözünden hayvanlara , hayvanların gözünden insana baktığımız ve davranışların iki canlıyı nasıl etkilediğini derinden hissettirmiş yazarımız bizlere.Baş karakterimiz "Beyaz diş" adında bir kurt'un yaşadığı süreci , zorlukları ,ona davranılan şekilde karşılık verdiğini tüm hayvanlar adına anlatılmış.Şu cümle çok şey anlatıyor bizlere "insanlar güçsüzlüğünü kendinden daha zayıf yaratıklardan çıkarmaya çalışıyor , böylece kendi varlığını kanıtladığını sanıyordu..".Kesinlikle okumanız gerek bir eser...
Beyaz Diş
2025 6. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 17:55
Beyaz diş farklı hayatların bakış açısını bize ustalıkla sunmuş bir hikaye. Ancak beni en çok etkileyen şey beyaz dişin bakış açısıyla bir hayvanın insana olan bağlılığı sevgisi nefreti ve bütün duygularını onun saf hayvan içgüdüleri ile gözlemleme şansnı bize vermesiydi.. Hayvansever biri olarak bazen hem güldüm hem heyecanlandım hem de birçok kez hüzünlendim. Bazen insanoğlunun ne kadar kötü ne kadar korkunç duygular besleyebileceğini görmek bazen de bir insanın melek kadar mükemmel bir varlık olabileceğini de yüzümüze vuruyor. Kitapta Beyaz diş'in başından geçen iyi ve kötü her şeyi onun duygularıyla harmanlanıp okuyacaksınız. Benim için bu hikaye listemde ilk üçe girmeyi basardi. Tabii ki size de şiddetle tavsiye ediyorum. Beyaz Diş Jack London Beyaz diş'e sevgilerimle