Sayı: 642 Mayıs 2021

Bilim ve Teknik - Sayı 642

Bilim ve Teknik Dergisi

Bilim ve Teknik - Sayı 642 Gönderileri

Bilim ve Teknik - Sayı 642 kitaplarını, Bilim ve Teknik - Sayı 642 sözleri ve alıntılarını, Bilim ve Teknik - Sayı 642 yazarlarını, Bilim ve Teknik - Sayı 642 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Otto’ya göre gıda artıkları çöpe gidince insanları değil iklim değişimini besliyor.
250 syf.
·
Puan vermedi
bu sayıda protez ve ortezler, açık artırma teorileri, antik çağda farmokoloji, aloe vera bitkisiyle ilgili araştırmalar ve faydaları, ve bir çok faydalı bilgiler paylaşılmış
Bilim ve Teknik - Sayı 642
Bilim ve Teknik - Sayı 642Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Dergisi Yayınları · 202172 okunma
Reklam
250 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 saatte okudu
Doğa özleniyor mu? Aslen doğa özlemi çekmeyenimiz yok ve başta İstanbul olmak üzere kalabalık bir yerde yaşıyorsak doğaya olan özlemimiz katlanarak artıyor. Hele ki gidemiyorsak yahut gidecek yerler bilmiyorsak bu durum daha da katlanıyor. Anadolu yakasında Maltepe Ormanı ve Beykoz köyleri dışında gidecek yeşil alan kalmamışken, Avrupa yakasında
Bilim ve Teknik - Sayı 642
Bilim ve Teknik - Sayı 642Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Dergisi Yayınları · 202172 okunma
mavi morfo kelebeği
Kanatlardaki mavi renk aslında mavi renk pigmentinden kaynaklanmaz. Kanatların üzerinde bulunan mikroskobik pullar elmas şeklindedir. Bu pulların üzerine gelen ışığın kırılması sonucu kanatlar mavi renkte görünür.(...)Ayrıca uçarken kanatlarındaki elmas şeklindeki pullara gelen ışığın farklı açılarla kırılması sonucu rengi değişerek parlak maviden donuk kahverengiye dönüyormuş gibi görünür. Bu durum avcılar tarafından kelebeğin kaybolup yeniden ortaya çıkması gibi algılandığından morfo kelebeğini onlara karşı korur.
Kutup Yıldızı'nın yaydığı ışık miktarı Güneş'inkinin 4000 katı kadardır. Ancak bu kadar çok ışık yaymasına rağmen, yer küreye çok uzak olduğu için fazla parlak görünmez. Dünya ile Ku tup Yıldızı arasındaki mesafe yakla şık 434 ışık yılıdır.(...)Gökyüzündeki en parlak yıldız olan Sirius'un yaydığı ışık miktarı Güneş'inkinin yaklaşık 25 katıdır. Bu değerin gökyüzünde görünen pek çok yıldıza kıyasla pek de büyük olduğu söylenemez. Ancak Sirius yerküreye görece yakın bir konumda yer alır. Dünya'ya en yakın beşinci yıldız olan Sirius, yaklaşık 8,6 ışık yılı mesafededir. Kendisin den çok daha fazla ışık yayan pek çok yıldızdan daha parlak görünmesinin nedeni de bu yakınlıktır.
Geceleri gökyüzünde çıplak gözle görülebilen yıldızlar, görünen parlaklıklarına göre sıralandığında gökyüzündeki en parlak yıldız Sirius'tur.
Reklam
47 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.