Bilinçaltı

Sigmund Freud

Bilinçaltı Yorumları ve İncelemeleri

Bilinçaltı yorumları ve incelemelerini, Bilinçaltı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Bilinçaltı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.810 üzerinden
391 Kişi · 72 İnceleme
132 syf.
10/10 puan verdi
Bilinçaltı, Freud’un seçili makalelerinden oluşan bir metin. 1914 yılında yazdığı “Psikanalitik Hareketin Tarihi Üzerine”, 1920 yılında “Analiz Tekniğinin Tarih Öncesi Üzerine Bir Not”, 1899 yılında “Perde Anılar”, 1908 yılında “Yaratıcı Yazarlar ve Gündüz Düşleri”, 1922-1940’da yeni yazılan “Medusa’nın Başı”, 1923 yılında “İki Ansiklopedi Maddesi(Psikanaliz ve Libido Kuramı) makaleleri yer alıyor kitapta. Yukarıda yazdığım makaleler kitapta bulunan sıraya göre. Makalelerin ilkinde, Freud’un Adler ve Jung’la yaşadığı yol ayrılığını Freud’un açısından okuyorsunuz. Aynı zamanda Freud’un psikanaliz tarihi üzerine yazdıkları mevcut. İkinci makalede, psikanalitik edebiyat ve birkaç yazar yer alıyor. Üçüncü makale, çocukluğa götürüyor bizleri. Çocukluğumuzun ilk yıllarındaki deneyimlerin zihnimizin derinliklerinde silinmez izler bıraktığını savunuyor. Dördüncü makalede, yaratıcı yazarlıktan bahsederken yazarları biraz haşlıyor Freud. :) “İki Ansiklopedi Maddesi”nde ise Freud’un ansiklopediler için hazırlamış olduğu, psikanaliz ve libido kuramı alt kavramlarıyla birlikte epey aydınlatıcı şekilde yazılmış. Psikolojiye ilgi duyuyorsanız bu kitabı severek okuyacağınızı düşü
Bilinçaltı
BilinçaltıSigmund Freud · Cem Yayınevi · 02,240 okunma
132 syf.
·
Puan vermedi
Freud okurken, insan kendi yaşamına hatta belki de geçmişine, çocukluğuna gidiyor ister istemez. Çünkü çocukluk döneminin çok önemli bir zemin olduğu bir gerçek. Bu konuda Freud'un çalışma sonuçları oldukça çarpıcı oluyor. O yüzden onu okumayi çok seviyorum. Kitabın içinde psikanaliz, çocukluk dönemi, perde anılar, cinsellik, rüyalar gibi konulardan oluşan yazılara yer verilmiş. İnsan ruhunu çözmek kolay değil şüphesiz. Derinliklerimizde sayısız koridor ve çıkmaz sokaklarla karşılaşıyoruz. İnsan kendi içinde bile yolunu kaybediyor. Davranışlarımızın altında yatan nedenler ile ilgili çok değerli tespitleri olduğu için, ben Freud okumayı çok seviyorum. Bugünü, geçmiş ile açıklamaya çalışan çok sayıda çalışmasını da okudum. Gerçekten de çok ilginç detaylar var. İnsanı çözerken, düğümün bir parçası oluyoruz bazen. Diğer insanların neden öyle davrandığını anlayamıyoruz, bazen de onlar bizi anlamıyor. Belki bir gün tam anlamıyla birbirimizi anlarız.
Bilinçaltı
BilinçaltıSigmund Freud · Cem Yayınevi · 02,240 okunma
Reklam
132 syf.
·
Puan vermedi
İlk olarak şunu söylemeliyim ki bir çırpıda okunacak bir kitap değil. Zaten bir bilim insanın yazmış olduğu psikoloji türündeki bir kitabın roman gibi kolay ve hızlı bir şekilde okunmasını beklemek yanlış bana göre. Kitap hakkındaki detaylı yorumum ise şöyle; Kitap 8 makaleden oluşuyor. İlk makale oldukça uzun ve “Psikanalitik Hareketin Tarihi Üzerine” adlı başlığa sahip. Başlıktan da anlaşılacağı üzerine bu makalede genel olarak gelişim aşamalarından, hangi tarihlerde ne gibi bir katkı sağlandığından, yapılan kongrelerden, yaşanılan fikir ayrılıklarından ve bunların kaynaklandığı sebeplerden bahsediliyor . Tarih içerisindeki serüvenine değindiği için de kitapta okunması en zaman alan makale buydu. Diğer makaleler ise yine Freud'un düşüncelerinin temelinde oluşturulmuş makaleler. Benim en çok hoşuma giden makale ise Yaratıcı Yazarlar ve Gündüz Düşleri makalesi oldu. Birçok yerin altını çizdim. Kitap hakkında genel düşüncelerimle yorumumu bitirecek olursam ilk olarak çevirinin güzelliğine değinmek isterim. Oldukça başarılı bir çeviri olmuş. Aslına sadık kalarak en uygun şekilde Türkçeye çevrilmiş olduğunu söyleyebilirim. Cem Yayınevi'nin baskısı ve kullanmış olduğu yazı puntosu da idealdi. Yazı puntoları daha küçük olsaydı okumakta zorluk yaşar, dikkatim dağılırdı büyük ihtimalle. Özellikle bu konu hakkında araştırma yapan, bu konuya ilgi duyan, Freud'un düşüncelerine önem veren kişilerce okunursa oldukça verimli bir okuma gerçekleşecektir. Kaynak olarak kullanılabilecek güzel bir makale seçkisi olmuş.
Bilinçaltı
BilinçaltıSigmund Freud · Cem Yayınevi · 02,240 okunma
132 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
BİLİNÇALTI Yazar: Sigmund Freud Yayınevi: @cemyayinevi "O andan itibaren Hebbel'in dediği gibi "dünyanın uykusunu bozan" kişilerden biri olduğumu, nesnellik ve hoşgörü bekleyemeyeceğimi anladım. Bununla birlikte, gözlemlerimin ve sonuçlarımın genel doğruluğuna inancım daha da güçlendiğinden, kendi yargıma güvenim ve ahlaki
Bilinçaltı
BilinçaltıSigmund Freud · Cem Yayınevi · 02,240 okunma
132 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
BİLİNÇALTI . Bilim insanı, araştırmacı, yazar... Sigmund Freud ve keyifle okunan makaleleri. Böylesi değerli bir yazarın merak ettiğim bu kitabında  yazmış olduğu makalelerden seçmeler yer alıyor. İlk bölümde, okurken  sebebini detaylı öğreneceğimiz Adler ve Jung ile yaşadığı ayrımı görüyoruz. Psikanalizin psikolojik kazanımlarının Adler tarafından heba edildiğini düşünen Freud' un açıklamaları yer almakta. Jung için ise psikanalizde yapmayı önerdiği değişikliklerin, din ve ahlakta bir daha bulamamak için aile komplekslerinde sakıncalı olanı ortadan kaldırma niyetinden kaynaklandığını düşünüp yazmakta. İlk bölümlerdeki detaylı ve psikolojik anlatım, İlk okuyanlar için belki bir tık zor olabilir. Fakat kitabın devamı su gibi akıp beynimi aydınlatan detaylar içerdi kendi adıma. Çocukluğumuzun ve yaşanılanların anılarımızdaki yerinin önemini çok severek okudum. Verilerin, çocukluğun ilk anılarının en sık içeriklerini örneklerle yazdığı gibi; İlk anımsamanın ortaya çıkış tarihi değil, belleğin tüm işlevi için geciktirilebilir olduğunu öğrendim.  Bilinçaltı, psikanaliz, libido, çocukluk ve anılarımız adına bilgilendiren ve öğreten keyifli bir okuma sizleri bekliyor. Sizlerde Freud un düşüncelerini merak ediyorsanız, üstüne de psikoloji seviyorsanız bu kitabı kaçırmayın derim. Severek okudum, tavsiyemdir.
Bilinçaltı
BilinçaltıSigmund Freud · Cem Yayınevi · 02,240 okunma
Reklam
66 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.