Bilinçli Bebek

The Aware Baby

Bilinçli Bebek
·298 syf.·
2023 12. kitabı
Kitap doğal ebeveynlik yaklaşımı ile yazılmış özellikle 0-2 yaş arası çocuğu olan ama genelde çocuk sahibi olan bütün herkese hitap eden bilgilendirici ve faydalı bir kitap. (+) Doğal ebeveynlik
Pedagoji
2023 6. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2023 14:38
Doğru bilinen yanlışlar ve kulaktan duyma fikirler ile büyütülen bebeklerin ileride neden duygusal ve davranışsal problemler yaşadığı sorgulanmamalı. Araştırarak veya yapılan araştırmalardan
1000k
2016 4. kitabı
Kitapta doğal ebevynlik anlatılmaktadır. Bebeğin her ağlamasının altında acıkmış olması, altının kirlenmesi yada hasta olması gibi fiziksel nedenlerin olmayabileceği , sadece ağlamaya ihtiyacı olduğu , stresini bu şekilde atmak isteyebileceği ve ağlamasına izin verildiği takdirde sakinleşebileceği gibi öneriler bulunmaktadır. Fikirler teoride aklıma yattı ancak henüz bebeğimi kucağıma almadığım için uygulanabilirliği konusunda şu an için birşey diyemiyeceğim. Ben kitabı zevkle okudum ve bebeğimi büyütürken devamlı açıp açıp yardım alacağıma eminim.
İlişkiler
Bilinçli BebekAletha J. Solter · Doğan Kitap · 2016816 okunma
Bir anne öğrenir, dünya değişir
2022 11. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2022 00:49
Hamilelik döneminde okunmaya başlanarak, bebeğin büyümesi süresine en değerli yardımı yapacağına inandığım çok faydalı bir eser. Anne,baba,teyze, büyükanne ya da en yakın her kim olacaksanız; dünyaya gelen bu minik canlıyı daha iyi tanımak, annesini daha iyi anlamak için kesinlikle okunmalı. Verdiği bilgilerin yanında, çözümler, hikayeler, araştırma sonuçları ile huzurlu bir okuma sağlayacağı kanaatindeyim. Bir egitimci olarak, doğuma, bebeğe, bağlanmaya dair öğrendiklerim bu süreci daha da titizlikle irdelememe yardımcı oldu. Şimdi çok daha iyi biliyorum ki ağlamak güzeldir. Bazen dakikalarca ağlamasına izin verdiğimiz her bebek duygularını regule eder, gün içinde hatta ömrü boyunca daha huzurlu ve sakin yaşar. Okuduğum, takip ettiğim pek çok pedagogun da benzer bilgileri paylaşmaları ne kadar doğru bir seçim yaptığımı bir kez daha gösterdi.
Çocuk Gelişimi
2025 62. kitabı
E-kitap olarak okudum. Yazardan okuduğum 3. kitap oldu. Daha çok etkilenmeyi bekliyordum. Fena değildi ama kültürel farklar biraz hissediliyordu bence. Ama yine de okumaya değer.
2025 10. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2025 16:43
Öncelikle bu kitapta emeği geçen mürekkebe bile teşekkür etmek istiyorum. Her cümleye basladgimda kızıma çare olacak hissi verdginiz için ayrica teşekkür ederim. Ben öğretmenim işin daha çok akademik kısmını biliyorum. Yorumlarınızla beni aydınlattığıniz için teşekkür ederim. Çok içimi acıtıyor belki ama çocukların iyileşmesi ve anne babanın çocuklarına çare olabilmesi için ilk olarak kendi anne babalarının açtığı yarayı kapatmaları gerektiğini öğrendim. İlaç olmak için ilaç bulmak lazım. Sadece evrim sacmaligindan bahsetmeniz ve buna inanmaniz beni üzdü. Bu konuda da hidayetiniz için dua edeceğime emin olablrsniz. Bunu soylemeyi çok seviyorum bana boşuna zaman kaybetmedgimi hissettiyor. Kitabın ilk sayfasina dokunan öğretmen anneyle son sayfasına dokunan öğretmen anne aynı değil. Teşekkür ederim Aletha J. SolterAletha J. Solter
Duygu ve Düşünce
2020 9. kitabı
Ebeveynlik kitaplardan öğrenilir mi? Kesinlikle hayır çünkü bu doğal ve spontane ilerleyen bir süreç fakat bu kitapların çocuk yetiştirmekten çok çocuğa karşı genişliğinizin artmasını, onu anlamanızı
Puan vermedi·298 syf.·
2024 10. kitabı
Çocuğunuzun ihtiyacını, en çokta kendi ihtiyacınızı öğrenebildiğiniz, kendinizi tanıma ve geçmişin yara izlerini görme fırsatını bulabilirsiniz. Çocuğumuzla zorlandığımız konunun asıl nedeni o anlarda değil belki onun bir doğum öyküsünde belki bizim kendi çocukluğumuzla ilgili duygusal acımızla ilgilidir. Döngüyü kırmak için İpuçları , sakin ve huzurlu yaklaşımla bakım veren olmak için öneriler var. Her ağladığında altının kirli olması, acıkması ya da hasta olması gibi nedenler değil sadece duygusal bir ihtiyacı olabileceğini vurguluyor. Ağlamasına izin verildiğinde duygu regülasyonu yapabilir.Sonrasında sakin bir uyku , sakin bir yemek , sakin bir gece geçirir.Bebeğin ihtiyaçlarına hızla cevap vermek ama her ağladığında da onu başka şeylerle oyalamadan, hemen susturmaya çalışmadan ağlamasına izin vererek stresini atabilmesini farklı örneklerle anlatan öğretici bir kitap. Verilen tüm tavsiyeler uygulanabilir nitelikte . Gün içinde biriken ağlamasının yalnızca eksik ebeveynlik kaynaklı olmadığını oğlumda da uygulayarak güzel sonuçlar aldım. Talepkâr ve istekleri güçlü bebeğimin ağlama ve sızlanmaları beni yetersizliğe sürüklediği bir anda okuduklarımı adım adım uygulayarak hem kendimi hem çocuğumu daha iyi anlayabildim.Kendini adayan annelikten tükenmeden ,çöküş yaşamadan, dengeli tutarlı ebeveynlik yapabilmenin zevkli bir yolculuğu kitap. Zaman zaman bilgileri tekrarlasada örnekleri zenginleştirmesiyle kavramanızı destekliyor ve sonunda yine kendi ve çocuğunuzun sesine kulak vermenizi önceliyor.
İnceleme
2020 3. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2020 15:41
Bebeğim stresini atmak için ağlarken bu kitap sayesinde ona sarılarak yanında olarak ve tüm sakinliğimle bekliyorum.İhtiyacımız olan bilgileri edindiğimiz başucu kitabımız.
İlişkiler
2018 1. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2018 16:36
Doğal ebeveynliğe odaklanmış bir kitap. Yolun başındaysanız size çok şey katabilir ama benim gibi zaten bir süredir ebeveynlik kitabı okuyorsanız size çok bildik, tanıdık hatta bazen güncellikten uzak gelebilir. Özellikle emzirme bölümünde yazılanların bazıları aksi çoktan kanıtlanmış gerçekler.

Aletha J. SolterYazar · 6 kitap
Aletha J. Solter doğal ebeveynlik konusunda dünya çapında tanınmış bir uzmandır. İsviçre Cenevre Üniversitesi’nde insan biyolojisi mastırı, Kaliforniya Üniversitesi’nde psikoloji doktorası yapan Solter, Aware Parenting Institute’un (Bilinçli Ebeveynlik Enstitüsü) kurucusudur. İki çocuk annesi olan Solter, dünyanın pek çok ülkesindeki anne babalar ve profesyoneller için bilinçli ebeveynlik workshop’ları düzenlemektedir.