Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türkiye'yi Bekleyen Tehlikeler

Bitmeyen Oyun

Metin Aydoğan

Bitmeyen Oyun Sözleri ve Alıntıları

Bitmeyen Oyun sözleri ve alıntılarını, Bitmeyen Oyun kitap alıntılarını, Bitmeyen Oyun en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Adnan Menderes hükümeti, 9 Şubat 1957 tarihinde, bağlantısız ülkelerin güçlükle Birleşmiş Milletler’in gündemine getirdikleri Cezayir sorununun çözümüne yönelik oylamada, ulusal bağımsızlık savaşı veren Cezayir’den değil, işgalcilerden yana oy kullandı. Oysa, o günlerde çatışmalarda ölen Cezayirli ulusçuların ceplerinden Atatürk’ün resimleri çıkıyordu.
Sayfa 208 - İnkılapKitabı okudu
Yakın zamanda kaybettik :( Mutlaka okumalı bu kitabı okursanız illaki diğer kitaplarinida okumak isteyeceksiniz , ben öyle yaptım ordan biliyorum , güzel insanlar çekip gitti , kalanlar başımıza kaldı :(
Reklam
Türk eğitim Sistemi niçin çöktü?
"1949 yılında imzalanan "Türkiye ve ABD Hükümetleri Arasında Eğitim Komisyonu Kurulması Hakkındaki Anlaşma(Fulbright Anlaşması)", Türk Milli Eğitimini ABD denetimine bırakan süreci başlattı..."
Eğitim mi, Eritim mi?
"Binlerce Türk, Amerika'ya "eğitilmek-etkilenmek" için gitti, yüzlerce Amerikalı da Türkiye'ye "eğitmek-etkilemek" için geldi. Amerika'ya gönderilen Türkler'in hemen tümü Türkiye'ye döndüklerinde üst düzey görevlere getirildi."
Sayfa 47 - Umay YayınlarıKitabı okudu
Hibrit tohumlar üzerine
"Bitkinin genetik yapısı değiştirilerek elde edilen bu tohumlar, yalnızca bir kez ürün veriyor ve bu ürün tohumluk olarak kullanılamıyor. Gelişmiş ülkeler, bu yöntemle bağımlı hale getirdikleri ülkeleri, diledikleri zaman topluca aç bırakma olanaklarına kavuşmak üzereler. Herhangi bir ülkedeki ulusal bağımsızlık eğilimleri artık asker göndererek değil aç bırakılarak bastırılacak."
Sayfa 91 - Umay YayınlarıKitabı okudu
Milliyetçiliği kimseye bırakmayan Bahçeli, herkesin açıkça gördüğü gerçeklere karşın ulusçu bir Cumhuriyet Savcısı’nın gerçeği yansıtan söylemlerine tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyeti’ne dışardan direktif verilemez, bunu söyleyen savcının gözden geçirilmesi gerekir.” diyordu.
Sayfa 171 - İnkılapKitabı okudu
Reklam
Yunanistan uyruklu Arhenagoras, Bakanlar Kurulu Kararı’yla Türk vatandaşlığına geçirildi ve Fener Patriği yapıldı. Adnan Menderes başbakan iken, Athenagoras’ın ayağına dek gitti ve elini öptü.
Sayfa 148 - İnkılapKitabı okudu
ABD ve sözde yardımları
"ABD başkanı John F. Kennedy, "dış yardım" adını verdiği borç işleyişinin ülkesi için ne denli önemli olduğunu 1962 yılında şöyle açıklıyordu: "Dış yardım, Birleşik Devletlerin dünya üzerinde etkili olması ve denetim elde etmesini sağlayan en etkin yöntemdir.""
Sayfa 77 - Umay YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal’in bağımsızlık konusundaki görüşleri bellidir. “Ben, yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir ulusun evladı olmalıyım. Bu nedenle “ulusal bağımsızlık” bence bir yaşam sorunudur. Ulus ve ülkenin yararları gerektirdiğinde, tüm insanlığı oluşturan uluslardan her biriyle, uygarlık gereği olan dostluğa dayalı ilişkilere büyük bir duyarlılıkla değer veririm. Ancak, benim ulusumu tutsak etmek isteyen herhangi bir ulusun, bu isteğinden vazgeçinceye dek amansız düşmanıyım.”
Sayfa 120 - İnkılapKitabı okudu
Uluslar arası şirketler bazı egzotik ağaçlar gibidir. Bu ağaçlar belli bölgelere dikilince, bütün suyu toplar ve araziyi kurutur.
Reklam
"Günümüzde kapitalizm yasal mafya, mafya ise yasadışı kapitalizmdir." Dario Batancourt-Marta Garcia
Sayfa 239Kitabı okudu
İstanbul Hükümeti’nde “Şeyhü-l İslam olarak yer alan Dürrizade Abdullah, 11 Nisan 1920 tarihinde” yayımladığı “fetvada” şunları söylüyordu: “Suçlu Mustafa Kemal’dir. Padişah ile sadakatli milletinin arasına giren odur. O olmasa galip devletler, devlet ve milletimizden merhamet ve atıfetlerini esirgemeyeceklerdir. Mustafa Kemal’i yok edin. Kuvayi Milliyecileri katledin. Bu din savaşıdır (Cihad). Din ve Padişah yolunda kalanlar gazi, ölenler şehittir.”
Sayfa 145 - İnkılapKitabı okudu
ABD hava kuvvetleri Vietnam’a yalnızca 1965-1968 yılları arasındaki üç yıl ve 1972 yılındaki altı aydan oluşan 3 buçuk yıllık zaman diliminde, tam bir milyon yüz bin ton bomba attı.
Sayfa 143 - İnkılapKitabı okudu
"Atatürkçü birikim ülkemizde her şeye karşın güçlüdür, ancak örgütlü değildir."
Sayfa 304 - Umay YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal’in 31 Ocak 1923’te söylediği sözler, ondaki antiemperyalist bilincin düzeyini gösterir; “Bizim öcümüz zalimlerin zulmüne karşıdır. Onlarda zulüm duygusu ölmedikçe, bizde de öç duygusu sürecektir.”
Sayfa 118 - İnkılapKitabı okudu
173 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.