Ölüm

Guardian Yayınları
Ciltli

2026 18. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 03:29
Ben bu kitabı okurken ne yaşadım. Seri devasa bir matruşka gibi hep karşınıza başka bir yüz, başka bir kimlik, başka bir sır, başka bir ihanet,başka bir gerçek çıkıyor. Bu kitap adına yakışır şekilde ölüm kokuyordu. Ölümün ve savaşın o karanlık dokusunu hissetim. Bazı yerlerde ölümün kasveti beni derinden sardı.
2026 36. kitabı
BRONZ 5 #kitapyorumu "Savașım hiçbir zaman bitmeyecek," dedi. "Ama uğruna savaş vereceğim tek şey sensin." Bronz’un, Hisar’ın uğradığı haksızlıklara karşı bir kalkan gibi Efrem’in karşısına dikilmesi, her gerçeği yüzüne bir tokat gibi çarpması ve ona en büyük cezayı yani ömür boyu sürecek bir vicdan azabını vermesi... Bu sahnede Bronz’un o soğuk, karanlık ama His’i sonuna kadar koruyan aurasına bir kez daha hayran kaldım. Bronz sahiplenmesi diye de bir gerçek var ve bu sahnelerde hissettirdiği o sarsılmaz aidiyet duygusu kalbimi bir kez daha eritti. Bronz’un o kriz anlarındaki sarsılmaz, acımasız ama ekibini koruyan liderliği bir kez daha neden İmparator olduğunu kanıtladı. Hele o son sayfalarda, çatışmanın ve ihanetin tam ortasındayken bile birbirlerinin gözlerinde teselli bulan o iki liderin, İmparator ve İmparatoriçe'nin dik duruşu tüylerimi diken diken etti. Günlük kısımlarıyla mahvoldum. Bir annenin kızına sadece altı saniye sarılabilmesi ve o kısacık şefkatin bile babası tarafından kızının hafızasından vahşice silinmesi... Göğsüme tam anlamıyla bir öküz oturdu. Haris’e karşı içimde muazzam bir nefret büyüdü. Öyle bir yüzleşme sahnesi vardı ki kelimelerin bittiği, müziğin ve acının konuştuğu, okurken insanı duygusal olarak tamamen tüketen ama bir o kadar da hayran bırakan türden. Nefesimi tutarak okuduğumu söyleyebilirim. Son sayfalardaki ters köşeler inanılmazdı. Tüm seri boyunca His’in yaşadığı o acıları, kayıpları ve zihnine vurulan zincirleri okurken içimiz sökülmüştü. Ama bu kitabın sonundaki o uyanış... His'in geçmişini, çalınmış yıllarını, dökülen kanları ve her bir detayı hatırlaması muazzamdı. Finalde bizi nasıl bir mahşer yeri bekliyor hayal bile edemiyorum. Son kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.
2026 62. kitabı
ÖZGE NAZ~BRONZ V~ÖLÜM~ Selam.Bugün sizlere sevgili zanegzo kaleminden #bronzserisi ‘nin beşinci kitabı ile geldim.Ben bu seriye aşığım,ben bu seriye hayranım,bu seriye bayılıyorum ve her kitabını merakla bekleyip büyük bir keyifle okuyorum.Tıpkı beşinci kitapda da olduğu gibi.Her kitaba başlarken acaba bizi ne sırlar bekliyor olabilir diye başlayıp,her seferinde okuduklarım ve öğrendiklerimle şaşkınlığa uğramaktan geri kalmıyorum.Bu kitapta da yine öyle şeyler öğreniyoruz ki her birini okurken hadi be dedirtiyor resmen.Arkana kurucuları ile başlayan sırlar ve gerçekler,hem Hisar’ın hem de Bronz’un gerçekleri ile devam ederken taşlar da artık daha bir yerine oturuyor.Diğer taraftan da Hisar’a,gücüne ve zekasına olan hayranlığım her kitapta daha bir artıyor.Tabi bu Bronz için de geçerli.Hele bu kitap da onların yaralarını hem sarmak istedim hem de birbirlerini sevmelerini okumaktan da keyif aldım.Hisar’ın anasına mı daha çok öfke duysam yoksa babasına mı bilemedim.Baba değil tam bir Deccal.Adam resmen kendini klonlamış öldür öldür sonu gelmedi.Ve diğer taraftan bizim Sarışın (Yasmin)ve Sanaç cephesinde de güzel gelişmeler oluyor.Ah ama öyle bir şeyler oldu ki çok ama çok üzüldüm.Ve yine kitap öyle bir yerde bitti ki o nasıl bir sondu öyle.Final kitabını büyük bir merakla bekliyorum ama mutlu sondan yana da pek bir umudum yok gibi.Bakalım sonraki kitap da bizleri nasıl çıldırtacak sevgili özge naz ? Hisar annesinin günlüğünün sırrını çözer ve saklı kalan gerçekleri öğrenir.Ama bu gerçekler onu beklediği kadar mutlu etmez.Yanında her zamanki gibi Bronz vardır ve ona yaşatılanların hesabını sormakta kararlıdır.İşe de abisine gerçekleri göstermekle başlar ve bir yüzleşme yaşanır. Diğer taraftan da Kale rahat durmamakta kararlıdır.Bronz ve Hisar da Kale’yi devirmekte
2026 21. kitabı
Dun baslamistim o kadar sardi ki bir baktim bitmis... O KADAR İYİYDİ Kİ BAYİLDİM!! Henuz yeni ciktigi icin ve cogu kisi okumadigi icin bir sey soylemeyeyecegim ama gercekten soluksuz okudugum bir kitap oldu ve bence serinin en iyi kitabiydi. Cok isyan ettim cok agladim cok sasirdim gercekten basindan beri diken ustunde okudum ve su an o kadar yorgunum ki zihinsel anlamda sanki onlarla beraber ben savas vermis gibiyim... Neredeyse her sey bitti sayilir cok az bir kismi kaldi ve ben sonunda olan seyden dolayi cok merak ediyorum. Umarim son kitabi da en kisa zamanda okuruz.
2026 28. kitabı
Selam yıldızlarım! Bugün size Bronz serisinin 5. kitabı olan “Ölüm” ile geldim. Kitabın tasarımına her kitapta daha bir yükseliyorum. Bir üstünü nasıl yapabilir dedikçe @ekinkoch resmen şov yapıyor. Her bir tasarımın detaylarına aşkla bakıyorum Seri o kadar güzel devam etti ki bu kitapta!!! Ay bayıldım resmen. Birçok sır o kadar güzel cevaplarla gerçeğe dönüştü ki anlatamam. Okurken hem kanım dondu hem aşırı keyif aldım hem de dehşetsel şok oldum. En çok öğrenmek istediklerim Bronz’un adı, Haris’le Hisar’ın bir şekilde de olsa bir araya gelip yüzleşebilmeleri ve geçmişin sırlarıydı. Hepsinin o kadar fenasal gerçekleri ortaya döküldü ki! Ve ben beklediğim şeyleri o kadar rahatça okudum ki! Ne kadar mutluyum anlatamam. Çiftimin güzelliklerine bittim. Bu kitapta onları daha net okumak, çizgilerini ve yollarını daha net görebilmek çok mutluluk vericiydi. Okurken hislerini, düşüncelerini, keskin çizgilerini görmeye bayıldım. En korktuğum durum Eva’nın durumuydu. Onu okurken bu raddede olabileceğini, bu şekilde bir sonuçla karşılaşacağımı beklemiyordum. Hele sonrasında olanlar daha fenaydı. Elbette bir şeyler bekliyordum ama ben asla bu kadar güçlü dönüşler beklemiyordum. Keskin hatlar, keskin hareketler ve keskin adımlar her bir gerçeği bıçak gibi kesti attı. Geçmişin planlarının görünmeyen yüzleri, birçok yönden günümüzü çok sert yönden etkilerken; gelecekteki planlar geçmişi koca bir gölge misali sararak her bir geçmiş planı yerle yeksan etti. Bronz’un bu kitapta tek başına hareket etmesi beni biraz sinir etse de Hisar’ın da aynı yalnızlıkta koca bir plan kurması korkutucuydu. Ama öyle keskin yerlerden Hisar bunu tamamladı ki Bronz bu konuda gölgede kaldı denebilir. Hisar’ın planlama sistemine hayran kaldım. O kadar uzun zamandır o kadar ilmek ilmek işlemiş ki her şeyi,
Kitap Önerisi
Bronz derler
2026 73. kitabı
Genel değerlendirme Fantastik ve gizem ağırlıklı genç yetişkin romanlarını sevenler için ilgi çekici bir kitap olabilir. Özellikle sırlarla dolu karakterler ve karanlık atmosferden hoşlanan okuyucuların beğenme ihtimali yüksektir.
1K
Bronz 5
2026 83. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 15:50
Bu kitaba uzun inceleme yazamayacağım için o kadar üzülüyorum ki. Bunun sebebi ise kitabı neredeyse 20 günde bitirmiş olmam. Kitabın sonunu okurken nereden başlamışdık onu bile unuttum resmen. Normelde okuduğum kitapları bu kadar kolay unutmam ama bu 1 ayda o kadar stres, üzüntü geçirdimki onlarda tetikledi beni. Hem bir yakınımı kaybetmem hemde sınav stresi beni rs'ye soktu. O yüzden kitap kafamda yarım yamalak şu an. Ama buna rağmen aşırıı sevdim. Hep olduğu gibi Özge yine harikalar yaratmış. Bir tıkk ölümleri abartmış olabilir ama napalım, olana çare yok :) Okumak isteyenlere keyifli okumalar >3
2026 92. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2026 13:39
Ölüm (Bronz #5) Özge Naz Serinin şimdiye kadar en çok sır açığa çıkaran, en sert yüzleşmeleri yaşatan ve okuru en fazla şaşırtan kitaplarından biri oldu. Kitabı bitirdiğimde hissettiğim ilk şey büyük bir tatmin duygusuydu. Çünkü serinin ilk kitaplarından beri zihnimde dönüp duran birçok soru sonunda cevabını buldu. Özellikle Bronz’un kimliği, Hisar’ın geçmişi ve Arkana ile Kale arasındaki savaşın görünmeyen tarafları birer birer ortaya çıkarken okuduğum her bölümde şaşkınlığım biraz daha arttı. Hisar bu kitapta benim için bambaşka bir noktaya ulaştı. İlk kitaptan bu yana yaşadığı değişimi görmek çok etkileyiciydi. Karakterinin özünü kaybetmeden olgunlaşması, olaylara daha farklı bakabilmesi ve özellikle Bronz’a duyduğu güvenin giderek güçlenmesi beni en çok mutlu eden detaylardan biri oldu. Hisar’ın yaşadığı acıları, öfkesini ve kırgınlıklarını hissederken bir yandan da ne kadar güçlü bir karaktere dönüştüğünü görmek çok güzeldi. Özellikle annesinin günlüğüyle ilgili gerçekleri öğrendiği bölümlerde onunla birlikte sarsıldığımı hissettim. Bronz ise bu kitapta beni bir kez daha kendisine hayran bıraktı. Onun hakkında öğrendiğimiz yeni bilgiler, yıllardır saklanan sırlar ve karakterinin derinleşmesi hikâyeyi çok daha etkileyici hale getirdi. Özellikle Bronz’un yalnız başına hareket etmeye çalıştığı bazı anlarda sinirlensem de neden böyle davrandığını anlayabiliyordum. Gücü, zekâsı ve kararlılığı yine ön plandaydı ancak bu kez onu daha insani yönleriyle de görme fırsatı bulduk. Kitabın en etkileyici taraflarından biri geçmiş ve bugün arasındaki bağlantıların ustalıkla kurulmuş olmasıydı. Serinin başından beri karşımıza çıkan olayların aslında ne kadar büyük planların parçaları olduğunu görmek gerçekten etkileyiciydi. Özellikle bazı gerçekler ortaya çıktığında dönüp önceki
Bronz 5 - Ölüm - Toprağın Altında Yarım Kalan Duygularımız
2026 31. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 01:12
559. Sayfalık, on dokuz asıl perde ve son bir kapanış perdesine sahip kanlı bir resital. Kanlı geçmiş ve gelecek, direniş, isyan ve kayıplar. Doğrusu benim için serinin en favori kitabi oldu. Aşk mı istiyoruz? Burada. Direniş mi? O da burada. Akıl kaçırmalık kararlar? Kesinlikle burada. Zeki, kanlı, hafızasıyla savaşan bir İmparatoriçe? En başından beri buradaydı. Aşkı uğruna kimsenin bilmediği ismini açıklayan İmparator? İmparatoriçe'nin olduğu her yerde. Spolier vermeden inceleme yazmak çok zor bu kitaba. Fakat bilin ki iki kayıp Bronz serisi okurlarının kalbini çok kıracak. Derinden yaralayacak bazı vedalar... Su gibi akıp gidiyor, zaman yokken bile insanın aklına geliyor acaba devamı nasil diye. O karanlığın içinde onlarla mücadele etmek, gerçekleri öğrenmek akıl almaz derecede geriyor. Bir ütopyada, derin bir aşk okumak isteyenlerin kitabı. Baştaki yüzeysel gibi görünen o savaş dolu aşka kanmayın, ileride kalbiniz kırılır... Elime son kitap diye aldım fakat Özge Naz bunun acilen son kitap olmadığını bir yerlerde açıklamalısın. Hele son cümleler diye düşündükten sonra silmemiz bana harici bir şey açıklamamalı. Kimse spoiler yemesin diye kendimi zorbalıyorum ama eger final kitabıysa kalbim buna gerçekten kırılır. Eğer ki final kitabi değilse satırlarında bu serinin mutlu vakitlerini de görmeliyiz bir an önce. Hisar'ın Bronz tarafından biraz sarsılarak ve sarılarak kendine getirilmesi de ayrı isteğimdir. Herkese deli görünsün kabul fakat Bronz'a hakkını teslim edelim. Kalp sıkıntısı var bu adamın lütfenn....
Duygu ve Düşünce
Spoiler İçerir!
2026 10. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2026 00:00
BU KİTAP ŞAKA MI???? O kadar güzel ve zekice kurgulanmıştı ki her okuduğum sayfada ağzım açık kaldı. İlk üç kitabın ters köşelerini çok rahat şekilde tahmin edebiliyordum. Ama dördünce ve beşinciyi asla tahmin edemedim. Özge nazın kalemi kesinlikle daha çok abartılmalı. HELEKİ BRONZ Başından belli gözünüzün önünde olan şeyleri tahmin edemedim hiçbir şekilde. Konusunu değil de bu kitaba olan aşkımı anlatmak daha doğru olur gibime geliyor. Okuyun okutun mükemmeldi. Alıntı bile atamadım çünkü her sahnesini alıntılamam lazımdı. Bir süreden sonra postitlemeyi bırakmak zorunda kaldım. Her sahnesi ayrı güzeldi. Mutlaka okumanız gerekenlerin arasına almalısınız. İyi günler dilerim.

Özge NazYazar · 0 kitap
1998 yılında Aksaray Ortaköy’de doğdu. Beykent Üniversitesi’den mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra kendini yazmaya adadı. Ters köşelere, tersten yazmaya ve konuşamaya bayılır. İlk basılı eseri olan “Bronz” serisiyle okurlarıyla buluşuyor