Piraye
“Sen kontrol etmeye çalıştın her şeyi deli gibi, şöyle olsun, böyle olsun diye. Sen rekabet ettin ondan, bundan, şundan daha iyi olmak ve öne geçmek için. Sen yaptın her hamleyi öbürü arkada ne halde kaldı, bilmek istemeden. Sen nefessiz bıraktın Lara’yı illa şöyle olacaksın, böyle olacaksın diye. Parlatıyorsun zannederken tüylerini, sen tükettin kendini. Kılıfın güzel göründüğünden kendin de inandın masalına. Ama için tükendi, kurudun kızım. Leş kargası da geldi sana dadandı tabii. O, ‘bakın ben ne kadar iyiyim, güzelim, başarılıyım’ kabuğunun altındaki cansızlık onu çekti. Uyan.” “Bunları yapmayıp ya ne yapacaktım? Bize öğretilenler bunlar değil miydi?” “İşte, öğretilenler yanlış Lara. İnsan işlemiyor. Hata veriyor. Hep dünya işlemiyor zannediliyor ama işlemeyen insanlık. İşlemeyerek de bu hale geldi. Ne yapacaktım diyorsun. Cevap çok basit: Kendin olacaktın. Lara olacaktın. Bir şey yapmaya çalışmayacaktın. Lara olacaktın!” “Lara olmak ne ki?” Lara’nın hikâyesi, yaşamın beklediği seni keşfetmen, yaşayabilmen ve böylelikle Can Borcu’nu ödeyebilmen için bir davettir. Var mısın?
592 sayfa

Puan vermedi
Birkaç yıl önce bir arkadaşımın bana çok iyi geldi telkinleriyle o zamanlar çok okunulanlar listesinde olduğu ve hep karşıma çıktığı için meraktan yazarın Seyir kitabını okumuştum. O kitaptan bana kalan; uyuyamadığım zaman yatakta dönüp zihnime üşüşen birçok fikri öteleyip, nefesime odaklanıp uykuya geçişi öğrenmek kaldı. Gerçekten faydasını
Puan vermedi
Yaşamda bazen dönüşüm gerekli oluyor olmasına ama insan böyle bir durumun gerekliliğinin farkına varmıyor. Bu nedenle kitabın katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Herkesin yolu kendisine şüphesiz. Bu süreçte öğrendikleri ve öğrettikleri ile yaşama farklı dokunuyoruz her birimiz. Bazen görüyoruz bazen ise baksak da görmüyoruz. Başımıza bir şeyler geliyor ve neden geldiğini aslında görmüyoruz. Yaşam içerisinde her şey bir deneyim. Fakat bize karşı kapanan kapılara bazen o kadar çok baka kalıyoruz ki, diğer taraftan açılan kapıların hiçbirini görmüyoruz. Kitabın içinde verilen hikayenin zemininde çok önemli mesajlar var hayata dair. Her okuyucu kendince dersler çıkarabilir çıkarmasına ama yaşamın içerisinde uygulayabilmek belki de en önemlisi. Hayatta bazen her şey çok güzel giderken alt üst olduğu mutlaka olmuştur. Çünkü yaşam düz bir yol değil. Ama kitap karakterinin başına öyle bir şey geliyor ki, hem de hayatının en mutlu olduğunu düşündüğü günlerin birinde, hayatı altüst oluyor. Bilinç, düşünce, zihin, akıl ve beden ilişkisi gibi kavramların yaşamımızda ne şekilde yer kaplayacağına dair faydalı mesajlar vermesi kitabın değerini artırıyor bana göre. Her insanın kendi gerçeğini bulması dileğiyle...
1/10 puan verdi
Bıraktım geçtim..
Hediye olarak geldi ama hediye olması bile okumama yardım etmedi... :Tekrar eden cümlelerden ibaret basit bir kişisel gelişim kitabı.. Kendi yaşamının Tanrısı sensin ne düşünürsen o olursun... Her şerden bir hayr çıkarma, başına kötü bir şey geldi bak yaşam sana kendi olma fırsatı veriyor iyi değerlendir. Her şer, iyiden ders çıkarmak zorunda değiliz, ölümlü varlıklarız her şeyde anlam ve ders neydi çıkarmaya çalışırsak işte o vakit yaşam heba olur.. Kitap da zaman kaybı, zamanım değerli olduğu için de okumaya değer bulmadım bıraktım geçtim.
9/10 puan verdi
Zihin ve bilincin hayatımızı nasıl etkilediğini, ikisini neden ve nasıl ayıracağımızı ve en önemlisi BİRlik bilincine ulaşmanın önemini yaşamın içine yerleştirerek anlatan güzel bir farkındalık romanı. Yazarın ilk kitabı olan Seyir'i de okudum ve orada yoğun bir şekilde zihin ve bilinç kavramını konu almıştı. Bu nedenle, tamamlayıcılık açısından okumadıysanız önce Seyir'le başlamanızı tavsiye ederim.
Piraye/ Can Borcu
Piraye hayatıma Seyir ile girdi. Okumadıysanız mutlaka okuyun mutlaka. Hayatıma yön veren kitaplardan biri. Can borcu ise yine elimden bırakamadığım bir kitap oldu. Zihin ve bilinç bizi öyle yerlere getirir ki bazen anlayamayız. Psikolojinin temelde her şey olduğu, aslında travmalarımızı fiziken değil belki ama kesinlikle zihnen bizim yarattığımız bir durum olduğunu, o kadar iyi anladım ki.. Daha doğrusu o kadar iyi anlatıldı ki. Gerçekten değişmek değil ama dönüşmek istiyorsanız okuyun derim. Keyifli okumalar.
Hayatta benim borcum ne?
Piraye Erdoğan’ın “Can Borcu”, beni en çok içtenliği ve derin duygularıyla etkileyen bir kitap oldu. Hayata, insanlara ve en önemlisi kendine karşı olan sorumluluk temasını işlerken, hikâye boyunca kendi hayatımla da bağ kurmamı sağladı. Zaman zaman durup düşündüm: “Hayatta benim borcum ne?” Yazarın sade ama vurucu dili, hikâyeyi bir çırpıda okumama vesile oldu. Ancak bu sadelik, duyguların yoğunluğundan hiçbir şey eksiltmiyor; tam tersine, karakterin yaşadığı kayıpları, pişmanlıkları ve yeniden başlama cesaretini iliklerinize kadar hissettiriyor. Bazı bölümlerde o kadar derin bir bağ kurdum ki, kendi hayatımda sorgulamayı unuttuğum şeyleri yeniden düşünmeye başladım. Beni en çok etkileyen şeylerden biri, kitabın hayata dair verdiği mesaj oldu. Hayatın getirdiği acılara rağmen, her şeyin yeniden başlayabilme ihtimali taşıdığını hatırlattı. Bu yönüyle kitap, karamsarlığa düşmeden, okuyucusuna umut aşılayan bir nitelikte. Yine de hikâyenin temposu yer yer biraz ağır geldi. Özellikle bazı içsel sorgulama sahnelerinde, yazarın ayrıntılara fazla yer verdiğini düşündüm. Ancak bu durum, karakterin dönüşüm sürecini daha gerçekçi kılmayı da başarmış. “Can Borcu”, yalnızca bir hikâye değil, aynı zamanda hayata ve kendimize bakış açımızı değiştirebilecek bir rehber gibi. Eğer derin anlamlar taşıyan, duygusal yönü güçlü bir kitap arıyorsanız, bu eser tam size göre.
10/10 puan verdi
İçime bir kitap… bana bir kitap…
Mükemmeldi. Bir terapiydi bu kitap. Bana göreydi. Her parçasında kendimi bulduran. Hayatın tıkandığı yerde tepki vermekle karşılık vermek arasındaki farkı vurguluyor. Çok çok şey yazabilirim bu kitapla ilgili ama anlatamam anlatmak istediğimi. Tıkandıysanız, kendinizden çalıyorsanız ve kendinizi değersizleştirdiyseniz zihninizde, içinizde… Tutunun, düştüyseniz kalkın, bulun kendinizin ilacını, içinize bakın ve tutun kendinizi. Bitmez yenisi başlar.
İyileşmek...
Can Borcu... Yazarın ilk kitabı Seyir gibi bu kitabı da beni fazlasıyla etkiledi ve derin düşüncelere, kendime dönmeme sebep oldu. Karşımıza çıkan her şeyin O'ndan geldiğini ve bunun bizim iyileşmemiz için olduğunu, kötü denebilecek bir şeyin bile bizi uyandırmak için gelebileceğini, bizim nasibimiz olabileceğini, kendi gerçeğimizi bulmamıza vesile olabileceğini öğrendim. O'nun sevgisiyle donanmanın ne kadar önemli olduğunu ve bizi ne kadar sevdiğini fark ettim. Kitap oluşuma ışık oldu. O'nu deneyimleyip doğru okuyabilmek ve sabırla içinden geçip iyileşme sağlarken kendimi yükseltebilmek beni derinden etkiledi. Ayrıca yazarın anlatımını da çok beğendiğimi söylemek isterim. Kitabın herkesin oluşunda ışık olması ve bizlerin de kendi tasarımımızı yaşayabilmemiz dileğiyle...
10/10 puan verdi
Bugün sizlere Lara adlı 39 yaşında bir kadının dönüşüm yolculuğu ile geldim. Okurken o kadar çok altını çizdiğim satır var ki hangi birini alıp buraya aktaracağım bilemiyorum. Yazarın seyir eserini de bu eser gibi gözü kapalı öneririm, manevi,ruhsal, zihinsel dönüşümüme katkı sağlayan bu eserde bahsi geçen kahramanımız oldukça başarılı bir bankacı
9/10 puan verdi
. . Yazarın seyir kitabını okuduğum için bu kitabını da hemen okumak istedim. Eğer yazarın kalemini bilmiyorsanız ve daha iyi anlamak için özellikle seyir kitabını da okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yazarımız biraz fazla ayrıntılı yazıyor ki bu biraz zorlayıcı oluyor maalesef ,hele de bu konulara ilgisi olmayanlar için kitabı yarıda bırakma sebebi

PirayeYazar · 1 kitap
Üsküdar Amerikan Kız Koleji ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 28 yıl reklam sektöründe, Müşteri Hizmetleri ve Yönetimi alanında çalıştı. Çok severek yaptığı ve üst düzey yöneticiliğe kadar yükseldiği işine rağmen, “ Bulmam gereken bir şey var” hissini bir türlü yenemediğinden yurt içi ve yurt dışında uyanış odaklı farklı spirituel metodlar üzerine pek çok eğitime katıldı ve araştırmalar yaptı. İnsanın kendini gerçekleştirmesi diye adlandırdığı tatmin. huzur ve başarıyı deneyimleyeceği bir yaşamı oluşturabilme formülünü bulabilmek onun en büyük hedefi oldu. Yıllarca bu alanda bilgi biriktirdi, bilgilerden çıkarımlarını oluşturdu ve bu çıkarımları yaşama nasıl aktaracağını çözmeye çalıştı. Zihin konusunda edinmiş olduğu bilgileri, ulaştığı anlayışı ve geliştirdiği yöntemleri nefes ile birleştirerek kendi dönüşümünü yaşadı. Kendİ dönüşüm yolculuğunun etkilerinin sürekliliği onda bunu herkese anlatabilmek arzusunu yarattı. Geliştirdiği ve ‘Zihin koçluğu’ diye tanımladığı zihin dönüşümü çalışmaları ile nefesi biraraya getirerek kendi disiplinini oluşturmak amacıyla Nefes Eğitimini tamamlayarak Nefes Eğitmeni oldu. Hem kişinin zihninden özgürleşip, kendi gerçeğini yaşamasına geçisinin, hem de nefesinin zihinsel faaliyetlerinden özgürleşerek doğal ve doğru şekilde akmasının başarılmasını içeren çözümleme ve uygulama çalışmalarını kapsayan “Özgür Zihin, Özgür Nefes’’ planını oluşturdu, workshop’ını yazdı ve uygulmaya başladı. Yakaladığı başarı onu 28 yıl içinde yaşadığı kurumsal yaşam ile ilgili de çözümler geliştirmeye de itti. Bu doğrultuda ‘Özgür Zihin ile İş-lemek’ adlı kurumsal eğitimini yazdı. Benzersiz ve etkisinin sürekliliği yıllar içinde kanıtlanmış zihin dönüşüm programını, daha geniş kitlelere duyurabilmek amacıyla ‘KENDİNE ÖZGÜRLEŞMEK’ adı ile online platforma taşıdı. İnsanın yegane amacının kendini gerçekleştirmek olduğuna odaklanması onu benzersiz bir sistem olan Human Design ile karşılaştırdı ve bu sistemin eğitimlerini alarak ‘Living Your Design Guide’ sertifikasını aldı. Böylelikle tüm dünyada bu eğitimi verebilme yetisini ve hakkını kazandı. Human design alanında devam ettiği eğitimlerle, Living Your Design grup eğitimleri verebilmek yanında, Human Design Kişisel Analiz uygulamalarını da birebir çalışmalarla aktarmaya başladı. 2019 Kasım ayında ‘SEYİR’ adlı ilk romanı yayınlandı. Seyir, 2020 yılı Aralık ayında 12. baskısına ulaşarak en çok satanlar listesine girmeyi başardı. Bugün halen kurucusu olduğu Delphinpiraye sisteminin bizzat yetiştirdiği ‘Özgür Zihin & Nefes’ koçlarından oluşan ekibi ile birlikte gerek bireysel gerek kurumsal hizmetler kapsamında karşılaştığı herkesin var-olabilmesine ve ‘Tam da istediği gibi bir yaşamı’ oluşturmasına rehber ve destek olabilmek için çalışmaya devam etmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.