Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Carlorff Seçkisiyle Latince Aslıyla Birlikte

Carmina Burana Şiir, Şarkı ve Başkaldırı

Kolektif

Carmina Burana Şiir, Şarkı ve Başkaldırı Gönderileri

Carmina Burana Şiir, Şarkı ve Başkaldırı kitaplarını, Carmina Burana Şiir, Şarkı ve Başkaldırı sözleri ve alıntılarını, Carmina Burana Şiir, Şarkı ve Başkaldırı yazarlarını, Carmina Burana Şiir, Şarkı ve Başkaldırı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
. “Âşık olun, ey asil beyler, aşka layık kadınlara! Aşk ruhunuzu yüceltir, başınızı göğe erdirir, şereflendirir.” .
Sayfa 47
“Bütün sadakatinle sev beni, bak o zaman gör bendeki sadakati, bütün kalbimle, bütün gönlümle, ben sendeyim, uzaklarda olsam bile. Kim başka türlü severse. döner durur kaderin tekerinde.”
Sayfa 39
Reklam
“Ah Kader, ay gibisin, her an değişirsin, bir büyürsün, bir küçülürsün. Hayat, hain, bir ezer, bir sever, arzularıma ne oyunlar eder, yokluğu, varlığı buz gibi eritir, çözer.”
Sayfa 29
Atalım bir yana kitapları, Hiçbir şey bilmemek ne tatlı, derelim neşesini, Yaşayalım körpe gençliğimizi! Ciddiyet yaraşır yaşlıya, Neşeyle dans etmekse delikanlıya.
Her an değişirsin, bir büyürsün, bir küçülürsün. Hayat, hain, bir ezer, bir sever,
Ey talih, ay gibi değişkensin, hep büyüyen ve küçülen; menfur hayat önce zulmeder sonra teselli eder,
Reklam
Gülden daha kırmızı, zambaktan da beyaz, herkesten daha güzel; gururumsun sen benim her daim!
O hoş bakışın, bin derde salar beni, senin yüreğinse buz gibi. İlaç niyetine, bir öpsen, ah nasıl diriltirsin beni.
Yaratıldığın madde, kül gibi, ince mi ince, bir yaprak gibiyim, rüzgârlara eğlence.
Peki nerde benim ilk aşkım? Binmiş atına gitmiş. Eyvah! Kim sevecek beni şimdi?
Reklam
Kaderin tekeri döner de döner; ben inerim, alçalırım, başkası çıkar alçaklardan ta göklerin yücelerine, kral olur, oturur zirvelere; aman dikkat etsin de düşmesin! Çünkü şöyle yazılmış bak dingilin altına, kraliçe Hecuba (burada yatmakta)!
Hayat, hain, bir ezer, bir sever, arzularıma ne oyunlar eder; yokluğu, varlığı buz gibi eritir, çözer.
Floris ve Blanziflor romantik bir öyküdür. Kahramanlarından Blanziflor (Beyaz Çiçek), bir Fransız şövalyesinin dul kızından doğan Hıristiyan bir prensestir, Dedesi öldürülünce, Blanziflor'un annesi Endülüs kralı Fenix'in hizmetçisi olur ve Fenix'in eşiyle aynı gün doğum yapar. Fenix'in eşi oğluna Floris adını koyar. Floris ve Blanziflor sarayda birlikte büyür. Ama Fenix oğlunun Blanziflor'la evlenmesinden endişe duyduğu için, kızı Kahire'ye giden tüccarlara satar, tüccarlar da onu bir emire satar. Floris'e de kızın öldüğü söylenir. Ama çok geçmeden doğruyu öğrenen Floris, Blanziflor'u aramak , üzere yollara düşer. Her ikisi de birçok badire atlattık­tan sonra en nihayet buluşurlar ve evlenirler. Buradaki şiirde Blanziflor'un güzelliği Eski Yunan mitolojisinin güzelleri Troia prensesi Helena ve aşk tançası Venus'la kıyaslanır.
Sayfa 85
74 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.