HARİKAYDIHARİKAYDIHARİKAYDIHARİKAYDI HA-Rİ-KAY-DI. Gerçekten sanırım ne kadar harika yazarsam yazayım asla yeterli olmayacak. Muhteşem bir şeydi.
Asla Vazgeçme’nin bayadır Türkçeye çevrilmesini bekliyordum ve Türkçeye çevrildiğini gördüğümde gerçekten ÇOK MUTLU OLDUM. O an olamasa da iki ay sonra sipariş ettim ve gelir gelmez hemen başladım. Zaten muhteşem olacağını biliyordum ama yine de kafamı masaya çarpmaktan kendimi alamadım.
Başlarda (hatta kitabın sonunda Rowell’in notunu okuyana kadar) bu kitabı Fangirl’de başkahraman olan Cath’in yazdığı hayran kurgu sanıyordum. Ancak öyle değilmiş. Bu kitap tamamen Rowell’in gözünden Simon ve Bazmış.
Simon ve Baz’ı, Fangirl de okuduğum o iki üç sayfalık yerlerde bile çok sevmiştim. Hatta bazı insanların o yerleri sıkıldığı için okumadan geçtiğini duyduğumda gerçekten çok şaşırmıştım. Çünkü ben o yerlerin biran önce gelmesi için adeta kıvranıyordum.
Velhasıl sonunda iki-üç sayfa değil de, 500 sayfalık bir Simon & Baz hikayesi okudum ve tek söyleyebileceğim şey ÇOK GÜZEL OLDUĞU.
Şimdi aşırı derecede hevesli olduğum için nereden başlayıp nerede bitireceğimi bilmiyorum bu yüzden siz beni mazur görün.
Simon Snow, bu zamana kadar ki seçilmiş en kötü seçilmiş kişi.
Ama her şeye rağmen Baz yine de onu seçti.
Simon yaz tatilinin bitmesine daha önce hiç bu kadar sevinmemişti. Bir an önce Watford’ta geçireceği son yılına başlamak ve bu yılı doyasıya eğlenerek geçirmek istiyordu. Ayrıca en yakın arkadaşı Penelope’yi çok özlemişti. Kız arkadaşı Agatha’ya gelince… onu özlediğinden pek de emin değildi.
Ve nihayet Watford’un kapıları Simon ve arkadaşları için son kez ardına kadar açılırken Simon’un tek umduğu sorunsuz bir yıl geçirebilmekti. Ancak Simon daha okula gelirken bir Goblin tarafından saldırıya uğradığında bu hayalinin
Asla VazgeçmeRainbow Rowell · Pegasus Yayınları · 2018885 okunma
Aylardır elimdeydi sabırsızlıkla bekliyordum ve sonunda okuyabildim. Fantastik kitaplara bayıldığım gibi bunuda cok sevdim. Dili akıcıydı güzeldi
Karakterler cok samimiydi favorim penny oldu cok dişliydi(go girl) ndowndqondwo. Baz’ın gıcıklıkları bile güzeldi. Simon’da tam ana karakter tiplemesiydi cok iyiydi o da. Bu üçlüye cidden hayran kaldım diğer karakterlerden bahsetmek bile istemiyorum :b
Kurgusu hakkında zaman zaman şaşırdığım yerler oldu ağzım açık kaldım Nası ya böyle miymiş bu diye ama genele vurduğum zaman daha derinlemesine bi kurgu beklerdim bazı yerlerde yazar basite kaçmış gibime geldi. Hani bi olayın heyecanla çözülmesini beklersin ama sonucunda küçük bir şey çıkar heh işte o hayal kırıklığından da yaşadım biraz. Neysw ki bu sorun degil yinede keyifliydi asla kötü değildi bu da ilginç bi kurguydu
Fantastik sevenlere tavsiye ederim. Karakterleri uzun süre aklımdan çıkaramayacağım zevkli bi kitaptı
Ay bide şey simon baz ilişkisi kitabın ortasından itibaren fenaydı ya baya iyiydi minik şebekler
Asla VazgeçmeRainbow Rowell · Pegasus Yayınları · 2018885 okunma
Hayatımda okuduğum en iyi "seçilmiş kişi" kitaplarından biriydi. Kesinlikle aklımdaki sihire ve fantastikliğe yeni bir anlam kattı... Daha sonra ne olduğunu düşünmeden edemiyorum.
Carry OnRainbow Rowell · St. Martin's Griffin · 2015885 okunma
Öncelikle karakterleri çok çok sevdim. Bu kitap sadece Snow-Baz-Penny üçlüsü için bile okunabilir. Dili aşırı akıcı, su gibi akıp gidiyor. Ama bu kitabın beğenmediğin tarafları da var. Kurulan olay örgüsü bana biraz basit geldi ve yazarın bu olay örgüsünü çok fazla abartarak, uzatarak yazdığını düşünüyorum. Keşke daha fazla sihir, gizem, tutku eklenseydi. Ama aynı zamanda yazarın beni şaşırttığı birçok bölümde oldu. Güzeldi sadece bu üçlüyü daha güçlü bir kurguda, fantastik evrende görmek, okumak isterdim.
Bir fanfiction olmasına rağmen okuduğum en harika Rainbow Rowell kitabı diyebilirim. Gerçekten mükemmel bir kitap. Hayatımda ilk kez bir kitabı okurken nefesim kesildi. Baz ve Simon tanrım ne tatlı bir aşk hikayesi!
Asla VazgeçmeRainbow Rowell · Pegasus Yayınları · 2018885 okunma
Kitabı çok ama çok sevdim
Öncelikle yorumuma bu kitabın bir nevi Harry Potter’dan esinlenmiş olan bir kitap olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bu yorumda full kitabı övücem bu yüzden öncesinde ne beklemeniz gerektiğini bilin istedim. Ben kendim Harry Potter serisini okumadım bu yüzden tam olarak ne kadar benzeyip benzemediğini söyleyemem fakat bence ana hatlar aynı olsa da hikaye kendi içinde çok özgündü. Yani evet bir seçilmiş kişi var büyücülük okulu var ve karakterlerimiz harry potter karakterlerini anımsatan karakterler ama tam olarak aynı değil. Bu ana hatlar dışında olan her şey çok özgündü.
Simon Snow, şimdiye kadar seçilmiş en kötü seçilmiş kişi. Bizde Simon’ın Watford sihirbazlık okulundaki son yılını ve hikayenin bitişini okuyoruz. Bu okulla ve sihirle alakalı Simon’un yaşadığı ilk 7 yıl bize hikaye sırasında yavaş yavaş veriliyor. Bu kitapta aradığım her şey vardı cidden. Simon ve Baz ın ilişkisi gerçekten harikaydı. Simon, Baz ve Penelope gerçekten çok sevdiğim aşırı sevdiğim karakterlerden biri oldular. Sadece Simon’un değil diğer karakterlerin de ön planda olması çok hoşuma gitti, hepsini yakından tanıdım ve hepsine çok alıştım. Hem arkadaşlık hem aşırı güzel bir aşk hemde bol bol sihirle ve büyücülerle alakalı macera vardı kitapta. Aynı zamanda kitap çok sürükleyiciydi ve kitabı okumak için ne zaman elime alsam geri bırakamadım.
Kitapta sadece büyücüler yoktu. Vampirler ve diğer bütün farklı yaratıklarda vardı. Vampirler özellikle ön plandaydı ve ben buna cidden bayıldım. Bence gerçekten her sayfası ince düşünülmüş harika ötesi bir kitaptı. Kitabın sonu da çok güzeldi. Beni her açıdan tatmin etti.
Sonuç olarak ana hatlarının Harry Potter’ a benzediğini bilerek okursanız sizin de çok seveceğinizi düşündüğüm bir kitap. Ben bayıldım
Asla VazgeçmeRainbow Rowell · Pegasus Yayınları · 2018885 okunma
beni en etkileyen kitap buydu sanırım, kısa süre içinde neredeyse 500 sayfa kitabı bitirdim ve bu kitap ile Rainbow Rowell en sevdiğim yazar oldu. Simon Snow'un macerası cidden çok sürükleyici... bayıldım.
Asla VazgeçmeRainbow Rowell · Pegasus Yayınları · 2018885 okunma
Sayfa 300 lere gelmeme rağmen bir olay yaşanmadı ve bu kadar ilerlememe rağmen Simon ve Baz'ın aralarındaki şeyin bir türlü düzelmediğini, aralarında her hangi bir yakınlaşma yaşanmadığını görmek beni biraz çileden çıkardı. Sonrasında neredeyse 320 den sonra falan yavaş yavaş olaylar yaşandı, gizemler çözüldü ama çift arasında sadece itiraflar yaşandı ki o da adam akıllı bir itiraf değildi çünkü sözde başından beri seven Baz itirafı duymasına rağmen böyle güzel bir tepki vermedi bana göre. Ne bilim ilişkileri hissiz gibiydi sanki sadece yazılmak için yazılmış gibiydi. Eğer bir renkle tanımlasaydım ilişkilerini gri olurdu.
Aslında başından beri asıl problemli karakterin kim olduğunu tahmin etmiştim ve yanılmadım. Bana göre bu fazla belli ediliyordu sadece karakterler anlamıyordu.
En sevmediğim karakterler sihirbaz ve agatha oldu. Agatha çok gıcıktı sihirbaz ise güç delisi bencil herifin tekiydi fakat sihirbazın sonunun öyle basit bir şekilde sonlanacağını düşünmemiştim. Bu kısım bana baya basit geldi.
Ebb karakteri içinde üzülmeden edemedim. Çok fazla sahnesi olmasada ben ona ısınmıştım. Sonunun böyle olmasını istemezdim. Ayrıca Ebb'in ikiz kardeşi kardeşimi kurtarmam lazım dediği sahnesinden sonra bir daha kitabın sonuna kadar hiç bahsedilmedi. Yani acaba ben mi bir şey kaçırdım?
Yine söylemeden geçemeyeceğim ana karakterler arasındaki romantikliğe neredeyse hiç değinmemiş yazar. Sadece birkaç kez kiss sahnesi okuduk ama bana göre o sahneler bile çok oldu bittiye gelmişti. Bir de ben bu kitaba sadece bunların ilişkilerinin nasıl başlayıp nasıl sonlanacağını ve o süreç için başladığımdan benim için biraz hayal kırıklığı oldu.
Asla VazgeçmeRainbow Rowell · Pegasus Yayınları · 2018885 okunma
Bu kitap hakkında ilk söyleyeceğim şey, büyük ihtimalle mükemmel olması ve ikincisi de keşke çabucak bitirmeseydim.
Rainbow Rowell’ın kitaplarına bayılıyorum. Okuduğumda gerçekten rahatlıyorum ve yarattığı karakterlere defalarca düşüyorum. Kitabın varlığınk geçen yıl Fangirl’ü okuduğumdan beri biliyordum ve gerçekten okumak istiyordum. Ve tekrar söylüyorum: BAYILDIM.
Bir ay süreye yakın boyunca kitap okuma isteğim neredeyse yok oldu. (sağol Hanya Yanagihara) Bu kitapla geri döndüğüne yemin edebilirim.
Simon Snow, seçilmiş en kötü seçilmiş kişi. Sihirbaz sayesinde on bir yaşındayken büyücü hatta en güçlüsü olduğunu öğrenmesinin yanında Yüksük tarafından sekiz yıl boyunca düşman olacağı Basilton Pitch-Grimm’le oda arkadaşı olarak seçiliyor. Son senelerine geldiklerinde ölüler geri dönüyor, büyüler sahiplerinden alınıyor, eski düşmanlıklar yerini aşka bırakıyor.
Kitabın ikincisi çıkmış hatta yazar üçüncüsünün de yolda olduğunu duyurmuş. Sanırım yine Simon ve Baz ikilisiyle karşılaşacağım için mutluyum.
Rainbow Rowell, genç yetişkin ve yetişkin çağdaş romanlar yazan bir Amerikalı yazardır. Yetişkin romanları Landline ve Attachments, gençlik romanları Eleanor & Park ve Fangirl oldukça ilgi görümüştür.
Yazmadığı zamanlarda çizgi roman okuyor, Disney World gezileri planlıyor ve aslında geniş perspektiften bakıldığında pek de önemli olmayan konular hakkında tartışıyor. Nebraska'da eşi ve iki oğluyla yaşıyor.