11 Mayıs 2016
Ciltli

Avril Lavigne - What The Hell
·411 syf.·
2019 36. kitabı
Kitabı okuduktan sonra gerçekten kendime inanamadım. Çünkü neredeyse 8 aydır saçma ön yargılarım yüzünden (herkes beğenmiş ben beğenmem, sıkıcıdır, uzun süre bitiremem vb...) okumuyordum. Nasıl olduysa 4 gün önce gözüme ilişti ve çokta canım sıkıldığı için okumaya başladım ve öyle gitti... Fangirl gerçekten çok güzeldi! Bu zaman kadar okuduğum en tatlı ve gerçekçi hikayelerden birisiydi Rowell'ın hikayesi. (Ayrıca en çok alıntı yaptığım kitap.) Okurken çoğu zaman kendimi gülümserken buldum. (Alıntı yaparken de.) Simon Snow onların dünyasının Harry Potter'ıydı. Ve cidden sanki gerçekten Simon Snow diye bir seri vardı. Herkes ona bayılıyordu ve internette onun için bir sürü hayran kurgusu yazılmıştı. Sihircath hesabı gerçekten de internette vardı ve rekor tıklanmalara gerçekten de imza atıyordu. İnternete Simon ve Baz yazdığınızda sanki cidden önünüze milyonlarca başlık çıkıyordu. (Ki çıkmıyor da değil.) Sanki bunlar cidden de varmış gibi hissediyordunuz ki ben hala daha öyle hissediyorum. Cath, Levi, Wren, Reagan gerçekten gerçekte varmışlar gibi düşünmeye devam edeceğim sanırım. Onları cidden çok sevdim. Ve uzun sürede unutmayacağım. * Aslında eskiden yazdığım incelemenin incelemeyle hiçbir alakası olmasa bile çok tatlı olduğu için onu atacaktım buraya ama sonra yenisini yazmaya karar verdim. Çünkü bazı şeyler eklemek istiyorum. Aslında bunları Asla Vazgeçme’nin incelemesine yazmak daha mantıklı olurdu ama o inceleme zaten çok uzun ve güzel.. o yüzden en iyisi buraya yazmak olacak. Bu kitabın anlatılacak bir şeyi bile yok. Mükemmel bir konusu, olay örgüsü falan… hiçbir şeyi yok. Ama yine de çoğu kitaptan daha çok heyecanlandırıyor beni. Çoğu kitaptan daha çok kendisine bağlıyor ve bana ‘bir bölüm daha, bir bölüm daha…’ dedirtebiliyor. Bu duygu bende artık eskisi
2018 2. kitabı
Okunma: 30 Mart 2018 00:00
Bu benim gençliğimdeki(sanki yaşlandım ha) en sevdiğim romandı. Ana kız karakter Harry Potter gibi bir serideki gay shipe hayrankurgu yazan bir kız ve üniversiteye yeni başlıyor ve yurda gittiğinde erkek karakterimizle tanışıyor falan filan gerisini okursunuz.(Hatırlamadığım için kısa kesiyorum lütfen çaktırmayın.) Çok tatlıydı çok safeplacedi yani okumamış varsa okusun ama yaşınıza da bağlı biraz 17 altıysanız çok seversiniz ama üstüyseniz de sevebilirsiniz bence. Biraz daha kısa olsaydı tekrar okumak isterdim. :))
Romantik
2024 310. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 00:00
En başta söyleyeceğim şey ana karakter Cather Avery'in çok fazla ben olması. Cath kişilik olarak o kadar çok bana benziyor ki - eşcinsel aşkı sevmesi dışında - kitabı okurken nerdeyse her satırda kendimi gördüm. Gözlük takan, hikaye yazmayı seven ve hayali dünyayı gerçeğine tercih eden, insan ilişkilerinde acemi ve kötü olan aynı zamanda aşkı sadece kitaplardan bilen bir kız resmen benim sözlük karşılığım gibi birşey. Ayrıca Cath'in hikayenin içinde kendi hikeyesini yazması da oldukça güzeldi ve tabiki bizim onu okuyabilmemiz de öyle. Üstelik hem Gemma T. Leslie'nin orijinal romanından hemde Cath'inkinden ara ara kesitler vardı. Romanlarda böyle özgün ayrıntılar olması hikayeye farklı bir tat katıyor bence. Fangirl de genç ve ev kuşu olan nerd bir kızın yepyeni bir yerde başlayan üniversite hayatı anlatılıyordu. Ailesel sorunlar, kişisel sıkıntılar, ders problemleri ile aşk ve arkadaşlık maceraları hepsi hepimizin başına gelebilecek şeyler fakat Rainbow Rowell'in anlatımıyla tüm bu olası ihtimalleri okurken oldukça keyifli vakit geçirdiğimi söyleyebilirim. Yazarların kadın karakterleri genelde ya güçsüz, aciz ya da kendine güvenen, sert, ayakları yere basan türden olur. Burdaki Cath örneğindeki gibi farklı ve beni yansıttığına inandığım kadınları görmek çok sık rastladığım bir durum değil ve belkide azlığı onları daha değerli kılıyor. Cather'dan çok bahsettim ama kitaptaki diğer karakterlere geçecek olursam; İkizlerin anası olacak o sıfatı bile hak etmeyen kadın tam bir ırıspıydı ve maalesef hiçbir şey benim gözümde onun çocuklarını bırakmasını haklı çıkaramaz. Baba Arthur tıpkı A.G. Howard'ın Kraliçe serisindeki Thomas gibi evine, çocuklarına bakan vefalı baba modelinden, tam sevdiğim türden yani. Gerçi buradaki bir tık kaçıktı ama olsun. Cath'in ikizi Wren,
OKUMADAN GEÇMEYİN #7❤
2020 89. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2020 12:42
Kitap çok tatlı bir kitaptı ❤.Rainbow Rowell 'ın kitaplarını uzun zamandır merak ediyordum ve bu kitabın merakıma değdiğini düşünüyorum.Kitabımızın konusu ,Cath adında bir kızımız vardır .Bu kızımızın da Wren adında bir ikiz kız kardeşi vardır .Bu kızlarımız büyük bir Simon Snow hayranıdır fakat Wren eskisi kadar Simon Snow hayranı değildir çünkü artık kızlarımız 18 yaşına basmıştır .Ama Cath bunu aldırış etmemiştir ve hala büyük bir Simon Snow hayranı olup ,onlar hakkında hayran kurguları yazmaya devam etmiştir.18 yaşına geldikleri için de artık üniversiteye gitmeleri gerekir .Wren Cath'e artık yeni insanlarla tanışması gerektiğini ,18 yaşına kadar aynı odada kaldıklarını, yeni insanlarla tanışmak için üniversitede farklı bir odada kalacağını söyler.Utangaç olan Cath bu durumu ne kadar sevmesede ,malesef kabul etmekten başka çaresi yoktur .Üniversite 'ye gittiğinde ise onu farklı olaylar karşılayacaktır. Ben ,Rainbow rowell 'ın kaleminin çok gerçekçi olduğunu düşünüyorum.Bu kitaba başladığımda büyük bir beklentim yoktu ama bu kitabı gayet sevdim. Bi farklılık yapıyim ve tatlı bir kitap okuyim diyorsanız, bu kitap sizin için güzel bir seçim olacaktır:) KİTAPLA KALIN, HOŞÇAKALIN ❤:)
2022 4. kitabı
Kitabı bitireli uzun bir süre oldu. Ama yorum yazmak içimden gelmemişti bunun sebebini söyleyeceğim ama önce konusundan bahsetmek istiyorum kitabın. Wren ve Cath üniversiteye yeni geçen ikizler. Çocukluklarında annelerinin onları terk etmesi ile babalarıyla kalan kızlar bu süreci Simon Snow adlı seriye hayran kurgu yazarak atlatmışlar. Wren'in zamanla azalan ilgisi Cath için üniversitede bile devam etmiştir. Her zaman birlikte olan ikizler, Wren'in artık Cath ile bu kadar çok vakit geçirmek istememesi sonucu üniversitede birbirlerinden kopmalarıyla Cath yalnız kalıyor. Ve onun için üniversite bir hayli zor olsa da başlamış oldu. Aynı sınıfta okuduğu Nick ile birlikte yazı yazmaya başlıyorlar ve ikisi birlikte yaptıklarında çok iyi iş çıkarttıklarını fark ettikleri için devam ediyorlar bu takım işine. Ancak çok iyi sonuçlanmıyor. Bir yandan oda arkadaşı ve onun sevgilisi ile de anlasmaya çalışan Cath, zaman zaman bocalıyor. Wren'e kitap boyunca gıcık oldum sırf Cath'i yalnız bıraktığı için. Cath asla shiplediğim kişiyle birlikte olmadı hatta çok alakasız biriyle oldu okursanız şaşıracaksınız baya bence. Ve açıkçası kitabı o kadar beğenemedim. Evet bir genç kurgu çok bir şey beklememek lazım zaten ama insan yine de okuduğu kitaba değmesini istiyor. Genel olarak Chat'in üniversite hayatına uyum sağlama sürecini ve Wren'in tutarsızlıklarını okuyoruz. Keşke sonunda bazı şeyler de açığa çıksaydı. Yani eğer çerezlik bir kurgu okumak istiyorsanız rahatlıkla bitirebileceğiniz bir kitap. Puan: 5/10
·416 syf.·
2018 44. kitabı
Sanırım bu kitap hayatım boyunca içinde hiçbir merak unsuru barındırmadığı halde kendimi okumaktan alamadığım tek kitap. Kitap baya uzun zamandır ( yaklaşık 1 yıldır ) kitaplığımda sürünüyor, benim onu okumamı bekliyordu. Bende artık bu gidişe bir dur demek istedim. Tek kelimeyle harikaydı. Başkarakter herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği türdendi. Cath'te kendimden parçalar görmek ilginçti. Benim yaptığım hatayı yapmayın ve bir an önce bu kitabı okuyun okutturun !!!
2018 18. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2018 00:00
Okuduğum en sevimli kitaplardan biri. Cici bir hikayesi var ve yazar nasıl yapmışsa bir an sizi gülümsetiyor, hemen ardından hüzünlendiriyor. Özellikle de Cath'in babasıyla olan diyalogları çok tatlıydı. (Bu ikinci okuyuşumdu.)
2020 69. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2020 22:54
Kafanızı çok meşgul etmeyecek, arada tatlılık olsun diye okunabilecek olan bir gençlik romanı. Gerçekten sevdim ama bazı noktalarında çok fazla sıkıldım. ----spoiler---- Onun dışında sonu olmayan kitaplara sinir oluyorum, ben de mi gidip hayran kurgu yazayım yani neden bomboş bırakılıyor anlamıyorum. ----spoiler---- Tüm bunlara rağmen gülümseten tatlı bir romandı. Keyifli okumalar...
2019 7. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2019 16:25
Bu kitapla ilk incelememi yazıyorum. Bu yüzden yazımın fazlasıyla acemice ve belki saçma gelen kısımları olabilir, umarım berbat etmem Öncelikle kitap sakin ve tatlı bir kitaptı. Ama karakterlerin özelliklerinin tek bir nokta üzerine fazla yoğunlaşması benim pek hoşuma gitmedi. Levi'nin her zaman -ama her zaman- gülümsemesi ve Cath'in ise aşırı itici olması gibi... Beni rahatsız eden en önemli nokta ise kitabın bir finalinin olmayışıydı. Daha noktalanmamış o kadar çok şey vardı ki... Ödevinin sonucunda hocası ne dedi, acaba annesi ile aralarındaki ilişki nereye gidecek, Simon Snow fanfictionını nasıl tamamladı?... Bu soruların cevabını bulamayacak olmak kitapla ilgili düşüncelerimi kötü etkiledi ve benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Buna rağmen samimi, sıcak ve sevecen bir kitaptı ve gülümsememi sağlayan çok fazla kısmı oldu
2023 64. kitabı
Gerçek ve düş arasında sıkışmış hayalperest bir genç kız... Bir elmanın iki yarısıyken farklı hayatlara savrulan iki kardeş Cath bir Simon Snow hayranıdır. Öyle ya, tüm dünya Simon Snow hayranıdır... Ancak bu Cath için bir hayat felsefesidir ve o takipçi olma konusunda çok iyidir. İkiz kız kardeşi Wren'le çocukluklarından beri Simon Snow kitaplarını defalarca okumaktan, hayran kurgusu yazmaya kadar, kendilerini seriye adamış, annelerini kaybetmelerini de ancak bu şekilde atlatabilmişlerdir. Büyüdükçe Wren'in hayranlığı azalsa da Cath'in vazgeçmeye niyeti yoktur. Üniversiteye gidecekleri sırada Wren, onunla aynı odada kalmak istemediğini söyleyince Cath kendi rahat dünyasının tamamen dışında, bir başına kalır. Son derece utangaç olan Cath, kendini yazdığı hayran kurgusuna kaptırmıştır. Hikâyesinde her zaman ne diyeceğini gayet iyi bilmekte ve gerçek hayatta hiç tecrübe etmediği romantizmi öyküsüne yansıtabilmektedir. Wren elinden tutmadan da Cath her şeyin üstesinden gelebilecek midir? Kendi hayatına başlamaya gerçekten hazır mıdır? Ya kendi hikâyelerini yazmaya?.. En önemlisi de Simon Snow sevdasını geride bırakma pahasına yola devam etmeyi istemekte midir?

Rainbow RowellYazar · 20 kitap
Rainbow Rowell, genç yetişkin ve yetişkin çağdaş romanlar yazan bir Amerikalı yazardır. Yetişkin romanları Landline ve Attachments, gençlik romanları Eleanor & Park ve Fangirl oldukça ilgi görümüştür. Yazmadığı zamanlarda çizgi roman okuyor, Disney World gezileri planlıyor ve aslında geniş perspektiften bakıldığında pek de önemli olmayan konular hakkında tartışıyor. Nebraska'da eşi ve iki oğluyla yaşıyor.