Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Küresel Zeka Algınızı Nasıl Yönetiyor?

Cehalet Bilimi

Tayfun Uzbay

Cehalet Bilimi Gönderileri

Cehalet Bilimi kitaplarını, Cehalet Bilimi sözleri ve alıntılarını, Cehalet Bilimi yazarlarını, Cehalet Bilimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Günümüzde okuryazar olmak, üniversite bitirmek ve hatta akademik ünvanlara erişmek cahil olmaya engel değil.
"Bir insanı cahil yapan, bilmediği değil, bildiğini sandığı ya da yanlış bildiği ve ısrarla savunduğu şeydir."
Reklam
"Bilgi sahibi olmadığın sürece, istediğin kadar hayal kur, hayat boyu gerçekleşmeyecek hayallerin olur."
Türkiye'de insandan çok binaya ve alete yatırım yapılmaktadır.
Sayfa 108 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Internet ve sosyal medyaya gelince: Yurdum insanı pratiktir. Kitap okuyup zaman kaybedeceğine merak ettiģi her şeyi Google'a sorup oradan aldığı bilgiyi uzman edası ile yorumlayarak kullananların sayısı oldukça fazla. Sosyal medyada Google'a yazıp elde ettiği bilgiler üzerinden konunun uzmanlarına çakıp tatmin olanların sayısı da fena değil. ilaçlar ile ilişkili bir konuda söylediklerimi beğenmeyip beni eleştiren birine "Ama ben bu konuda uzmanım, benim fikrime itibar etmeniz gerekmez mi?" diye sorduğumda, "Bir şeylerin uzmanı olanlardan da gına geldi" yanıtını almıştım Unutmadan, ben ilaç konusunda uzman bir profesörüm gına gelen arkadaşın ise bu konuda lisans eğitimi bile yok. Algıyı Googledan aldığı hatalı bilgiye teslim etmek böyle bir şey. Daha Önce de söyledik, artık bilgiye ulaşmakta bir sorun yok. Önemli olan ulaştığınız bilginin gerçek olup olmaması, Başka bir sorun da elde edilen doğru bilgiyi konu hakkında yeterli bir bilgiye sahip olmadığı için yanlış yorumlama ve sonuçta yine hatalı bilgiye ulaşma.
Sayfa 78 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Bilgiyi doğru kullanmak onu doğru algılamakla mümkün olabilir.
Sayfa 52 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sahte Bilim ve Bilim Karşıtlığı Sahte bilim, "bilim yapıyormuş gibi görünme" veya "bilimi kendi çıkarları için kullanmaya yönelik davranışlar" ile kendini gösterir. Bilimsel kurallar uygun șekilde kullanılıyormuş gibi gösterilerek elde edilen veriler bazı çıkarlara göre saptırılarak verilir veya bilimsel araştırma insan ve insanlık yararına olmayan bir sonuca ulaşmasına karşın, sırf bilim böyle istiyor diyerek sonuçlar uygulanmak üzere dayatlır.
Sayfa 43 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Gerçekte ise din ve bilim iki farklı kavramdır. Din insanla Tanrı arasında olan bir inanç sistemidir. Dinin yaptığı en önemli șey otobiyografik belleği geliştikten sonra ölümün farkına daha çok varan ve öldükten sonra ne olacağını merak eden inançlı insana tatminkâr bir yanıt vermesidir. Ancak bu yanıtların șimdiye kadar bilimsel verilerle ortaya konmuş net bir kanıtı yoktur. Üç semavi dinin kutsal kitaplarında bunlara iman edenler için gerekli yanıtlar verilmiştir. Bunların bilimsel yöntemlerle teyit edilmesi, tartışılması veya ilavelerde bulunulması imkânsızdır. Yani samimi inanan bir kişi için kutsal kitaplarda yazılan mutlaktır. Buna karşıık bilim mutlak değildir. Bugünün gerçeği yarının hatası olabilir, Yüzyıllar boyunca entelektüel otoriteler gerçeğin kalıcı olmadığını ve bizzat bilimin konusu olan keșiflerin gerçekleri birbiri ardına deģersizleştirdiğini gözden kaçırmışlardır. Bilim sürekli olarak bilgiyi yeniler ve mutlak değildir. Bu nedenle din ile bilim aynı kulvarda yürüyemez. Ancak bu dini inançları güçlü bir bilimci olamayacağı veya bilimin inançsızlığı desteklediği ya da dinin bilime karşı olduğu anlamına gelmez. Ben ne ilahiyatçı ne de felsefeciyim, o nedenle bu konu üzerinde daha fazla tartışmaya girmek istemiyorum. Bununla beraber bilim ile inanç sistemi arasındaki gereksiz düello günümüzde halen devam etmektedir.
Sayfa 41 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Gerçek bilgiye ulaşmanızı istemeyenler eskiden sansür uygulardı. Günümüzde bilginin iletimi ve geniş kitlelere ulaşımı o kadar hızli ve kolay ki doğru bilgiye ulaşmanızı istemeyenlerin yeni taktiği yanlış bilgiyi yayıp dikkatinizi dağıtmak ya da yanlış bilgi ile algınızı yönetmektir. Bilgi kirliliği ve bunun toplumsal yașam üzerine olumsuz etkileri özellikle eğitim, sağlık ve çevre gibi önemli konularda hissediliyor. Bilgi çağında doğru bilgiye ulasma ve hatal bilgiyi ayıklayabilme özel bir maharet ve emek gerektiriyor.
Sayfa 37 - Destek yayınları 4.baskıKitabı okudu
Bilimin aslında insan tarafından üretilen bilgiden başka bir şey olmadığının ve hataya, sahteciliğe ya da değişime karşı bağışıklığının bulunmadığının hatırda tutulması gerekir. Çünkü insan doğası gereği aldatmaya ve aldanmaya oldukça eğilimlidir. İnanç kalıpları içinde yaşar ve duymak istediklerine kolayca inanır. Sürü psikolojisine yatkındır, algısı kolayca yönlendirebilir.
Sayfa 14 - Destek yayınları 4. BaskıKitabı okudu
Reklam
Altyapısı olmayan boş hayaller ile bir yere varamaz insanlar.
264 syf.
9/10 puan verdi
Okunması Gerekli Bir Kitap
Sağlıklı beslenme, besin destekleri, yiyip ictikleriniz, alternatif tıp, zaman zaman moda olan diyetler ve sağlıkla ilgili birçok konuda doymak bilmez big pharma ve sözde doktor, uzman vb kanaat önderi yapılmış tiplerin gerçek yüzlerini görmek adına kesinlikle okunması gerekli bir kitap
Cehalet Bilimi
Cehalet BilimiTayfun Uzbay · Destek Yayınları · 2019169 okunma
588 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.