Çıkış

İthaki Yayınları
Sıralamalar

2026 11. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2026 00:03
Natsuo Kirino: 7 Ekim 1951 Kanazawa - Japonya Japon polisiye romancılığında kadın yazarların öncülerinden biridir. En çok 1997 yılında çıkan "Çıkış" ile tanındı. Bu romanla Japonya Gizem Yazarları ödülünü kazandı. 2004 Edgar ödülünde İngilizce çevirisi ile finalistlerden biriydi. Ayrıca "Soft Cheeks" romanıyla Japonya'nın en prestijli edebiyat ödüllerinden Naoki ödülünü kazandı. bir çok eseri uzun metrajlı filme uyarlandı. ÇIKIŞ Temposu hiç düşmeyen merakla kolay okunan polisiye -gerilim türünde bir roman. Bu türü sevenlere tavsiye edilir. Dibi bulmuş sıradan insanların bir çıkış yolu bulmak adına ne yapabileceği sınırları ne kadar zorlayabileceği üzerine kurulmuş harika bir kurgu. Karakterlere kısa bir bakış: Masako: Kitabın en güçlü karakteri. Gece vardiyasında çalışmaya başladıktan sonra kocası ile arasına soğukluk girmiş ve iki yabancı gibi yaşamaya başlamışlar. Oğlu ise işlediği bir suçtan okuldan atıldıktan sonra anne ve babasıyla konuşmayı kesmiş onlara karşı dilsiz olmuştur. Kiniko: Grubun en zayıf halkası. Kredi batağında; artık ana borç bir kenara faizlerini bile ödeyemediği bir durumda. Birlikte yaşadığı adam tüm birikimlerini alarak ortadan kayboldu ve onu terk etti. Yayoi: Kocası Kenji ona ilgisini bırakmış gece kulüplerinde Anya isimli başka bir kadının peşinde ve kumar bağımlısı. Yayoi'nin birikimlerini hiç etmiş durumda. Yayoi ise Biri beş diğeri üç yaşında çocuklarına ve kendine bakmak zorunda. Yoshie: Dul bir kadın olan Yoshie, yatalak olan kayınvalidesine bakmakta onun altını temizlemekte. Üstelik yetişkin kızı ise ona hiç yardımcı olmuyor. Daha önce evden kaçan bir diğer kızı eve gelip küçük çocuğunu ona bırakıp gidiyor. Yoshie için hayat kolay değil. Jumanji: Tefeci ve kredi sektöründe yakuza ile de bağlantılı ve Masako'yu önceden birlikte
2015 151. kitabı
Tess in kitaplarından sonra beğendiğim en iyi gerilim romanıydı. Favorilerimde ilk 5 sıranın içerisinde. Çok güzel bir anlatımı var. Ve insan gerçekten de o anı hissedip yaşayabiliyor. Kitabı okuyalı çok uzun zaman oldu ama etkisi hala üzerimde doğrusu. Ne zaman hatırlasam düşündüren bir kitap. İnsan sorgulamadan edemiyor. Okumanızı tavsiye ettiğim bir baş yapıt doğrusu.
2024 31. kitabı
Yazara ait ilk “Tanrıça Günlüğü” adlı eseri okumuştum. Kitap mitolojik bir karakter üzerinden intikam ağırlıklıydı. Kitabı o kadar çok sevdim ki hemen diğer kitaplarını da okumalıyım dedim. Türkiye de satışı artık durduğu için bu kitabını ikinci elden bulup almıştım. Okuduğum önceki esere göre bambaşka bir kurguydu. Kan, şiddet, intikam dolu bir polisiye. Kanımın donduğu yerler oldu. Yine de çok sevdiğim kitaplar arasına girmeyi başardı.
Puan vermedi·
İyi bir gizem romanı, okuyucuyu sıkmayan bir anlatımı var. Yolları kesişen üç bayanın yaşadıkları anlatılıyor. Para için neler yapılabileceği, para için vicdanın bir kenara bırakılabileceği, biriktirilen öfke ile cana kıyılabileceğini anlatmış. Kimse yapmam diyeceği olaylar ama demek olabiliyormuş. Ne olduğunuzu bilebilirsiniz ama neye dönşebileceğinizi hayat belirliyor.
Çıkış
2024 19. kitabı
Japon kadın yazar Natsuo Kirino'nun 1998 yılı Japonya gerilim ödüllü 650 sayfalık romanı Çıkış (Out) elimden bırakamadan bitirdiğim heyecanlı bir roman oldu. 4 kadın karakter var, hepsi derinine tahlil edilmiş. Masako,Yoshie, Kuniko ve Yoyoi. Kadınlar bir hazır yemek fabrikasının gece vardiyasında çalışıyorlar ve bin bir türlü ekonomik ve psikolojik sorunla boğuşuyorlar. Ailevi sorunları had safhada. İçlerinden biri (Yoyoi) kocasını öldürüyor ve gerilim başlıyor. Yazar öyle iyi bir anlatım tutturmuş ki roman kahramanlarıyla hemen özdeş olabilirsiniz. Ustaca kurgusu, anlatım başarısıyla kayıtsız kalınamayacak bir roman Çıkış. Ki baskısı çoktan tükenmişti Adana"da bir sahafta bularak internetten aldım. @nadirkitapcom sağolsun.
2018 28. kitabı
Çoğumuzun başına geldiği gibi, bazen bir kitabı alıp kitaplığınıza koyarsınız ve şunu da okuyayım bunu da derken üzerinden aylar geçer, beklettikçe bekletirsiniz. Çıkış, öyle güzel öyle güzeldi ki, niye bu kadar beklettim, niye bu kadar geç kaldım okumakla diye kendime kızıp durdum. Uzun zamandır uzak kaldığım bir tadı hediye etti bu kitap... Kitap bitti bitmesine ama etkisi bitecek türden değil. O kadar heyecanlı o kadar güzeldi ki, yer yer uğuldayan, gürül gürül gürüldeyen ve okudukça şelaleye dönüşen bir nehirdi okuduğum. Elinizden bırakamayacağınız bir kitap arıyorsanız, Çıkış'ta kaybolmaya hazır olun.
2026 42. kitabı
Okunmalı... Fazla bir şey demeye gerek yok. Okudukça o baskın havayı teninizde hissedeceksiniz bence. Karakterler, olay örgüsü... Kitap için tek kelime _okunmalı... Kitap aklıma gelmişken tekrar mı okusam?
2020 143. kitabı
Japonya gerilim ödülünün sahibi bu kitap, aynı işyerinde çalışan birbirinden farklı dört kadının hikayesini anlatıyor. Hikayesi deyince öyle samimi bir dostluk ya da reel ilişkiler üzerine söylenmiş sözler beklemeyin lütfen. Bu birbirinden bağımsız dört kadının hayatlarını birleştiren kapkaranlık olaylar zincirine hep beraber tanıklık ediyoruz. Karakterlerin tasvirleri kitabın ana konusundan daha çarpıcı .Sıradan hayatlarını yaşayan bu dört kadının ,ortaklaşa bir suçun etrafında geçirdikleri dönüşümü merak ediyorsanız kitaba bir şans verebilirsiniz.
2017 4. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2017 00:00
Kitap hazır yemek fabrikasında çalışan ve yolları kesişen üç bayanın hikayesini anlatıyor. Kitapta zor durumda para için yapılabilecekleri, biriken öfke ile düşünmeden cana kıyılabileceğini ve para için vicdanın bir kenara bırakılabileği anlatılıyor. Ve intikam. Güzel bir gerilim romanı. Okurken insanı sıkmıyor. Kitap bittiğinde kendinize "Ne oldum değil, ne olacağım?" sorusunu sorabilirsiniz. Kitapta anlatılan bayanların düşüncesinde bile yoktur herhalde başlarına gelenler.

Natsuo KirinoYazar · 8 kitap
Üretken bir yazar olan Kirino, en çok 1997 yılında çıkan Çıkış ile tanındı. Bu romanla Japonya Gizem Yazarları Ödülü kazandı. 2004 Edgar Ödülünde kitabın İngilizce çevirisi finalistlerden biriyi. Yazar bunların yanında, çıkış romanı Kao ni furikakeru ame ile gizem romancılığı dalında 1993 Edogawa Rampo Ödülünün sahibi olmuştu. 1999 da ise Yawarakana hoho adlı eseriyle Naoki Ödülünü kazandı. Şimdiye kadar Kirino'nun iki romanı (Çıkış ve Grotesk) Türkçeye çevrildi.