Exıt

2022
Ankara Üniversitesi Basımevi

2023 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2023 07:12
Narsist bir psikopatın hem kendine hem de çevresine ne kadar zarar verebileceğinin anlatıldığı bir hikâyeyi okumaya hazır mısınız? Karadeniz'in en güzel yerlerinden biri olan Bartın Amasra 'da kendi halinde yaşayan bir ailenin başına gelenleri okurken, bunların gerçek olabileceğine inanmak istemeyeceksiniz. Maalesef ki tüm bunlar hayatın içinde yaşanan gerçekler. Yazarımız Sebahat Akdemir de medyadan duyduğumuz, okuduğumuz, yaşanmış olayları kendi yorumunu katarak kurgulayıp hikâyeselleştirmiş. Ortaya gerilim ve gizem dolu bir polisiye çıkmış. Amasra da yaşayan ailenin nişanlanmak üzere olan kızları bir gün aniden ortadan kaybolur, kaçırılır. Hem emniyet güçleri, hem de ailenin tüm arayış ve çabalarına rağmen Asya bulunamaz. Aradan geçen on dört sene evlatlarını kaybeden ailenin acısını hiçbir şekilde dindirmemişken, yıllar sonra tarih tekerrür eder ve bu defa da Asya'nın kuzeni Serap ortadan kaybolur. Tüm bu olan biteni bir türlü anlayamayan, içlerine sindiremeyen ailenin acısı bu defa ikiye katlanır. Kimdi bu kızları kaçıran kişi veya kişiler? Bu aileden ne istiyorlardı? Jandarma komutanı Faysal bu akıl almaz kaçırılma olayını çözebilecek mi?
Edebiyat & Roman
2023 14. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 09:45
ÇIKIŞ . Asya, ailesi ile  birlikte Amasra' da yaşamaktadır. Anne ve babası, ablası Kumsal ile tarlaya çalışmaya gitmekte; Asya' da kardeşi Kayra ile birlikte öğlen yemeklerini düzenli olarak onlara götürmektedir. Önce Kumsal evlenir Ertan ile, sonra sıra gelmiştir güzel Asya'ya. Çocukluk aşkı Sıraç' ın askere gitmeden önce yuzuklerimizi takalım demesi ile hazırlıklar başlar aile arasında. Fakat, kimin aklına gelir ki bu mutlu aşk ve aile yaşamı Asya'nin nişandan önce kaybolmasiyla sönüp gidecek bir anda!! Bu kayboluşun üzerinden ondört yıl geçmiştir. Sıraç hala Asya'sını beklerken Amasra halkının yeni bir kayıp haberi ile üstelik aynı aileden bir kızın kaybı ile darma duman olur tüm mahalle. Ertan' ın erkek kardeşi Erdem' in kızı Serap okuldan eve gitmek için çıkmış fakat evine varamamıştır. Tüm oklar Akın' ı gösterirken, sakin kalmaya çalışıp ipuçlarını takip etmek mantıklıdır Jandarma komutanı için. Asya ve Serap ' a ne oldu?? Neden kayıp kizlar hep bu aileden çıkmakta? Amaç ne, sonuc ne olacak? Bir solukta okunacak, heyecanlı anlatımı ile sizi bağlayacak ve sonuna doğru gerçekler açığa çıktıkça " nasıl olur,  ne istedin? " diyerek suçluyu yanınızda olsa parçalamak isteyeceksiniz. Kıskançlık, çekememezlik, ben ben diyerek yaşanan egolar ve psikolojik sorunlu bir ruh. En iyisi siz okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız Esra ÖZATALI ile @sebahatakdemir_ kaleminden okuduğum bu kitap evlerin içinde nelerin yaşandığını, insanın vicdansızlığını ve psikolojik sorunların nelere yol açabileceğini gözler önüne seriyor. Bir anne için evladının yüzündeki gülüş cennet, gözyaşı da cehennemdir.
Çıkış
2024 4. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 20:40
SEBAHAT AKDEMİR/ÇIKIŞ (EXİT) KİTAP ÖZETİ : PUAN:️6/10 KONU (Konuyu anlatırsam bu kitap için çok fazla spoiler vermiş olacağımdan arka kapak yazısını yazıyorum): "Ben hasta değilim. Annemin evinde de hasta değildim." Ben merkezli yaşayan, yalnızca kendi haklılığına inanan, heyecan arayışı ve aksiyonlarla beslenen, vicdan duygusu gelişmemiş, empati yeteneği bulunmayan, tiyatral ve rol yapma yeteneği ile karşısındakini manipüle edebilen, öfkelerini en uç noktalarda yaşayan ve duygusunu göstermekten çekinmeyen, duygusal konular söz konusu olduğunda, gizlediği gerçek kişiliğini yüzünde takındığı maskesiyle örtebilen bir psikopat en çok kimlere ve ne ölçüde zarar verebilir? Ne kadar tehlikelidir? Psikopatlann en son raddesi nedir? On dört yıl önce bir genç kız kaçırılır. Yıllar sonra tarih tekerrür eder ve bir genç kız daha sırlarıyla ortadan kaybolur. Jandarma komutanı Faysal Bey akıl almaz olaylar zincirini çözebilecek mi? Kayıp kızlara ne oldu? Veee karanlığın mucizesinden doğan efsanevi aşk öykusu... Derin bir nefes alın. İlk sayfalarından itibaren kendinizi olayların içinde bulabileceğiniz, zaman zaman sabrınızın zorlanacağı, sinir uçlarınıza dokunabilecek, gizem ve gerilimi damarlarınızda hissedebileceğiniz bir eser olan "ÇIKIŞ" ile siz okurlarımı baş başa bırakıyorum. "Tüm bitişler yeniden başlamak içindir" Öncelikle kitabı hediye olarak gönderdiği için yazar Sebahat Akdemir Hanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Kitabın özellikle ilk çeyreği mükemmel heyecanlı bir akışla gidiyor gerçekten. Ancak son çeyreği aşırı gereksiz uzatılmış gibi. Kitabın kurgusu gerçekten çok güzel ancak yazım hatalarının fazlalığı gerçekten rahatsız edici seviyedeydi. Ama buna rağmen kitap insanı kendine çekip okutuyor ve defalarca ters köşe oluyoruz.
Polisiye
2023 1. kitabı
Sebahat Akdemir ~~ Çıkış . Yemin ediyorum hasta oldum kitabı okurken. Resmen psikolojim bozuldu Karakter öyle bir karakter ki yanımda olsa boğar atarım Valla bir çırpıda okuduğum harika bir kitaptı. Okuyucuya çok güzel bir şekilde karakterin duygu ve düşüncesini geçirebilmiş ki yazar ben deli oldum. Asya köyde ailesi ile birlikte yaşar. Bir erkek kardeşi ve evli bir ablası vardır. Okumak istemediği için ortaokuldan sonra ayrılmış ev işlerine yardım etmeye başlamıştır. Hergun öğlen tarlaya annesine ve babasına yemek götürür. Karşı evde de çocukluğundan beri birbirlerine aşık oldukları Sıraç oturmaktadır. Tarlaya gideceği gün Sıraç gelir ve askere gideceğini gitmeden önce söz takmalari gerektiğini söyler. Ablasi Kumsal ise Ertan'la evlidir. Hiç huzuru olmayan Kumsal kardeşinin sevdiği adamla evleneceğini duyunca çok sevinir. Çünkü kendi evliliği hiç beklediği gibi olmamıştır. Herkes herseyi bildiği için olacaklar bellidir. Fakat birgün Asya tarlaya yemek götürmez. Bir terslik olduğunu anlayan ailesi eve gittiğinde kızlarının kaybolduğunu anlarlar. Uzun aramalar sonucunda hiçbir ize rastlayamazlar. Yıllar sonra Ertan'in kardeşi Erdem de okulu bitirip evlenip Amasra'ya yerleşir. Ve kızı büyüyüp on dört yaşına gelince de o da ortadan kaybolur. Yine hiç bir ip ucu yoktur. Asya'nın ailesi hala kızlarını bulamamisken birde şimdi bu küçük kızın kaybolması Amasra halkını çok etkiler. Vallahi nerede bu psikopat demeyin söylemem o zaman size ip ucu vermiş olurum Ama bu kayıplar öyle bir kaybolmuş ki okumalısınız mutlaka. Özellikle bu kitapta yine kadınların nasıl fedakarlıklar yaptıklarına bir defa daha şahit oldum. Yine hastaların bu ruh hastalığı denilen şeyi kabul etmediklerine şahit oldum. Kısacası okunması ve ders alınması gereken bir kitap. Mutlaka
2023 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2023 20:35
Kitabımız Bartın Amasra’da yaşanan 14 yıl arayla esrarengiz bir şekilde kaybolan 2 kız’ın hikayesini konu alıyor. İlk kızımız Asya 17 yaşında güzeller güzeli bir genç kız..Kendinden 4 yaş büyük Kumsal adında bir ablası,12 yaşında da Kayra adında bir erkek kardeşi var.Ablası Ertan ile evli,mutlu gibi görünen ama mutsuz bir evliliği var.Ertan öfke sorunları olan,agresif,bencil kısacası psikopat bir kişiliği var. Asya’nın gönlü karşı komşunun oğlu Sıraç’ta.Bu iki genç Nişanlanmak üzere iken Asya aniden ortadan kayboluyor. Bu olay’ın üzerinden 14 yıl geçtikten sonra Ertan’ın yeğeni Erdem’in kızı,14 yaşındaki Serap park’ta sallanırken aniden ortadan kayboluyor.Ne kadar aranırsa aransın hiç bir sonuç alınamıyor. Peki bu kızları kim veya kimler kaçırıyor? Kayıp kızlara ne oldu? Okurken sinir krizlerine girsem de harika bir kitaptı.Ertan gibi biri ile yaşamak istemem hatta hayatimın ucundan kıyısından yakın olmasını istemem. Ailesine ve çocuklarına çok kötü davranan,herkes ile kavgası olan bir karakter düşünün ama bu yaptıkları ona göre normal… Psikolojik sorunları olan bir insan ne derece ileri gidebilir.?Ne kadar tehlikelidir? Bunu okuyoruz… Psikolojide hastalanabilir ve bunun için de doktora rahatça gidebilmeliyiz bence.Yoksa sonucu çok daha ağır oluyor hasta ve çevresi için. Neyse kısaca kitabı çok sevdim.Çok güzel yerlere değinilmiş.Gizem ve gerilim türünde bir eser.Sonucu ise okuyucuyu tatmin edecek şekilde…Hadii bu kitabı okumak için geç kalmayın