Arzuya Kavuşmak

Ghislaine Paris
Temmuz 2016
Ayrıntı Yayınları
Orijinal Adı:
L'Importance du sexuel: Retrouver le désir

2021 122. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2021 12:11
Cinsellik konusunda kaynak arayışında olanlara öneririm. Çok günlük dil kullanıldığı için fazlasıyla içine alan ve çabucak okunan bir metin oldu benim için.. Cinsellik neyi ifade eder? Nedir? Bağımlılık, tabular, fobiler , korkular , nevrozlara sığınan bir şey mi? Yoksa kendini bulmak, yetişkin olmak, mitlerle başa çıkmak, zevk almak , yetişkin olmak mı? Fransız seksolog doktorun , vakalar üzerinden anlattığı Cinselliğin Önemi kitabı kafadaki bazı sorulara yanıt buluyor. Tavsiye ederim
Psikoloji
2023 9. kitabı
İnsan cinselliği, insan hayatı için çok önemli ama bir o kadar da önemsiz gibi davranılan bir alan. Cinsellik, dışarıya karşı görmezden gelinen, halı altına itilen, önemsenmeyen bir durummuş gibi aksettirilmeye çalışılsa da, içerde kişiye görmezden gelemeyeceği, bastıramayacağı bir güç uygular. Cinselliği hayatımızın neresine ne şekilde koyacağımızı bir türlü bilemeyiz. Bu isteğimizi dile getirmek sapıklık, hiç belli etmemek ise bazen erdemli bazen de ruhsuz damgası yememize neden olabilir. Kişi bile kendi arzu ve isteklerini çoğu zaman fark etmekten korkar. Neredeyse birçok toplum cinselliği ayıp ve günah olarak etiketler. Bir çocuğun bu alanda sorduğu sorular genelde geçiştirilir ya da susturulur. Zaten belli bir yaşa gelince hiçbir çocuk da bu konuda bir şey konuşulmaması gerektiğini sezgisel olarak bilir. Bu işin doğrusu nedir? Herkesin cinselliğe bakış açısı başka başkadır. Cinselliğe yüklenen anlamlar da diğer hayat tanımları gibi çocukluktan ve içinde büyüdüğümüz aileden gelir. Burada alınan sağlıklı/sağlıksız bilgiler eşliğinde hayata devam ederiz ve yetişkin olup bir partnerimiz olduğunda cinselliğimizi keşfetmeye çalışırız. Evlilik olunca, cinselliği suçluluk hissetmeden yaşayabileceğimizi düşünürüz. Ve evlenince bazen işler yolunda gider ama çoğu zaman evli çiftlerin kavgalarının altında -konu ne olursa olsun- genelde tatminsiz bir cinsel ilişki yatar. Direkt cinsel mutsuzluklarını konuşamayan çiftler, bu gerilimlerini başka konular üzerinden tartışarak boşaltmak ister. Ve sorun cinsellik olsa da, konu genel de ortaya konulup tartışılamayacak kadar mahremdir; evli bir çift için bile... Bu kitap, cinsellik ile ilgili sizin algınızda ne yattığına dikkat etmenizi istiyor. Kendi kendinize soruyorsunuz; cinsellik benim için ne çağrıştırıyor? Cinsellikle ilgili ne
Cinselliğin Önemi
2026 161. kitabı
Kitap, tecrübeli seksolog Ghislaine Paris ve Karine' nin anlatımıyla Karine&Jeremy çiftinin cinsel sorunlarını içeriyor. Herkesin hayatına mutlak surette bir şekilde dokunacak sorunlar ve çözümü için tavsiyeler var. Karine'nin yaşadığı sorunun kökeninde çocukluk ve ergenlik döneminde maruz kaldığı olumsuz tecrübeler ve sosyokültürel çevre var. Bu bakımdan herkes kendinden bir parça bulacaktır okurken. Benim dikkatimi çeken şey cinsel olgunluk oldu. Yaş almak, kendisiyle beraber hayatın çeşitli alanlarına karşılık gelen birtakım olgunlukları beraberinde getirmiyor, getirmiyor, getirmiyor. Biz, bu olgunluğu belirli ve sağlıklı bir bilinç temin ederek inşa ediyoruz. Aksi takdirde bu kitap ve konusuyla alakalı bazı yerleşik sorunlar ortaya çıkıyor: Cinsel hayata dair stres, kaygı, güvensizlik, teslimiyet duygusundan mahrumiyet, cinsel şiddet, empati yoksunluğu, tek taraflı doyum ve en önemlisi ötekini salt haz nesnesi olarak görmek. Toplum olarak almamız gereken fersah fersah yol var. Tavsiye midir? Bittabii. 8/10
2025 33. kitabı
Bu kitaba “bir şeyin sağlıksız olup olmadığını anlayabilmek için öncelikle sağlıklı olanın ne olduğunu anlamak lazım” düşüncesiyle başladım. Yalnızca kültürümüzde değil aynı zamanda evlerimizde de her aile için her kişi için ayrı ayrı var olan ve genelde de büyük bir tabu olan cinsellikle ilgili gerçekten de psikolojik açıdan oldukça güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitapta aslında yıllardır yok sayılan ve sanki bir utanç kaynağıymış gibi yıllardır süregelen kadın cinselliğinden ve erkek cinselliğinin hem erkekler hem de kadınlar üzerindeki baskıcılığından çok güzel bahsedilmiş. Konuşulmayan ve bastırılan duyguların, içgüdülerin zamanla dışavurabildiğini biliyoruz. O yüzden öncelikle okumak ve de üzerine konuşmak lazım. Tabularınızı yıkmak üzerine adım atmak istiyorsanız eminim ki bu konuda oldukça yararı dokunacak bir kitap olacaktır. Yıllardır öğrenilen kalıpları yıkmak kolay değil tabiki de ancak her şey önce düşünceyi değiştirmekle ve sonrasında da bir adım atmakla başlar.
2021 4. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2021 19:47
Sadece kadınlar mı gerçekten sever? Cinsellik olmadan aşk mümkün müdür? Gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz. Maalesef günümüzde hala bir tabu olan cinselliğin yaşamımızdaki önemine, kökende kültürün etkileriyle birleştirerek yer veren mükemmel bir eser olmuş... Bugün hala yaşadığımız bir çok ruh sağlığı rahatsızlıklarının da arkasındaki yüzün de bu tabular olduğunu gözler önüne seriyor... ancak unutmamak gerekir ki tabusuz olmak sınırsız olmak demek değildir. Gerçek ve fanteziler arasında durmanın önemi...
Psikoloji
2022 3. kitabı
Dünya da ki insanların temel sorunu cinsellik... Hepimizin tam olarak kendimize dahi açıklayamadığımız cinsel problemleri ve baskıları bu kitap Fransız uzman bir doktor tarafından cevap buluyor. Kitap da yazar hastalarının kısa hikayeleri üzerinden açıklamalarda bulunuyor. Okurken kendimizi bulduğumuz birçok konu var. Ve çok yalın bir dille anlatılmış. Su gibi akıyor kitap. Sevgiyle tavsiye ediyorum
Cinsellik
2025 8. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2025 20:06
#Okudum #Bitti Kitap Adı : Cinselliğin Önemi Yazar Adı : Ghislaine Paris Sayfa Sayısı : 157 Kitap Notu : 10 / 6.5 Kitap Yorumum : Kitabın ana teması, cinselliğin beden ve ruh arasındaki uyumu nasıl sağlayabileceğimiz. Yazar, "Cinsellik nerede?" sorusuyla başlayarak, cinselliğimizin ne kadarının bize, ne kadarının topluma ait olduğunu sorguluyor. Özgür müyüz gerçekten? Cinsel özgürlük bir rüya mı? "Cinsellik, sadece bir ihtiyaç mı yoksa özgürlük arayışımızın en derinlerinden biri mi?" Bu soru, kitabın kapısından içeri adım atmamı sağlayan kilit cümle oldu. Ghislaine Paris, modern dünyanın dayattığı kalıplar içinde sıkışan cinselliği, ruhsal bir özgürlük alanına dönüştürmenin yollarını tartışıyor. Ancak maalesef, kitabın etkisi beklentimin biraz altında kaldı. Yazarın konuya dair getirdiği bazı tespitler dikkat çekici olsa da, anlatım yer yer tekrara düşüyor ve daha derin analizler beklediğim bazı bölümler yüzeyde kalıyor. Bununla birlikte, kitabın bireysel farkındalık kazandırmayı amaçladığı kesin. Özellikle, cinsellikteki "sınır" ve "özgürlük" kavramlarına dair sorular sorması, kendi düşüncelerimi yeniden gözden geçirmemi sağladı. Peki, önerir miyim? Evet ama büyük bir beklentiyle değil. Eğer cinsellik üzerine farklı bir bakış açısı arıyorsanız ve bu yolculuğa biraz daha yüzeysel bir rehberle çıkmak istiyorsanız, bu kitap iyi bir başlangıç olabilir. Ancak, daha derin ve bilimsel içerik arayanlar için alternatiflere yönelmek daha iyi bir tercih olacaktır. Puanım: 6.5/10 Cinselliği, yaşamın bir armağanı olarak yeniden keşfetmek isteyenlere hafif bir yol haritası sunuyor; ancak "unutulmaz" bir rehber olduğunu söylemek zor. #OkudumBitti #CinselliğinÖnemi #Kitapİncelemesi #ArzuyaYenidenKavuşmak #KitapTavsiyesi #GhislaineParis #1000Kitap #KitapYorumu
2021 61. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2021 17:15
Cinsellik konusunda kaynak nitelikli bir kitap olmuş.Kolay anlaşılır bir dili ve akıcılığı var. Yüzleşmeye hazır ol! Cinsellik nedir? Cinsellik neyi ifade eder? Tabular, korkular, şiddet, nevroz ve sapkınlığın nedeni...? Suçluluk hisleri, bağımlılık ve tutkuların sınırları... Yaşam enerjisi, aşka duyulan ihtiyaç, arzuların kaynağı...? Pek çok sorunun yanıtını bulduğu sorular. Yoksa kendini bulmak mı? Zevk almak mı? Cinsellik nerede diye sorarak başlıyor kitaba Fransız seksolog Dr. Ghislaine Paris ve bak ağlar üzerinden sorulara yanıt veriyor. Özgür olduğumuzu sanarken gerçekten özgürmüyüz? Sınırları olmadığında nasıl olurdu cinsellik? Sorular bizi cinsellikle ilgili düşüncelerimizi yeniden gözden geçirmeye, kendi cinsel yaşantınızı değerlendirmeye davet ediyor. Sıkılmadan rahatça okuyabileceğiniz bir üsluba sahip. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve Kültürel kodlamalar... Karine ve diğer danışmanlar (hasta kelimesini uygun bulmadım) yaşadıklarını anlatıyorlar.
2019 3. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2019 22:30
Fransız seksolog Chislaine Paris, bu kitabında cinselliğe (dikkatinizi çekerim cinsel hayata değil, cinselliğe) gereken önemi verip vermediğimizi sorguluyor. Cinselliğin esasında toplumsal bir kavram olduğunu belirtip bunu örneklerle de açıklıyor. Tabuların karşısına çıktığı kadar toplumun sağlığı açısından cinsel yasakları da savunuyor. En arkaik dürtümüz olan cinselliğin nasıl eğitilmesi gerektiğini ve ona nasıl hak ettiği değeri vermemizi anlattığı güzel bir kitap.
2021 24. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 19:58
Fransız asıllı seksolog olan Ghislaine cinselliğe ve cinselliğin önemine dair çok güzel bir yapıt ortaya koymuş üstelik Haydar Dümen açıklığında :D Psikanaliz kuramı hareket noktası olarak kabul edip cinselliği bu perspektiften açıklama, anlamlandırma ve anlatma çabasına girmiştir. Ancak bunu öğrenince biraz şüphelerim vardı zira Freud’un özellikle kadın cinselliğini ataerki bir özcülükle açıkladığını hatta bunun için çok da kılını kıpırdatmadığını biliyoruz fakat seksolog bağnaz bir paradigma ile psikanalize kucak açmamıştı. Kendisi hareket noktası ve kimi boşlukları doldurma noktasında psikanalize başvurmuş eksik kalan ve yanlış gördüğü noktalarda da kendi açıklaması ile çözüm getirmiştir. Yazarın bu yaklaşımı oldukça hoşuma gitti çünkü hak verirsiniz ki cinsellik sadece erkeğin cinselliğinden ibaret değil. Gerçekten seksolojiye bir giriş mahiyetinde okunulabilecek bir kitaptı. Üstelik yukarıda espri ile karışık söylediğim Haydar Dümen açıklığında kitabı ele almış olduğu iddiası doğruydu zira yazar okuyucuya aktaracağı bilimsel verileri kitabın başından beri belirlemiş olduğu Karine isimli bir kadın üzerinden anlatmaktadır. Karine 30 yaşında cinselliği daha önceki yaşamında çok fazla sorgulamamış ya da üzerinde durmamış bir kadındır. Partneri ile olan sorunlarını ve özellikle arzusuz olduğu sorunsalı yüzünden gittiği yazarımız olan seksolog ile olan seanslar üzerinden cinselliğin ne olduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, şiddete hatta kültürel kodlara kadar geniş bir perspektiften ele alınan cinselliğin önemine vurgu yapıldığını görüyorsunuz. Bunun yanı sıra seanslar sırasında seksolog Karine haricindeki diğer danışmanlarının da başından geçen kimi sorunlara kitabında yer vermiştir. Benim bile kendi yaşantımda gözlemlemiş olduğum ve kendimi bağdaştırmış olduğum

Ghislaine ParisYazar · 1 kitap
Fransız seksolog doktor. Psikanaliz üzerine uzmanlaşmıştır ve uzun yıllardır cinsel danışmanlık yapmaktadır. Pratikteki tecrübelerinden yola çıkarak cinsellik üzerine Un desir si fragile, L’importance du sexuel kitaplarını kaleme almıştır. Hâlâ Paris’teki muayenehanesinde cinsel terapist olarak çalışmalarına devam etmektedir.