Esirgeyen Gökyüzü, zamanın ve anın ne kadar kırılgan olduğunu derin bir şekilde keşfetmeni sağlıyor. Bir ömrün içinde kaybolmuş dakikaları, seni duygusal olarak titretip zihninde yankılar halinde bırakacak şekilde anlatıyor.
Geçmişin gölgeleri, hatırladıkların terk edilmeyen birer yük gibi sarar seni. Kitabın yazarı; Paul Bowles bir bakıma, bizim unutmaya yüz tuttuğumuz ama yalnızca birkaç kez yaşanmış o değerli anların iç yüzünü ortaya seriyor.
“Her şey ancak birkaç defa oluyor" derken, ne kadar değerli olduklarını hatırlatıyor. Çocukluğundan sana dair bir hatıra, belki bir biçimde etrafında dönüp duruyordur, ama ne kadar tekrar edebilirsin ki? Kaç kez bir dolunayın doğuşunu beyninde yankılanarak izlersin? Belki on ya da yirmi defa. Ama her birini o kadar sınırsız ve sonsuz sanırsın ki…
Esirgeyen Gökyüzü, yaşamın içindeki sınırlı anları yakalamaya çalışırken, bir yandan da sana ölümün, yalnızlığın, kaybın ne kadar yakın olduğunun acı ve zarif hatırlatmasını yapıyor. Hayatının izlerini bulabilmek, bazen en baştan başlamak zorunda kalabilir; kaybettiğin her şey, sonsuz bir gerçekliğe dönüşebilir. Ama her zaman, bir yerlerde bir umut kırıntısı bıraktığı için yaşamaya devam edersin.
Kitabın her satırı, öyle nadir yaşanan duyguları, öyle derin bir yalnızlığı ve varoluşun sırrını fısıldıyor gibi. Kitabı okurken belki de sadece birkaç kez deneyimlenebilecek o içsel yolculukları ararken, çöllerin sessizliğinde, ıssız şehirlerin gölgelerinde, ruhunun derinliklerinde saklı benliğini yeniden keşfetme imkanı bulabilirsin.
Sınırlarını aşan, içsel benliğinle yüzleştiğin, her adımda yeni bir keşif yaptığın büyülü bir yolculukta olacaksın. Ruhunun derinliklerine inerek, bataklık gibi karanlık ve çöl kadar uçsuz bucaksız atmosferi solurken, yaşamın kırılganlığını ve unutulmaz