2 Ekim 2018
İngilizce
Sıralamalar

2024 52. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2024 14:12
Kitabı şaşkınlıkla okudum desem yeridir. Üstelik son bölümde o kadar çok şey öğrendim ki kitabın kalbi gibi bir şeydi benim için. Gün içinde soluksuz okuyacağınız bir kitap bazı şeyleri çözmek için
DamselElena K. Arnold · Balzer + Bray · 201885 okunma
Uç sevimli kuş, uç!
2025 4. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2025 17:40
Sinir topuna döndüren bir eseri bitirdim, hayırlı olsun. Damsel çıtır bir kitap 270 sayfa ve bir günde bitirilebiliyor. Akıcılığı sayesinde su gibi ilerliyor.
2024 78. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2024 10:58
"Şunu kafana sok Ama, yaratmak erkek işidir. Karar vermek erkek işidir. Konuşmak erkek işidir. Senin yerin dinlemek, takip etmek ve gebe kalmak. Bunlar hiç de azımsanacak şeyler değil! Dinleyecek kadınlar olmazsa erkeklerin sözlerini kim duyacak? Senin doğurgan rahmin olmadan benim oğlum nasıl büyüyecek? Önemlisin Ama. Çok önemlisin. Fakat haddini aşma." Haftanın son günü konusunu okuduğum anda merak ettiğim Damsel kitabını yorumuyla geldim. Sayfa sizi sayısız sizi yanıltmasın çünkü dolu dolu bir kitap sizi bekliyor. Harding'li Prens Emory babasının ölümünden sonra Kral olabilmesi için ejderhanın ininden prensesini kurtarmalıydı. Prens Emory görev için hazırlıklarını yaptıktan sonra tek başına yola çıkar. Gri dünyaya adım attığında tehlikeli yolculuk başlamıştı. Tek hedefi vardı, Ejderha'yı öldürüp genç kızı gelin yapmak. Hedefine ulaşan Prens, Ejderha'yı öldürmüş genç kızı oradan kurtarmıştı. Yolculukları sırasında kızın hiçbir şey hatırlamadığını anlar ve ona "Ama" ismini verir. Harding'e varan ikili yorucu ve uzun yolculuktan sonra dinlenir. Ama, kraliçe tarafından sevgiyle karşılansada neden bir şey hatırlamadığını merak etmeye başlar. Bazı şeylerin ondan saklandığını fark etmesiyle olaylar farklı ilerlemeye başlar. Emory kibar, nazik, düşünceli biriyken Ama'nın sorunlarıyla gerçek yüzünü göstermeye başlar. İşte bundan sonra okuduklarımla kitabı elimden bırakamadım. Son sayfada öğrendiğim gerçekler beni şok etti. Kurgusu, ters köşesi ile kitabı çok beğendim. Türü sevenlere tavsiye ederim.
"Yabanıl hayvanları evcilleştirmemelisin."
2025 19. kitabı
Okunma: 05 Mart 2025 15:52
Harding Krallığı'nın bir krala ihtiyacı vardır, kral olacak kişininse bir kraliçeye... Emory, kral olabilmek için surların ötesindeki dağa ulaşmalı, dağın içindeki ejderhayı öldürüp aynı zamanda orada bulunan kızı kurtarmalı ve onu kraliçesi yapmalıdır. Bu gelenek nesilden nesile bu şekilde işlemektedir. Emory kızı kurtarıp onu saraya götürdüğünde kız kendiyle ilgili hiçbir şeyi hatırlamamaktadır. Kendisini dağdan kurtaran Emory'e sıkı sıkıya bağlanmıştır. Ta ki kendisi ve Emory hakkındaki acı gerçekleri öğrenene kadar... Bu hikayede zavallı kızın trajik hayatını okumuş oldum ben de. Başlarda hikayenin sürükleyiciliği güzeldi aslında elimden bırakamamıştım fakat ortalarından itibaren öyle bir durulma yaşandı ki birden sıkıldım kitaptan. Öte yandan kadınların sürekli birer araç gibi anlatılması sinirimi bozdu. Neyse ki uzun bir hikaye değildi :/ Ana karakterimiz Ama o kadar karamsar bir kız ki, bir yerden sonra hikayenin negatifliği bana geçmeye başladı, okurken boğuluyorum gibi hissettim resmen. Bu arada Netflix'te bir aralar popüler olan Damsel filmiyle nerdeyse hiçbir alakası yok. Bunu bildiğim için almaya karar verdiğim bir kitaptı. Ben sıkıldığım için biraz uzun bir sürede okudum ama küçük bir otobüs yolculuğu için birebir diye düşünüyorum.
Senden güzellik istemedim.
2025 40. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2025 17:02
DamselDamsel'e sekiz ay önce başlamıştım. Ama o ara devamını getiremeyip ilk bölümlerde kenara kaldırmıştım. Kitaplığımdaki okunmayan kitaplar dağ olup üzerime üzerime gelince bunun bir sonu yok
Damsel
2026 8. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 23:13
Yine olumlu yorumlarını görüp beklenti içerisinde başlayıp hayal kırıklığı yaratan bir kitap daha. Konu ilgi çekici, okur yorumları kitabı okumak için iyice cezbedici fakat kitap tam anlamıyla bomboş. Başında 'Evet, güzel bir hikaye' diye başladım fakat sayfalar geçtikçe konu bir gram ilerlemedi. Yazar yüz sayfa aynı konuları döndürüp döndürüp yazmış, sonra araya farklı bir şey katmış; diğer yüz sayfa yine aynı şeyleri yazıp yazıp durmuş. Kitap zaten 270 sayfa, son yirmi otuz sayfası kayda değer şekilde yazılmıştı, o da sona yaklaşıldığı için. Ayrıca içerisinde çok fazla yazım yanlışı bulunuyordu, nasıl bu kadar hata yapılabiliyor anlam veremiyorum. Edisyon sürecinin anlamını ben mi yanlış biliyorum yoksa edisyonu yapan kişiler işlerinden bihaber mi? Kısacası kitabı almayı düşünenler varsa kesinlikle uzaklaşın ve daha kaliteli, içeriği dolu, kendini tekrar etmeyen farklı fantastik kurgulardan kitaplar bakın ve bu kitapla zamanınızı boşa harcamayın. DamselDamsel Elena K. ArnoldElena K. Arnold
Başrol erkekten nefret ettim
2025 24. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 13:42
Merhaba sevgili okur Kesinlikle tavsiye ettiğim bir fantastik kitap ile geldim buna benzer bir kitap daha önce okumamıştım yazım dili akıcı olaylar hızlı ve çok fazlaydı biranda beni evrenenin içine soktu anlayacağınız açık bir anlatımı vardı yazar hiç bir şeyi sansürleme gereği duymamış çok çok beğendim erkek karaktere o kadar gıcık oldum ki yüreğini söksem içim soğumaz öyle narsist öyle dengesiz kızın sürekli kendine muhtaç kalmasını istiyo sonunda dersini alıyo gerçi hehe RS deyseniz size önerimdir ya da farklı bir kurgu arıyorsanız filmi çıkan damsel değil bu arada farklı
Kitap
2024 28. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2024 00:00
Benim biraz sıkıldığım bir kitap olmasının yanı sıra konusu çok ilginçti. Bir kızı ejderha dan kurtaran bir kral ve onun geldiği krallık. Bilinmeyen ve gizli kalmış gerçekler.
Kitap
2024 87. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2024 21:33
#damsel -ELANA K. ARNOLD
2024 36. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2024 00:26
Gerçekten çok severek okudum. Sonunu böyle beklemiyordum, şok içindeyim. O kadar akıcıydı ki elimden bırakamadım. Emory çok aptal ve gıcık bir karakterdi. Tüm kitap boyunca ona sinir oldum, her hareketi battı bana. Her şeyin çözülmeye başladığı son kısımları hiç böyle beklemiyordum. Ben tamamen başka bir senaryo oluşturmuştum kafamda ve bu okuduğumla resmen ters köşe oldum diyebilirim... Prens Emory, kral olan babasının ani ölümü sonucu halkına kendisini kanıtlamak için, yıllardır süregelen geleneklerini yerine getirmek zorunda kalır. Ejderhayı fethedip kızı kurtararak kraliçesi yapmak zorundadır, yoksa kral olamaz. Kızı kurtarır ve kral olur. Ancak erkek egemenliğinin baskın olduğu toplumda, bazı şeyleri sorgulamaya başlayan kızımız tüm sistemi altüst edecek bilgilerin farkına varır. Acaba nereden geldiğini ve kendi benliğini hatırlamayı başarabilecek mi? Peki ya bu döngüyü kıracak bir yol bulmayı başarırsa ne olacak?.. Keyifli okumalar dilerim...