Dayatmalar Kabusu

Bilim & Gönül Yayınevi
Türler:

2019 5. kitabı
Okunma: 24 Mart 2019 00:00
Merhaba kitap dostları.Bugün Oktay Sinanoğlu’nun “Dayatmalar Kâbusu” adlı kitabın incelemesini yapacağız. Hepiniz eski TRT arşivlerinden sokak röportajlarındaki konuşmaları dinlemişsinizdir. Dinleyince insanın aklına şu geliyor. Bu kadar güzel konuşulan dil şimdi yerine neden anlamsız kelimelere ve konuşmalara bıraktı. İşte Oktay Sinanoğlu bu sorunun üzerine renkli çizimleriyle karikatür tarzında oluşturduğu kitabında yer veriyor. Sadece Türkçe’nin önemini anlatmayıp toplumun kültürel bağımsızlığını nasıl kaybettiğini sert bir dille de eleştiriyor. Bağımsız bir ülkenin bağımsız bir dili olması gerektiğine inanan yazarın tavsiyelerine kulak vermemiz gerektiği kitabını okuyunca daha iyi anlıyoruz. Türkçe’yi güzel kullanmamız dileğiyle herkese keyifli okumalar..
Dayatmalar KabusuOktay Sinanoğlu · Bilim & Gönül Yayınevi · 200961 okunma
2020 6. kitabı
Bu eserden sonra gözlerim tabelaları Türkçe olan yerleri daha bi seçer oldu yaşadığı tecrübeler ile adeta yaşatması ayrı bir güzellik çizgi roman gibi anlaşılır açık net evli olsam çocuğum olsa ilk okumasını istediğim eser
Dayatmalar KabusuOktay Sinanoğlu · Bilim & Gönül Yayınevi · 200961 okunma

Oktay SinanoğluYazar · 21 kitap
Oktay Sinanoğlu, Türk kimya mühendisi ve akademisyendi. Kimya, moleküler biyofizik, biyokimya ve matematik alanlarında dersler vermiştir. 1975 yılında özel kanunla Oktay Sinanoğlu'na ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Profesörü ünvanı verilmiştir. Türkiye'de akademik çalışmalarıyla olduğu kadar, Türkçe ile ilgili politik görüşleriyle de tanınmaktadır. 25 Şubat 1935 yılında babası Nüzhet Haşim Sinanoğlu'nun başkonsolos olarak görev yaptığı İtalya'nın Bari şehrinde doğdu. II. Dünya Savaşı'nın başlamasının ardından 1939'da ailesiyle Türkiye'ye döndü. Oktay Sinanoğlu, 1953 yılında TED Ankara Yenişehir Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. 1953 yılında okul bursu ile ABD'ye gitti. 1956'da Amerika Birleşik Devletleri'nde, Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nden kimya mühendisi olarak mezun oldu. 1957'de Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl "Sloan Ödülü"nü kazandı. Doçentlik tezini tamamlamasının (1958-1959) ardından Berkeley'de teorik kimya alanında doktorasını tamamladı (1959-1960). Doktora danışmanı Kenneth Pitzer'dı. 21 Aralık 1963 tarihinde Yale Üniversitesinde öğrenci olan Paula Armbruster ile evlendi. Evlilik töreni The Branford College Chapel of Yale'de yapıldı. Bu evliliğin ardından, Dilek Sinanoğlu ile evlendi ve bu evliliğinden ikiz çocukları oldu. 19 Nisan 2015 tarihinde Amerika'nın Florida eyaletinde hayatını kaybetti.Ünlü sanatçı Esin Afşar'ın ağabeyidir. Karacaahmet Mezarlığı'nda annesi Rüveyde Sinanoğlu ve kız kardeşi Esin Afşar Aral'ın yanına defnedilmiştir.