Osmanlı'nın Ölüm Fedaileri

Kasım 2019
Panama Yayıncılık

2023 25. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2023 02:37
Tarihi roman okumayı sevenlere tavsiyemdir. Kitap Osmanlı'daki 'Deliler' Bölüğünü anlatmakta. Baş karakterlerimiz Deliler bolugundeki 3 asker ve 1 deli eğitmeni. Çıktıkları yolda birçok olayla karşılaşıyorlar. Her adımları aksiyon ve savaş. Gerçekten sürükleyiciydi. Ayrıca bölümlere ayrıldığı için çok hızlı okuduğumu düşünüyorum. Osmanlı dönemindeki iç ve dış siyaset, Deliler bölüğü ve eğitimleri, savaş sanatı hakkında birçok ince detay da hikayeleştirilmiş şekilde yansıtılıyor. Ayrıca yazarın anlatım üslubu da çok sade olduğu için bir çırpıda heyecanla okudum. Kalemine sağlık..... Orhan YeniarasOrhan Yeniaras
2025 42. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 13:26
Kitap mükemmel bir merak unsuru ile başlıyor. Kahramanımız Can Ali ve diğer 3 deli arkadaşı çetin bir görev için yola koyuluyorlar. Osmanlı tarihi sevenlerin sevebileceği bir kitap. Tarihin çok fazla dillendirmediği tarihi konulara ve kişilere değiniyor. Ayrıca kitabın sonlarına doğru kahramanlarımızın yolu Bolulu Ruşen Ali ile kesişiyor :) ;). Kitap 200.sayfaya kadar çok güzel ilerledi. Fakat daha sonra baştaki merak unsuru sonuçlanıp, kahramanlarımıza yeni görevler verilmesi beni biraz kitaptan kopardı. Her şeye rağmen bitirdim. Tarihe ve efsanelere meraklı kişilerin sevebileceği bir kitap.
2020 35. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2020 15:42
Öncelikle filmini izleyerek bu kitabı alırsanız çok büyük hayal kırıklığına uğrarsınız çünkü filmi abartılı olmakla birlikte asıl deliler kitapta anlatıldığı gibidir.osmanlının deliler birliğinde görevli deliler başı Can Ali'nin ve ona eşlik eden 3 arkadaşının maceralarına yer verilmiş bu arada da delilerin özellikleri giyim kuşamları ,osmanlı tokadı ve bayraklarında yer alan ''Kaderde ne yazılmışsa gelir başa'' misyonuyla atıldıkları tehlikeler ve verilen görevleri yerine getirmeleri kurgulanmış.olaylar ve zaman tarihleri birbiriyle uyumlu tarihsel kurgularını beğenerek okuduğum bir yazar .
Tarih
2024 28. kitabı
Kitap adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı'da ki deliler bölüğünü anlatmakta. Tek seferde bir deveyi bile öldürebilen Osmanlı tokadının en iyi ustaları olan deliler, ordunun da en yaman silahşörlarıydı. İstihbarat savaşlarının inanılmaz boyutlara ulaştığı bir dönemde, dört deliden oluşan grup, gizemli Barnabas İncili'ni ele geçirmek üzere yola koyulur. Osmanlı dönemindeki iç ve dış siyaset, savaş sanatları ve eğitimlerini en ince detaylarla hikayelestirilmis şekilde anlatılıyor. Deliler bölüğünden 3 asker ve 1 eğitmenin aksiyon dolu yolculuğuna şahit oluyorsunuz. Tarihi roman okumayı sevenlere tavsiyemdir. Romanın dili sade ve sürükleyici.
deliler
2022 3. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2022 14:46
Beklediğimin altında bir kitap olmuş doğrusu,yazarın daha iyi kitaplarını okumuştum.4 arkadaşın basindan geçen olayları anlatıyor.sonlara doğru biraz sıkmaya başlıyor.Sadece olayları değilde aynı zamanda gerçek bilgielrde verebilseydi daha kaliteli olabilirdi diye düşünüyorum.
Tarih

Orhan YeniarasYazar · 29 kitap
1944 yılında Kars’ta doğdum. 1964’de Kars Lisesini bitirdikten sonra fark derslerini vererek ilkokul öğretmeni olarak göreve başladım. Kars, Iğdır, Selim, Ağrı ve Yozgat’ın çeşitli ilçe ve köylerinde uzun süre çalıştıktan sonra tayinim İstanbul’a çıktı. İstanbul, eğitim, kültür ve sanata ilgi duyanlar için bir fırsatlar kenti idi. Benim için de öyle oldu. Öğretmenliğe devam ederken İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesinin gece kısmına devam ederek 1980’de Tarih bölümünden mezun oldum.