Hamdi Döndüren
İlmihal, her Müslüman fert ve ailenin el kitabıdır. Onda ortak konular, erginlik çağına ulaşır ulaşmaz başlayan istisnasız sorumluluklar yer alır. Bunlar da inanç, ibadet ve günlük hayatta karşılaşılan helal ve haramlar olarak özetlenebilir. Bütün bunlara "öncelikli bilgiler" diyebiliriz. Çünkü iman ölçüleri bozuk, Allah'a kulluğunu yapamayan kimsenin hayatın diğer alanlarında İslam ölçülerini araması beklenemez. "Delilleriyle İslam İlmihali" ölçüleri Kur'an ve Sünnetteki kaynaklarını ön plana çıkararak bildiriyor. Amacı, Müslüman'ı Hükmün Sahibi ile karşı karşıya getirmek, dolayısıyla sorumluluğun ilahi boyutunu hatırlatmaktır. İlmihalde yer alan inanç, ibadet ve günlük hayat ölçülerini öğrenip yaşamakla başlayan islami bilgilenme süreci, kişiyi, bütün bir hayat sistemi olarak İslam'ı aramaya götürecektir. Çünkü İslam gerçekten de tüm bir hayattır.
Tahmini Okuma Süresi: 26 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 928Basım Tarihi: 2004İlk Yayın Tarihi: 1991Yayınevi: Erkam Yayınları
ISBN: 9789756736142Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

928 syf.
10/10 puan verdi
Ömer Nasuhi Bilmenin ilmihal kitabının sadeleştirilmiş halini, öğrencisi Hamdi Döndüren; istifademize sunmuş.Allah hizmetini kabul etsin. Kütüphanem içerisine aldığım, 14 yaşımdan beri 2 senede bir muhakkak okuduğum nadide eserlerden biri. Genelde bana sık sık "hangi ilmihali okumalıyız?" gibi sorular gelir. Senin de aynı sorular kafanı kurcalıyorsa, sade, anlaşılır, güvenilir bi kaynak arıyosan bir haberim var "aradığını buldun" :) Keyifli okumalar diliyorum okuduğuyla hemhal olan güzel insan...
Delilleriyle İslâm İlmihaliHamdi Döndüren · Erkam Yayınları · 200476 okunma
928 syf.
10/10 puan verdi
Kitapta İslam'ın inanç ve ibadete dair meseleleri her seviyeden insanımızın rahat okuyacağı bir üslupla işleniyor. Günlük hayatta sık sık karşılaşılan problemlerin çözüm yolları delilleriyle ve yerinde mukayeselerle izah ediliyor.
Delilleriyle İslâm İlmihaliHamdi Döndüren · Erkam Yayınları · 200476 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.