Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Deri Kalınlığında

Mustafa Çapa
“Söyleyecek sözün varsa yaz diyorlar. Bu belki fikir yazıları için geçerli olabilir de yazacağın şey hikaye(n) ise, tam tersi, söyleyecek sözün kalmadığı için yazarsın. Söyleyecek bir sözün yoksa hikaye anlatmaya başlarsın. “Bana hikaye anlatma” derler, “gerçeği söyle!” Fakat aslında gerçeği duymak istemezler, istemediler.” O çocuğu biliyorsunuz, içinizde. Zihninizde yeri var. Ötekileştirilen ve uyumsuz bir yabancıya dönüştürülen bir gencin hikayesi bu. Hatırlayın onu, içinizde… Dinleyin ve öfkesine tanıklık edin. Her an onun kadar büyük kaybedebilirsiniz. Toplumla ilişkisi kökten kurulan bu karakterde, gerçeğin özüne duyduğu açlığı kabartan bir soyutlanma yaşanıyor. Öfkenin ve kontrolü kaybetmişliğin verdiği özgüvenle intikamın kapıları aralanırken, gerçek olan, hayalin buğulu sahasında ifadesini buluyor. Gerçek, kayboldukça daha bir tutkuyla hayalin merkezine oturuyor. Tanıyorsunuz bu çocuğu, ama siz bir adım öncesinde durdunuz, toplumla aranızdaki bağı tutan o ince ip kopmadı. Ya kopsaydı… Sınırların yeniden ve hırçın bir yalnızlıkla çizildiği, sevgiliye ulaşma çabasının öfkeli bir mizaçta karşılık bulduğu, cinayeti bol bir gerçeklik… Yine de tüm karartısıyla, hayalin içinde gerçeği arzulamanın, gerçeği yaratmanın mutluluğunu hisseden bir katil. Tanıyorsunuz onu, yanınızdan geçti bir dönem, içinizden geçti. Düşüncesi içinizden geçti.
Yazar:
Mustafa Çapa
Mustafa Çapa
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 126Basım Tarihi: 2020Yayınevi: Fihrist
ISBN: 9786058181175Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
126 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Güzellik, gerçekte yalnızca bir deri kalınlığındadır.
Yeni yılın ilk günüymüş bugün. Neler değişti hayatınızda? Bir gün önce neydik şimdi ne olduk? Gerçeğin peşine düştük mü misal? Geçmişin izlerini sildik mi? "Deri Kalınlığında" romanını okuduktan sonra ben de kendimi, kendime bu soruları sorarken buldum. *Selim, lise çağlarında talihsiz olaylar yaşar, fazlasıyla talihsiz. Bu olaylar silsilesi bittiğinde dahi Selim bu yaşananların etkisinden kurtulamaz. Gerçeği idrak ettiğinde ise artık liseyi bitirmiş, üniversiteye başlamıştır. Peki bu gerçek ona neler yaptıracak? Dostum dediği kişi gerçekten dostu mu? Psikolojik roman severler mutlaka incelemeli. *Dilsel araç ve olanakları kullanmada oldukça başarılı yazarımız. Olay örgüsüne kapılıp gideceksiniz. Kitabın sonunda yazar okuyucuya pay bırakmış. Yaşananlar gerçek miydi yoksa karakterin hayal ürünü müydü? Buna okuyup karar vermelisiniz.
Deri Kalınlığında
Deri KalınlığındaMustafa Çapa · Fihrist · 202023 okunma
Reklam
126 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
DERİ KALINLIĞINDA /MUSTAFA ÇAPA Kapak Tasarım Yorumu
Fihrist Kitap
Fihrist Kitap
kapaklarını cidden çok seviyorum. O yüzden de bu kapak tasarımlarını da kendilerine has buldum Kitap Konusu Yorumu Selim karakterimizin lise zamanlarından hikayeye başlıyoruz . Aslında Selim kendi içine kapanık bir çocuk. Çok dışa dönük olmasa da okulda Selimin otekilestirilmesi , dalga geçilmesi ile aslında Selim bir çocukluk travması geçirmiş olur . Gel gelelim yaşanılanlar bu otekileştirilme duygusu Selim'in büyüdükten sonra da o kadar büyük sonuçlar doğurmuştur ki; gel gelelim ailesi buna dahil olmuş , gel gelelim kafasında oluşturduğu bir kişilik... Aslında anlaşılan nedir biliyor musunuz? Yapilan her bir davranış , her bir söz , her bir hareket aslında travmatik olarak çocukluk hayatından yaşamımın en büyük yerine kadar sizin peşinizi bırakmaz... Psikolojinin ağır bastığı bir roman olmakla beraber ,yer yer polisiyenin de hakim olduğunu söyleyebilirim . #musatafacapa kalemine sağlık .
Deri Kalınlığında
Deri KalınlığındaMustafa Çapa · Fihrist · 202023 okunma
126 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Deri Kalınlığında
DERİ KALINLIĞINDA Selim, ailesi ile birlikte tatile giderken trafik kazası geçiriyorlar. Ailesini kazada kaybediyor ve bir tek o kazadan kendisi kurtuluyor. Kurtuluyor kurtulmasına ama kaza yüzünde bir yara izine sebebiyet veriyor. Çocukluk döneminde hepimizin bildiği #akranzorbalığı, lise döneminde Selim'in arkadaşlarının onun görüntüsü ile dalga geçme ve lakaplar koyarak onu ötekileştirme ve utandırma eylemleri ağır bir psikolojik travmaya sebebiyet veriyor. O dönemde sınıfında olan bir kızdan hoşlanıyor Selim. Ama kızda arkadaşlarının ona taktığı lakaplara benzer bir lakap ile karşılık veriyor. Bu oldukça üzücü aynı zamanda kişinin özgüven ve duygusal açıdan benliğine zarar verici bir davranış. Ali diye bir arkadaşı var Selim'in. Herkesin ter kokusu ile alay ettiği bu çocuk ile arkadaşlık kuruyor. Arkadaşlarının ona yaptığı muameleye bile çoğu zaman sesini yükselterek cevap veriyor. Ötekileştirilen bir gencin yaşadığı olaylar onda ne gibi bir travmaya sebebiyet veriyor? Büşra Teyze kim ? Selim ile Buket Abla arasında geçen konuşma nedir? Selim, yaşadığı bu durum sonucunda intihar etmeyi düşündü mü ? Selim anne ve babasından intikam almak istedi mi? Hepsi ve daha fazlası için #psikolojikroman seven arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim bir kitap. Bir kelime veya söz insanda kalıcı travmalara sebebiyet verebilir. Fiziksel ve ruhsal açıdan oluşan bu duygu durumu kişinin karakter oluşumunda oldukça etkilidir. Sınırların yeniden ve hırçın bir yalnızlıkla çizildiği, sevgiliye ulaşma çabasının öfkeli bir mizaçta karşılık bulduğu, cinayeti bol bir gerçeklik... Tanıyorsunuz onu. Yanınızdan ,içinizden,düşüncenizden geçti.
Deri Kalınlığında
Deri KalınlığındaMustafa Çapa · Fihrist · 202023 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.