Nisan 2019
Ağustos 2016
Gülşen Yayınları

2022 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2022 11:23
"Allahım ben ne okudum böyle!" Dediğim bir kitap oldu. Bu kadar etkileneceğimi ve Yusuf gibi bir hali ruhaniyede olacağımı düşünmemiştim. Kitap çok güzeldi. Rüya içinde rüya ... Kitabın dili oldukça sade ve akıcı bir kitap. Bir çırpıda okunan ve biten kitaplardan. Ama anlam derinliği o kadar fazla ki, hazmetmek biraz zaman alabilir... Konusu, imam olarak kendi köyünde göreve başlayacak olan Yusuf'un, köyde yaşadığı ya da yaşayacağı olayları anlatmis. Kalbindeki kibir, fitne ve mevki makam düşkünlüğünden kaynaklı nefsine yenik düşmesini... Kitap çok etkileyiciydi, iyi ki okumuşum diyorum... Okumak isteyip tereddüt edenler kesinlikle etmesin hemen başlasın
DervişSerdar Üstündağ · Gülşen Yayınları · 2019310 okunma
Puan vermedi
Kim bilir? Belki esrarlı bir zaman diliminde, hiç beklemediğiniz bir anda, sizinde karşınıza sırlarla dolu bir derviş çıkar ve şuurunuzdaki zaman ve mekan mefhumunu altüst ediverir. Bir solukta okuyacağını düşündüğümüz bu romanda, bitti dediğiniz yolun/hadisenin aslında yeni bir başlangıçta vesile olduğunu farkedersiniz. Her insan bir yolcu; her hayat, uzun bir yolculuktur aslında...
DervişSerdar Üstündağ · Gülşen Yayınları · 2019310 okunma
2018 16. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2018 01:07
"Bu dünya hayatı rüya gibi bir anda gelip geçecek!..." Doğru dedi Yusuf. Bir idrak edebilsek... Farklı bir romandı. Hem bir çok şey öğretti bazen güldürdü ve bazen de ağlattı. Başlarında çok korktuğumu itiraf edeyim. Bazı sayfalarda gerçekten insanın kafasına kafasına vurdu. "Her on sayfada bir şaşıracaksın" demişti arkadaşım. Doğru söylemiş. Herkes okumalı... Bu kitabı okumayan kalmamalı diyorum. Belki bu yolculukta bir vesile olur. Bilemeyiz...
DervişSerdar Üstündağ · Eşik Yayınları · 2016310 okunma
"İnsanlar uykudadır ancak ölünce uyanacaklar."
·336 syf.·
2020 53. kitabı
Şu kısacık gördüğümüz sözü idrak etmemiz için yazılmış bir kitap sanki. Bir romandan daha öte bende bu kitap... Rüyalardan evet tamam şuan gerçek hayata döndü dediğim an başka bir rüya aleminde
Derviş..
2019 67. kitabı
Hepimiz kuyudayız Yusuf a.s. misali... Kendimizin kör, karanlık, ışık görmemiş kuyusunda. Güneş bazen doğacak gibi olur lâkin kuyumuzun tepesine akis eder yalnızca... Kimimiz karanlıklar içinde gün
2017 107. kitabı
Biraz tefekkür biraz hüzün bazan komik.. Sürükleyici bir kitap. Can sıkıntisini gidermek için okunulacagi gibi hayatına ibret nazarıyla bakmaya vesile olacak bir kitap.
2021 12. kitabı
Bazı yazarlar size yaşamlarınızdaki eksikleri, yaşarken gözden kaçırdıklarınızı, yürüdüğünüz yoldan çıktığınızı göstermeyi dert edinmişler … Ve bunları çok güzel ifade edebilen yazarların elinde şekillenip bizlere, kendimize gelmemiz için kitap haline getirilmiş. Okumam için ısrar eden arkadaşım vasıtasıyla tanıştığım bu kitaptan alabildiğim dersleri alarak bitirmiş olup size de tavsiye ediyorum. İyi okumalar…
Kitap Tavsiyesi :)
2021 44. kitabı
Çok sevdiğim bir Ağabeyim bana okumam için vermişti iyi ki vermiş. Öyle güzel kaleme almış ki okurken bitmesin diye Duâ ediyordum. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Okuma vesile olan Ağabeyimden Rabbim razı olsun inşaallah. İyi ki Kütüphanemdesin
Serdar Üstündağ
Serdar Üstündağ
Roman
2021 49. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2021 00:00
Derviş romanı insanı oturduğu koltuktan alıp maddi manevi gönlünde yer eden tüm hırsların tek tek peşine düşürüp sonra yorgun ayaklarla asıl hazinenin hiçlikte ve her insanın kendi benliğinde saklı olduğunu okurların ruhuna yudum yudum içiren bir roman.
2022 2. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2022 23:58
Selamün aleyküm.. Bir roman. Bir tasavvuf romanı. Baş karakterimiz Yusuf'un tayyi zaman ve tayyi mekan üzerinden anlatılan hikayesi. Beni en çok etkilen kısım ölümün kısa da olsa vurgulandığı bölümdü. Ve hatta kısa sürede saçları ağartan durumu da buna ekleyebiliriz. Etkileyici mi? Bence çok değil. Daha az sayfa ile de anlatılabilirdi diye düşünüyorum. Zira fazla fazla parantezler açılıyor öze varabilmek için lakin parantezler seri bir şekilde sıkıştırılarak kapatılıyor. Sadece bu biraz soru işareti bırakıyor zihinde. Anlatımı gayet açık net, cümleler sade ve anlatılan kısa anekdotlar etkileyici. Yalnızca kısa öykü şeklinde anlatılmamış olması zamanı kısıtlı olanları sıkabilir. Daha yavaş yavaş merak ederek öğreneyim diyenler okuyabilir. Yaşı 12-15 arası olanlar için de güzel bir eser.. Teşekkür ederim..