Shatter Me Serisi 1.5

Harper
9780062208194
İngilizce

2026 16. kitabı
Bizde novellalar şaşırtıcı bir şekilde iki kitapta birleştirilip basılmış (Bana Dokunma - NovellalarBana Dokunma - Novellalar ve Bana Dokunma - Novellalar 2Bana Dokunma - Novellalar 2). Serinin popülerliği nedeniyle satış potansiyelini düşünerek aynı bastıklarını düşünmüştüm ama yayınevi beni şaşırtmayı başardı. Ben de ara kitapları oradan okuyorum ama yorumları ayrı ayrı girmek istedim. Zaten hepsi aralarda okuyacağı için bu kitapları bir oturuşta bitiremiyorsunuz. Bu novellayı (Beni Yık Bana Dokunma - NovellalarBana Dokunma - Novellalar ) ikinci kitaba geçmeden önce okumanız gerekiyor. Böylece asıl baş karakter olan erkeği filtresiz, ön yargısız yani gerçekten tanıyabilirsiniz. Çünkü Juliette'in bakış açısında çok fazla ön yargı ve çevre manipülasyonu var. O yüzden bu ara kitapların doğru sıralamada okunması hikayenin oturması ve karakterlerin gerçek kişiliklerini tanımamız açısından çok önemli. Juliette ve Adam hikayede bambaşka bir yöne gittikten sonra Warner'a olanları okuyoruz. Kitap uzun değil ve yine ilk kitap gibi çok akıcıydı. Kitap bitince kendimi Warner'ın gözünden daha çok bölüm okumak isterken buldum. Warner, baba sorunları olan genç bir oğlan. Annesine olan düşkünlüğü de okuyucuya çok duygusal bir yerden dokunuyor. Juliette ilk kitapta Warner'ı zalim bir katil olarak tanımladığı ve olayları kendi perspektifinden anlattığı için doğal olarak okurlar da ondan nefret ediyor. Fakat olayları ve davranışlarının sebeplerini bir de Warner'ın bakış açısından okuyunca bu nefret yerini merak, ilgi ve sevgi alıyor. Warner hatalarını ve yaptığı kötülükleri de kabul eden bir adam. Hiçbir zaman kendisini aklamaya çalışmıyor. Neyi neden yaptığını kendi gözünden anlatıyor. Yine olsa yine yapacağını da söylemekten çekinmiyor. Juliette'e olan takıntısını da kabul ediyor. Kendisi de anlam veremiyor Juliette'e duyduğu çekime fakat her dakika aklına onun gelmesini de engelleyemiyor. Juliette'in
2023 270. kitabı
Kesinlikle bu Novella’yı okuyana kadar Warner karakterini tanıyamayacaktım. Ilk kitap gösterilen karakter çünkü çok fazla bir şey anlatmıyor insan arkadaki kişiyi gerçekten merak ediyor. Bu Novellada birinci kitaptan sonraki süreçte Warner ‘ın yaşadıkları ve kızla ilgili düşüncelerini, nereden nereye geldiği, olduğu karakter olana kadar yaşadıklarını anlıyorsunuz. Aslında hissettiklerini ve neyi neden yaptığını anlamak çok güzeldi, yazarın dili çok da sevdiğim bir dil değil ama basit bir dille yazıldığı için rahatlıkla okunabilecek bir kitap.
Kitap Yorumu
2024 8. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 05:39
Warner senin baş karakter olduğunu biliyordum malesef ama senin duygularını okumak çok başkaydı. Çocukken ve sonrasında hep yalnız ve üzücü şeyler yaşadığına çok üzüldüm.julietta yi bu kadar içten sevmene hayranım hemen 2 ye geçiyorum artık
1000k
2024 58. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 05:06
Aaron’ın bakış açısından okumak o kadar iyi geldi ki… İlk kitapta aslında sorun olmadığını ve yazarın bize bir karakter gelişimi göstermek için Juliette’i “o şekilde” yazdığını anladım. Çünkü bu novella oldukça akıcı ve iyi anlatılmış, duygular iyi geçirilmişti. Ana kitaplarda da umarım bu iyi anlatımı görürüm.
2022 13. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2022 17:44
Warner'ın bakış açısından yazılmış bir novella. Aslında kısacık bir kitap, daha kısa sürede bitirebilirdim. Ama Warner'a ilk kitapta pek ısınamadığım için kitabı da aşırı bir şevkle okumadım açıkçası. İlk kitabın ardından aklımda oluşan soruların çoğuna bu kitapta cevap buldum. İyi ki okumuşum diyorum o yüzden. Umarım serinin asıl kitaplarında da bu kitapta anlatılan detaylara yer veriliyordur. Yoksa kurulan dünyayla ilgili önemli bilgileri bir novellada anlatmak ne kadar mantıklı, bilemiyorum. Warner'ın iç dünyası ve kişiliğine de filtresiz bir bakış atma şansım oldu. Aslında ne kadar iyi bir kalbi varmış Warner'cığımızın. Meğer bu kötülüğünün arkasındaki tek suçlu despot babasıymış. Yoksa Warner, halkını düzenli ziyaret eden, bir sıkıntıları olup olmadığını soran ve hatta köpeklerle oynayan biriymiş. Bunun böyle olacağı zaten belliydi zaten. Enemies-to-lovers kitaplarındaki kötü karakterler genelde, aslında iyi kalpli fakat yanlış şeyler yapmak zorunda kalmış ve insanlar tarafından yanlış anlaşılmış kişiler oluyor. Bu da neden çoğu enemies-to-lovers kitabının tatmin edici olmadığının cevabı. Gerçekten isteyerek kötü olan bir karaktere sahip bir enemies-to-lovers kitabı okumak isterdim. İlk kitaptaki beni rahatsız eden sahneler olmasa bu kitaba ve bu kitaptaki Warner'a biraz coşabilirdim belki. Ama ilk kitaptaki izlenimimi unutmak ya da en azından gölgelemek zor olacak gibi. Ama eğer Warner serinin esas erkeğiyse bunu yapmam lazım. Yoksa bu okuma serüveni benim için biraz eziyetli olacak.
2025 5. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2025 20:36
105 sayfalık, Warner'ın gözünden bir novellaydı. Bana Dokunma'dan sonra okunması gerekiyor fakat adı üstünde novella. Önemli bir olay olmuyor. Warner'ı biraz tanımak için güzeldi. Yine de henüz seride sağlam bir karakter yok benim gözümde. Bu belki karakter gelişimlerini okumak açısından bir avantaj olabilir ama onu da zamanla göreceğiz tabi.
2023 13. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2023 11:29
Destroy me okuyana kadar okumamın gerektiğini bilmediğim bir kitaptı iyi ki okumuşum. Warner'ın ağzıyla anlatılıyor. Okurken acaba 2. kitaptan spoiler yer miyim diye düşünmüştüm ama zaten kısa bir kitap ve için 2. kitaptaki olaylarla arasında zaman farkı var. Eğer Warner'a ısınmak istiyorsanız okuyun, Warner'a ısınmak gibi bir derdiniz yoksa da okuyun. Maalesef novellalar Türkçeye çevirilmediği için ingilizce okudum ama anlatım dili zor değildi ben zorlanmadım okurken. Tavsiye ederimm.(Yazım yanlışları için kusura bakmayın)
2024 21. kitabı
warner’ın ağzından yazılmış. novellalar asıl seriye pek etki etmediğinden ötürü okunmaları isteğe bağlı olsa da, bence karakterleri daha yakından tanıma şansımız olduğundan dolayı okunmalı. açıkçası ilk kitapta yaptıklarından ve karakterini çok yakından göremememizden dolayı warner'a pek ısınamamıştım. ama ana karakter olduğunu bildiğimden ötürü çok da nefret etmemeye çalıştım ((⁠╥⁠﹏⁠╥⁠)). bu novellayı da ilk kitaptan hızlı okudum, warner’ın kafasında neler olduğunu, nelerin döndüğünü azıcık da olsa okumak güzeldi açıkçası. ilk kitaptan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. serinin devamında ne olacak okuyunca göreceğim. ꒰ᐢ. .ᐢ꒱
2026 11. kitabı
Serinin okuma listesi çok karışık geliyor bana ama ilk kitaptan sonra bunu okuduğum için mutluyum. Kitap Warner karakterini anlamamızı sağladı. Çok sevindim bu kitabı okuduğum için aslında olanları öğrenmek çok güzeldi. Sadece bu warner nasıl esas erkek olucak onu anlamadım pek. Çünkü kız diğer erkeğe seni seviyorum felan diyor o yüzden merakla karakter değişimlerini okuyacağım.

Tahereh MafiYazar · 17 kitap
Tahereh Mafi, Santa Monica, Kaliforniya'da yaşayan İran asıllı Amerikalı bir yazardır. Genç yetişkin kurgu eserleri yazmasıyla tanınır. Mafi, 9 Kasım 1988'de Connecticut'taki küçük bir kasabada doğdu . Ailesinin en küçük çocuğudur ve dört ağabeyi vardır. Mafi'nin ebeveynleri İran'dan göçmendir. 12 yaşında ailesiyle birlikte Kuzey Kaliforniya'ya taşındı ve 14 yaşında Orange County'ye taşındılar. Mafi, Irvine, Kaliforniya'daki University High School'dan mezun oldu. Daha sonra Aliso Viejo, Kaliforniya'daki Soka University of America'dan mezun oldu. Sekiz farklı dilde çeşitli seviyelerde yeterliliğe sahiptir. Üniversite yıllarında bir dönem İspanya'nın Barselona şehrinde yurtdışı eğitimi aldı . Bu gezi sırasında İspanyol diline tamamen dalma fırsatı buldu. Mafi şu anda Irvine, Kaliforniya'da ikamet ediyor ve yazmaya devam ediyor. 2013 yılında yazar Ransom Riggs ile evlendi. Mart 2017'de Mafi, Twitter üzerinden hamile olduğunu duyurdu. 30 Mayıs 2017'de Layla adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Kendisini Müslüman olarak tanımlıyor.