Prenses Diana'nın Kayıp Sırları

Diana: Her True Story
Sıralamalar

2022 37. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2022 03:39
Güzel bir biyografi. Okuması yer yer zevk , yer yer hüzün yaşattı. Bu kitapta şunu anladık ki; hiç birşey göründüğü gibi değildir. Baktığınız da prenses, harika bir hayat ama aslında hiç de öyle değil. Diana herşeye karşı dimdik ayakta durmayı başarmış bir kadındır. Son zamanlarında tam mutlu olacağı zamanda hayatının sona ermesi de farklı bir tezat. Keyifli bir kitap. Kitapla Kalın...
2021 26. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 16:13
Diana' nin cocuklugundan Prens Charles' e kadar olan yasantisini ve ölümünü ele alan bir biyografi kitabi. Okumasi cok zevkli ve huzunlu oldu benim icin. Hayati Kulkedisi' nden farksizmis. Sonu keske guzel bitseydi. Disardan bakildiginda peri masali gibi gorunen hayati nasil aci ve huzun icinde gecmis duygulanarak okuyacaksiniz eminim. Benim gibi Diana hayraniysaniz ve neler yasadigini merak ediyorsaniz butun sorularin cevabi bu kitapta. Mutlaka okuyun cok seveceksiniz ... ( aramizda o kadar cok Charles var ki...) Kitapla kalin...
2020 166. kitabı
Herkese Merhabalar , şimdi size Prenses Diana yı anlatmak isterdim ama hayır , ben bu kitapla bir prensesi değil, güçlü bir kadını okudum. Ingiliz kraliyet ailesi her zaman , her dönem ilgi çekici.  Herkes onların peşinde, her yaptıkları olay. Galler Prensesi Diana bu renkli dünyanın icinde kendini siyah beyaz görse de oradaki en renkli kişilikti bence.  Dünya görüşü, içindeki hümanist duygu onu digerlerinden ayiran en buyuk özellikti.   O her fırsatta engellense  de yapmaya çalıştıklarından vazgeçmedi. Kocasının sevgisini istedi sadece onu da ne yazık ki bulamadı. ( Charles ve Camilla her türlü bedduaydı hakettiler ya neyse.)    O naif duruşunun altında  direndiği öyle cok şey vardı ki yine iyi ayakta kaldı. Mutluluğu bulduğunda ise yasamak için çok vakti yoktu ne yazık ki.  :( . Kitabımız Netflix belgeselinin orjinal metni Ve son sayfalarda Diana'nın aile albümünden fotoğraflar var.  Baskısını cok beğendim. .
2020 85. kitabı
Diana Spencer;modern pamuk prenses. Hikayesini okuduğumda aslında bir Külkedisi olduğunu düşündüğüm kalplerin prensesi’nin masalının sonu mutlu bitmedi Oysa masalların sonu hep mutlu biterdi Diana,hayata veda edeli tam “23” yıl oldu,lakin arkasında yanıt arayan bir çok sorunun cevabı bu gün bile hala gizemini koruyor Mahsun ve masum prensesin hayatını okurken geçmişte kısa bir yolcuğa çıktım.Diana evlendiğinde 8,onu kaybettiğimizde 24 yaşındaydım.O muhteşem düğünüKaza anı’nın haberlere yansıtılan o korkunç görüntüsü de hala aklımda Diana’yı o ihtişamlı gelinliğin içerisinde gördüğümde çocuk aklımla yanına Charles’ı hiç yakıştırmamıştımDiana hakkında okuduğum kitaplar,haberler,izlediğim belgesel ve Andrew Morton’un prenses Diana’nın kayıp sırlar kitabını okuduktan sonra daha bir yakıştıramadım.Kendisine büyük bir nefret beslediğim doğrudur. . Peki,öyleyse kimdir Diana? Hayatı ikilemlerle dolu,karmaşık,korkusuz ama korkak,sevilmemiş ama hayran olunan,yardım bekleyen ama eli açık,tüm insanları düşünen,ilham verici ama çaresiz,dürüst,sezgileri kuvvetli ama ruhani,aşırı derecede entellektüel ama sürekli kendinden şüphesi olan,gülüşü ve dokunuşu ilebüyüleyici bir prenses. Hayatı boyunca tartışma ve münakaşa ile değil,iç güdü ve sezgileri ile yönlendirilen İşinde toplumun kıyısında kalan herkesi ayırmadan bağrına basan. Kısa,acılarla dolu dolu bir hayat sürmüş olsa da Diana,erkek egemen bir dünyada yalnızca kabul edilmek istemek yerine kadınsal değerleri destekleyen leydi de olsa bir kadındı. Çok güzel bir grupla Ahmet Şahin moderatörlüğünde hissederek ve yaşayarak bir kitap okudum.Benim her bölümü okurken bir parçam koptu,bu kadar çürümüşlüğün ve kokuşmuluğun arasında nasıl yaşayabilmiş dediğim-Diana Spencer’ın “Dışarıdan bakıldığında bir peri masalını andıran
DianaAndrew Morton · Yakamoz Yayınları · 2020178 okunma
İlk günden beri asla bir kraliçe olamayacağımı biliyordum
2024 158. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2024 00:00
Merhaba! Size yeni bir inceleme ile geldim. Kitabımız Netflix belgeselinin orijinal metni ve son sayfalarda Diana'nın aile albümünden notlar bulunmakta. Kalbinde çok büyük umutlar vardı. Onu çok sevecek, koruyup kollayacak, adımlarında ve kararlarında kendisini destekleyecek bir adamla evlenecek ve çok mutlu olacaktı. Ancak kaderin, onun için çok farklı planları vardı. O, şu anda aramızda olmayabilir ama sözleri daima bizimle. Diana'nın sayfalarındaki hikâye onun kendi dudaklarından dökülmüştür. Dünya tarafından hayran olunan bir kadının hissettiği kimi zaman çarpıcı kimi zaman da acı verici üzüntüyü ve yalnızlığı gösteren kelimeleri kalptendi. Kısa ve acılarla dolu bir hayat sürmüş olsa da Diana, kraliyet ailesi, kraliyet sistemi ve halk üzerinde silinmez bir iz bıraktı; halkın ve gönüllerin prensesi oldu. Ölümünün üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, Galler Prensesi Diana, yalnızca anılarımızda değil, aynı zamanda Prens William ve Prens Harry'nin hayatlarında, yaptıkları ve yapacakları işlerde yaşamaya devam edecek. Sizin de göreceğiniz üzere bu sayı üç bölüme ayrılmıştır: ilki, Diana'nın ilk basımının da temelini oluşturan Diana ile röportajların düzenlenmiş taslağı; ikincisi biyografinin kendisi ve son olarak da 1992'deki ilk basımından bu güne yaşananlardır. Eğer Diana dolu dolu bir hayat geçirseydi belki de kendi anılarını yazardı. Maalesef artık bu mümkün değil. Bu sayfadaki ifadeler Diana'nın anlatmak istediği şekilde hayat hikâyesidir. Ondan bize kalan ve bundan sonra da otobiyografisine en yakın şey kelimeleri ve itiraflarıdır. Kimse bunu inkâr edemez. Keyifli okumalar!
2023 45. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2023 10:00
Uzun süreli İngiltere'de yaşadığım dönemde, İngilizlerin kraliyet bağlılığı çok dikkatimi çekmişti. Sanırım neden olduğunu anlamak için başladım İngiliz kraliyet biyografilerine. Bunun sonucunda da İngiliz tarihine merak saldım denilebilir. Crown dizisinin popülerleşmesi bir yana galiba herkes Prenses Diana trajedisini merak ediyor. Başta şunu söylemem lazım bunlar kesinlikle taraflı biyografiler. Hatta bu Diana ve Charles hakkında okumak için kitap araştırması yaptığınızda göreceksiniz ki Charles taraftarı ve Diana taraftarı diye ikiye ayrılıyor yazarlar. Örneğin zamanın prensi, şimdinin kralı olan Charles'ın kendi biyografisini yazması için para verdiği ortaya çıkmış Penny Junior isimli bir biyografi yazarı da var. Andy Morton'da Diana'cı aslında. Hatta Crown dizisinde de kısa bir bölüm yer veriliyor kendisine. Lakin Martin Bashir'in röportajları sonrası gölgeleniyor biraz. Yine de Diana hakkında yapılan ve prenses masalı gerçeklerini açıklayan ilk kitap. O yüzden son dönemde çıkan Prens Harry'nin Spare isimli kitabını saymazsak İngiltere'de en fazla satılmış kitap olarak geçiyor. Kısacası bu karmaşık, sansasyonel, paparazzi ilişkisi hakkında okuduklarınızın hiç birine güvenmeyin. Bu yüzden kitap benim için baştan kaybetmişti zaten. İç yapısı da karmaşıktı ayrıca. 3 bölümden oluşuyor kitap Öncelikle Diana ile yaptığı daldan dala atlayan mektuplu röportajları görüyoruz. Sonrasında 3. Tekil ağızdan yaşadığı fırtınalı ilişkiyi ve son bölümde ise Prenses'in ölümünden sonraki etkileri. Ben hayal kırıklığına umduğumdan daha fazla uğradım açıkçası. Kitabın tamamının röportajlardan oluştuğunu düşünmüştüm. Alacaksanız vazgeçin ve Netflix'teki Crown dizisini izleyin derim Diana Andrew Morton
Biyografi
2020 7. kitabı
Eğer herşey daha farklı olsaydı içinden bir Historical romanı çıkacak kadar hikayeye sahip fakat üç kişilik yaşanan bir evlilikle hazin bir sonla aramıza veda eden Diana’yı okudum. Kitabı okurken kadın olarak her bir sessiz çığlığını duydum, her isyanına hak verip, baş kaldırmadığı için kimi yerde kızdım. Diana’ yı küçük yaşından itibaren saran huzursuzluk 19 yaşına gelip Prens Charles ile yakınlaşmasıyla pig noktasına ulaşıyor. Huzur olmayan bir ortamda yetişen bu genç kız, bir cenaze töreninde Charles’ ın üzgün görünümüne vurulup onun yanında olması gerektiğini düşünüyor. Ondan sonra Charles’ tan gelen davetler, tur teklifleri kendini bir masalın prensesi olacağına inandırıyor. Oysa ki toyluğun vermiş olduğu bilgisizlikle etrafında dönen entrikaların onu kraliyet ailesininve yasak bir aşkın kurbanı yapacağını bilmiyor. Kitabı süper bir okuma grubuyla okuduk. Nefret ettik, üzüldük, ağladık, sövdük. Bütün duygularım harap oldu. Çünkü Diana gibi naif bir kadının, sade ve sadece kocasının sevgisini ve ilgisini istemesiyle evliliği boyunca sürekli yalnız bırakılmasına içerledik. Hikayenin sonunu hepimiz bilsekte, bu kitap Diana’ nın toplumdaki yeriyle ilgili samimi düşüncelerini, evrensel görüşünü, genç bir kızdan olgun bir kadına dönüşme sürecindeki yalnızlık dolu itiraflarını ele alıyor. Kitabı okuduktan sonra aynı adı taşıyan belgeleselini de izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü kitapta itiraf ettiği bir çok sırrı kendi sesiyle duyduğunuzda tamamlanmış hissediyorsunuz. Diana’ nın içinizi cız ettirecek bu hikayesini herkese tavsiye ediyorum. Addio..
2021 11. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2021 01:21
Avrupa monarşilerine büyük ilgim vardır. Belgesellerini izlemek ve araştırma yapmak hobimdir diyebilirim Artık monarşilerin yönetimdeki işlevi kısıtlanmış olsa da sembolik değerleri ve güçleri azımsanmamalı. Özellikle İngiliz Monarşisi. 1952’den beri İngiliz tahtında 2. Elizabeth bulunmakta. Ardından gelecek isim ise Galler Prensi Charles. İşte bu kitap Prens Charles’ın eski eşi merhum Prenses Diana’nın biyografisi. Diana kimdir? 20 yaşında iken o zamanlar 33 yaşında olan prensi ile evlenen Lady Di kısa bir prenseslik yaşadı. Kraliyetin getirdiği yaşama uyum sağlamakta zorlanan Prenses depresyon ve blumia ile savaştı. Ancak Prens’in sadakatsizliği kaldıramadığı şeylerin başındaydı. “Evlilikte 3 kişiydik, yani biraz kalabalıktı” sözleri ile akıllara kazınmıştı. 1995 yılında skandal olarak adlandırılan, her şeyini döktüğü BBC röportajı sonrası 1996 yılında yılında 2 oğlunun babası Charles’tan boşandı. 1997 yılında ise o zamanki sevgilisi ile birlikte Paris’te geçirdiği bir trafik kazası(!) sonrası hayatını kaybetti. Diana bir moda ikonu, iyilik ve yardımlaşma sembolü olarak başta İngiltere olmak üzere tüm dünyada ses getirdi. Özellikle yoksul çocuklar ve AIDS hastaları hakkındaki yardım projeleri ile birçok hayata dokundu. Kraliyete yeni bir nefes getirmesi ile ayrıca öneme sahip olan Di, birçok kraliyet geleneğini yıkması/modernleştirilmesiyle de bilinir. Kendisi tarihin en çok fotoğraflanan ve ne yazık ki en az anlaşılan kadınlarından biri aynı zamanda. Bu kitap Diana ile ortak süren uzun çalışmalar sonucu ortaya konmuştur. Yazar Andrew Morton aracılar vasıtasıyla prensesle röportajlar yapıp daha sonrasında kendisine taslağı onaylatarak 1992’de ilk basımı yayınlamış. Bu kitap içerdiği çirkin gerçekler sebebiyle 1900lar İngiltere’sindeki en yasaklı kitap halini
DianaAndrew Morton · Yakamoz Yayınları · 2020178 okunma
"İlk günden beri asla bir sonraki kraliçe olamayacağımı biliyordum."
2023 143. kitabı
Andrew Morton / Prenses Diana'nin Kayıp Sırları Dışarıdan bakıldığında "peri masalı" gibi görünen acılarla dolu bir hayat! .. Kitap Andrew Morton'un soruları Diana'ya bir arkadaşı aracılığıyla saraya yazılı olarak göndermesi ve prensesin de eski bir ses kayıt cihazına kaydederek cevaplamasıyla başlıyor. Doğumunda ailesinin onu bir erkek çocuğu olarak beklediğini ancak kız olduğunu öğrendiklerinde nasıl hayal kırıklığı yaşadıklarını anlatıyor Diana. Sonrası çocukluk dönemini net bir şekilde şekilde hatırladığını ve annesinin kaçmaya karar verdiğini söylüyor. Gençlik dönemlerinden ve Prens Charles ile tanışmasını ve daha bir çok olayı samimiyetle anlatmış Prenses. Aslına bakarsanız üç kişilik bir evliliğin içinde sevgisini göstermek için hep çırpınıp durmuş. Ve zaman zaman en acımasız bir şekilde göstermeye kalkmış varlığını. Bir kaç defa intihar girişimde bulunarak. Oysa, insanlar onun mutlu bir prenses olduğunu düşünürken ne acı değil mi? Halbuki o başından beri sadece ama sadece kocası Prens Charles' ın sevgisini istemiş. Sonuç her zaman ise, bir hüsran olmuş. Bence kitabın ilk başlarında Diana'nın röportajından oluşan kısım oldukça yeterli ve güzeldi. Diana'yı seven herkesin okumasını tavsiye ederim. Keyifli akşamlar diliyorum. #alinti "İlk günden beri asla bir sonraki kraliçe olamayacağımı biliyordum."
2023 33. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2023 13:01
Diana , Andrew Morton. Prenses Diana'nin sırları adlı bu eserde aslında çok gizli bilinmeyen şeyler anlatılmıyor. Prensesin hayatını merak ettiğim için okumak istediğim bir kitaptı ama beklentimi karşılamadı. İçerik olarak ordan burdan karmaşık olaylar silsilesi içermektedir. Bazen kendi ağzından bazen yakınlarının ağzından aktarım yapılmaktadır. Keyifli okumalar...