Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler

Abraham Maslow

Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler Gönderileri

Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler kitaplarını, Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler sözleri ve alıntılarını, Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler yazarlarını, Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her zamankinden daha emin bir biçimde, birçok deneysel nedene dayanarak söyleyebilirim ki, insanın temel gereksinimleri sadece ve sadece diğer insanlar aracılığı ile ve onlar tarafından karşılanabilmektedir. Yani, toplum tarafından. Topluluğa duyulan gereksinim (ait olma, etkileşim, gruplaşma) kendi içinde bir temel gereksinimdir. Yalnızlık, yabancılaşma, kendini dışlama ve topluluk tarafından reddedilme, sadece acı verici değil aynı zamanda sağlıksız durumlardır ve doğal olarak yüzyıllardır bilinmektedir ki, insanların ve yetişkinlerin oluşturduğu türler sadece bir potansiyeldirler ve toplum tarafından gerçekleştirilmek zorundadırlar.
Sayfa 11
Reklam
‘’Bir insanın ne kadar hızlı koşabildiğini bilmek ya da kendi koşma yeteneğinizi geliştirmek için, ortalama bir koşucuyu değil, olağanüstü koşucuları, şampiyonları gözlersiniz. Çünkü ancak bu insanlar daha hızlı koşabilme konusunda, insanın potansiyeli hakkında size bir fikir verebilirler.’’
Sayfa 6
Eğitimin en azından iyi bir insan, iyi bir yaşam ve iyi bir toplum oluşturmak yolunda gösterilen kısmi bir çaba olarak görülmesi zorunludur. Bunu göz ardı etmek, gerçekliği, ahlakı ve ahlaki sistemlerin gerekliliğini de yok saymak olacaktır.
Sayfa 40 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
Örgütlenmiş dinlerin tarihine baktığımızda, bu dinlerin aşırı iki uca doğru gelişmeye doğru bir eğilim gösterdiğini görüyoruz: bir uçta mistik ve bireysel olan dinler, diğer bir uçta ise yasa koyucu ve örgütlenmiş dinler. Derinden ve gerçekten inanan kimseler, bu uç eğilimleri kendi içlerinde kolayca ve kendiliklerinden bütünleştirebilmektedirler. Kişinin içinde yetişmiş olduğu dinsel yapılar, ayinler ve sözel kalıplar kendisi için köklü ve sembolik anlamlar taşıyan arketipsel birleştirici unsurlar olarak kalabilmektedirler. Böyle bir kişi kendi yandaşlarının ifade ettiği ve gösterdiği hareket ve davranışları göstermekle beraber, asla birçoğunun yaptığı gibi bunların gerçek anlamlarını salt davranışsal bir tutuma indirgememektedir. Birçok insan ise, özel dini deneyimlerini ya unutmakta ya da bırakmaktadır. Ve dini, alışkanlıklardan, dogmalardan oluşan, bu nedenle yasa koyucu olan, bürokratik, basmakalıp, boş ve hatta din dışı bir şey olarak tanımlamaya yönelmektedirler.
Sayfa 8 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"İnsan doğasının tarih boyunca çok ucuza satıldığını görüyoruz. İnsan doğası ancak, objektif ile subjektif bir arada ele alındığında anlaşılabilir. İnsanın ne olduğu değil, ne olabileceği, içinde ne gibi potansiyeller taşıdığını incelemek insan türünün mutluluğu ve geleceği açısından çok önemlidir’’
Sayfa 7 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsan, çevresinin pasif kurbanıydı ve davranışını çevre belirliyordu.
Sayfa 7 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
221 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.