Düşler Evi

26 Kasım 2020
Pegasus Yayınları

2020 102. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2020 21:45
Çok ama çok uzun zaman önceydi. Bir zamanlar Brenda Joyce diye bir yazar, DeWarren ailesi vardı. Üzerinden asırlar geçmiş gibi hissediyorum. Yayınevi bir parmak bal sürdü. İlk başta tanıtımını görünce gözlerime inanamadım, bir heyecanla kitabı aldım. Ama sonu hüsran.. Bir an dedim acaba bu kitabı başkası mı yazdı.. Brenda Joyce’un bizde çevrilmiş serisiyle kıyaslayınca çok ama çok basit kaçmış. Tür olarak historical yazıyor, kitap kapağı da historical türü andırıyor. Ama ben historicalın h sini görmedim. Sadece isimlerinin başındaki unvanlar, historical kısmı da varmış dedirtti. Geçmişin hayaleti her an nereden çıkacak dedirten fantastik bir kitaptı. Farklı karakterlere sahip iki kız kardeş Cassandra de Warenne ve Tracey de Warenne.. Kendisini geçmişi tüm ayrıntılara incelemeye adamış tarihçi Antonio de la Barca.. De Warenne ile De La Barca ailelerinin başına geçmişten beri dadanan bir hayalet.. Kitap akıcı, kolay okunabilirdi. Ama bir şeyler eksikti.. Keşke sevgili yayınevi, yeni bir yıla girerken uzun zamandır beklediğimiz (Elizabeth Hoyt, Sherrilyn Kenyon, Susan Mallery, Kresley Cole) yazarların kitaplarını çıkararak bize büyük ve çok güzel bir yeni yıl hediyesi verecek olsa.. Umut işte..
2017 20. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2017 07:52
Hem puanının düşük olmasından hem yayın evinin yazarı unutmasından ötürü Pegasus'un bu kitabı çevirmesini beklemiyordum. 1000kitap yorumlarını okuyunca kitabı kötülemelerine şaşırmadım. Kitap gerçekten uçuk kaçık, saçma bir kurguydu. Peki buna rağmen ben neden 8 puan verdim? Benim eserlerini kendi dilinde okuduğum ilk yazar Julia Quinn idi. Abartmıyorum, A2 seviyesinde İngilizceniz varsa herhangi bir kitabını zorlanmadan okursunuz. İkinci yazarım ise Anna Campbell oldu ama okumakta en çok zorlandığım 3 yazardan biridir kendisi. Kitaplarında kullandığı kelime çeşitliliği, uzun cümle yapıları derken iyi bir İngilizceniz yoksa yazdıkları içinde kaybolmanız mümkündür ki zamanında benim başıma geldi. Anna'dan yaklaşık 2 sene kadar sonra yani 2017'de sıra Brenda Joyce'a geldi. O dönemde Pegasus, DeWaranne serisinde bizdeki çeviri sırasına göre son kitabı olarak görülen Oyun hikayesini çevirmişti. İnsanlar serinin 11 kitapla bittiğini düşünse de aslında serinin 2 kitabı daha mevcuttur. Biri aslında yazarın serilerinden biri olan Bragg Saga'ya ait Scandalous Love hikayesiydi. Öbürü de yorumunu girdiğim House of Dreams, yani Düşler Evi hikayesidir. Scandalous Love tam olarak DeWaranne kitabı sayılmadığı için Düşler Evi'ni okumaya başlamıştım. Daha önce deneyimlediğim 2 yazardan ötürü neyle karşılaşacağımdan emin değildim ama başladığım andan itibaren kolayca okuduğum bir kitap olmuştu. Ne Julia gibi anaokul seviyesindeydi ne de Anna gibi ıkınarak okuttu. B2 seviyeniz varsa Brenda'nın kitaplarını kolayca okuyabilirsiniz. Azıcık bana hissettirdiklerinden de söz edeyim. Çoğunuz gibi ben de kitabı historical türünde zannetmiştim. Kitabın içinde telefon, uçak gibi ileri teknolojik kavramlar görünce "Bu nasıl historical?" demiştim, kurgunun çoğunlukla 60'lı yıllarda (kafamda
2026 46. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 15:58
Kitabın adı:Düşler Evi Branda Joyce Sayfa sayısı:504 Kitabımızda aşk,kıskançlık Şevket ve ihtiras ne ararsan var. Cassandra de Warenne günlerini sakin bir İngiliz malikânesinde yeğenine bakarak geçirirken kız kardeşi göz kamaştıran bir yüksek sosyete hayatı yaşamaktadır. Kitap bir solukta bitti denen bir türde. Sırlar gizem ihanet derken kitap bitiyor. Okuyalım okutturalım...
Düşler EviBrenda Joyce · Pegasus Yayınları · 202039 okunma
Elle tutulur bir kaç dönem yazarımız varken sen ne ettin be Brenda?Şu kitabı böbreğimi satarak bir heyecanla aldım.Nasıl bir hüsran nasıl bir kandırılmışlık yaşadım anlatamam.Kitap günümüz üstelik korku temalı.Geçmişten gelen hayaletin intikamı.Hayır neye özendin bir anda.Sen yazsana mis gibi dönem romanlarını.Kitabın çıktığını görünce nasıl havalara uçtum.Elime alınca da bildiğin hava kaçırdım.Güzelim devam kitabı bu muydu yani.Birisi yazarımızı kaçırmış beynini yıkamış.Ben başka bir açıklama getiremiyorum.
2021 11. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 19:30
Düşler Evi Brenda Joyce vay canına gerçekten bu kadarını beklemiyordum . Ki brenda danin kaleminden farklıydı nefes almadan merakla okudum çoğu sayfaları . (Sopi olabilir ) Başlarda sıkıldım ve saçma geldi inanılmaz kızdım hatta . Kardeşinin sevdiği adama hissedilen çekim ve arzu . Ama hikaye aşkı aşıyor bence gizemle yoğrulmuş resmen . İsabel hikayesi ve o yaşanılan yazılan o şeyler hayretle okumama sebep oldu fantastik olaylar . Bildiğiniz hayaletler vuvvvv.. Beş yüze yakın sayfa su gibi gitti bende acayip saçma olmasına rağmen . Ama bazı yerlerde tutku katmaya çabalamasi alakasız olmuş gerçi kitabın neresi normaldi orası da tartışılır ama ben beğendim kesinlikle değişik okunabilir farklı bir roman sonuna kadar ne olacak gerçek mi ? Kim ne şimdi ne oldu diye okuyorsunuz . Ben beğendim kısaca farklılık isteyenler için tavsiye ederim
2025 30. kitabı
Yahu bu nasıl bir kitap,korku hikayesi mi, aşk hikayesi mi ben anlamadım. Anlamsızca sürekli hengame vardı kitapta. Herkes çığlık çığlığa kaçıyor. Sinirlerimi bozdu bu kitap benim! Beni tanıyanlar Brenda Joyce'u ne kadar çok sevdiğimi iyi bilirler. Türkiye de yayımlanan bütün serisini okudum. Allah aşkına lütfen bana biriniz bunu Brenda yazmadı diyin. hani şu ayıla bayıla okuduğumuz the de warrene serisinin yazarı? aşırı gereksiz bir kitap olmuş. Brenda tatlım sen Historical romance yaz, contemporary senin neyine? Ya da gözünü seveyim hayalet hikayesi yazma. İyi ki yayımlandığı dönem alıp okumadım o dönem zira çok pahalıydı. Geçenlerde kelepir fiyata bulunca alayım dedim iyi ki de öyle yapmışım üzülürdüm yoksa. Ne diyelim, ısrarla okumak isteyen varsa buyursun. bu puanı da yazarın önceki kitaplarını çok sevdiğim için veriyorum.
2021 23. kitabı
Brenda Joyce tarihsel aşk romanı yazarlarının içinde kalemi güçlü olan bir tanesi. Bu kitabında geçmişle bu günü harmanlamış. Üstüne bir de korku hikayesi eklemiş. Çok katmanlı bir kurgu denemiş. Başarılı mı başarısız mı tartışılır.
2021 16. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2021 23:42
Historical Romance okumayı seviyorum. Benim çocukluğumda kitaplara ulaşmak hiç kolay değildi ama ortalık Beyaz Dizi denilen kitaplarla doluydu(Benim yaşımdakiler neden bahsettiğimi bilirler) Okuma krizine girdiğimde ne bulursam okurdum ve o kriz hiç bitmedi. En az 200 tane Beyaz Dizi okumuşumdur. Birinin adını bile hatırlıyorum: Çölden Gelen Prens. Beyaz dizilerde erkekler hep kırk yaşında suratsız ve zengin kişiler olurdu. Kadınlar ise en fazla 21 yaşında. Bense 12-13 yaşlarındaydım ve kızlarla 40 yaşıma gelene kadar hiç işim olmayacağını zannediyordum. Yaş almaya başlayınca anladım ki Beyaz Dizilerin yazar isimleri kadın olmasına rağmen erkekler tarafından yazılıyor ve bu adamlar bir nevi sübyancı. Sonra Barbara Cartland'la tanıştım ve hoşuma gitti. Brenda Joyce'un herhalde Türkçe yayınlanmış tüm kitaplarını okumuşumdur. Düşler Evi'ni de zekice ve komik atışmaları, eğlenceli yanlış anlaşılmaları okumak için aldım. Kapak, kitabın ismi ve en önemlisi yazar adı referansım oldu. Kandırılmış hissediyorum. Korku-gerilim tarzı bir kitap okumak isteseydim Peter Straub okurdum, Brenda Joyce değil. Sıradan ve klişe haksızlığa uğramış bir hayaletin yaptıklarını okumak çok zordu. Bir kitabı yarıda bırakabilen birisi olmayı becerebilseydim onuncu sayfada bırakmıştım.
Düşler Evi
2025 4. kitabı
Brenda Joyce-Düşler Evi kitabı tesadüfen aldığım ama kesinlikle okunması gereken bir kitap. İngiltere ve İspanya 1550'li yıllarında geçen tarihi bir öyküyü günümüz tarihinde atalarının soyunu araştıran Cassandra ve Antonio iki taraf arasında kalmış, hayalet İsabel ile nasıl baş ediyorlar. Macera, fantastik, tarih, aşk ve korku sevenlerin okuması gereken güzel bir kitap okumanızı tavsiye ediyorum. #kitap #tavsiyekitap #kesfet #reelsinstagram #pegasus #brendajoyce #tarih #fantastik #intikam #korku
Duygu ve Düşünce
2021 34. kitabı
Okunma: 11 Mart 2021 12:27
| Bir yazar çizgisinden neden niçin çıkar? Değişik bir şeyler denemek aksiyon yaşamak istiyorsan, ne bileyim paraşütle atla, bungee jumping yap ama çizginden çıkma. O kadar saçma bir kurgu okudum ki, şokum şaştı resmen! Sen Brenda Joyce’un ya böyle bir kitap yazamazsın! Öncelikle kitap kapağı insanı tamamen yanıltıyor. Sevgili yayınevi bu kapakla okurlarını çok güzel kandırdı, bravo Kitapta Historical Romance namına hiçbir şey yok. Çoğunluğu günümüz ve 1960’lı yıllar arasında gelip gidiyor. Gotik tarzı kitapları elime hiç almam en sevmediğim türlerden, bu kitap için o tür bile diyemem. Kurguda o kadar tutarsızlık o kadar kopukluk, çakma gerilimlik vardı ki, tahmin edeceğiniz üzere kitabın sonunu göremedim. Keşke kitabın adı Düşler Evi yerine “cadaloz hayalet” deseydik. Aşırı aşırı hayal kırıklığı bir kitap oldu. Malum yayınevinin kitap ücretleri bir emekli maaş kadar, kıymetli paranızı böyle bir kitap için harcamayın. Yazıktır, günahtır! O yüzdendir ki OKUMAYIN ve OKUTMAYIN KitapRüyasından Sevgilerle

Brenda JoyceYazar · 12 kitap
Brenda Joyce, 49'dan fazla romanı ile New York Times ve USA Today'ın en çok satan yazarlarından biri. İlk romanı Masum Ateş ile En İyi Batı Romantizmi ödülünü kazandı. İlerleyen zamanlarda En İyi Tarihi Romantizm ve iki kez Yaşam Boyu Başarı Ödülü kazandı. Romanları 14 milyondan fazla baskı yaptı ve bir düzineden fazla ülkede yayımlandı.