deWarenne Dynasty Serisi 10

Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
An Impossible Attraction
Sıralamalar

"Bir deWarenne hayatta bir kez sever ve bu sevgi sonsuza dek sürer "
2019 18. kitabı
Okunma: 12 Mart 2019 01:26
De Warenne-Dynasty serisinin onuncu kitabı olan bu kitabı diğerlerinden farklı buldum..daha çok neşe vardı içinde..ilk kitabı 1990cı yıllarda yazmaya başladığını göz önüne alınca serinin ilk kitaplarıyla 2000 ci yıllarda yazmış olduğu kitaplar arasında farkları hissetmek kolay.. Kitabımızın konusu böyle... Stephan Clarewood aslında Rex deWarenne'in oğludur. Annesi Stephana hamileyken Rex 'i terkedip Tom Movbray 'la evlenir..Tom'un çocuğu olmayacağı için herkes Stephanın onun oğlu olduğunu zanneder..Tom onu sevgisiz ve dayakla büyütür..annesi ve Rex bir gün Stephanın Clarewoodun dükü olacağı gün için susarlar. Bunlar "Kusursuz gelin"kitabında açıklanmıştır..bu kitapta artık Stephan 31 yaşında Clarewood düküdür..üvey babası Tom 16 yaşımdayken ölür..Tomun ona karşı uyguladığı katı disiplin sonucu Stephan mesafeli ve zor bir adam haline gelmiştir..ama bir yerlerde deWarenne kanı onun bir beyefendi olduğunu engellemez.. Alexandra Bolton 17 yaşındayken annesini kaybeder ve küçük iki kız kardeşini büyütmek için nişanlısından ayrılır..babası baron Edgemont aşırı alkol kullanır ve paralarını kumara yatırır..Aile çok zor vaziyettedir..Alexandra terzilik yaparak aileyi ayakta tutmaya çalışır..26 yaşına gelince babası parası için ona talip çıkan 50 yaşında bir dul Donney ile evlenmesi için zorlar..Alexandra ablalarına güzel gelecek vermek adına razılaşır ve Donney ailesini Harrington malikanesindeki baloya davet eder.. baloda Stephan deWarenne'yle karşılaşır ve her şey bundan sonra başlar.. Warenne 'lerde aile deyişi vardır: "bir deWarenne hayatta bir kez sever ve bu sevgi sonsuza dek sürer " Bu deyiş bu serinin tüm kitaplarında gerçek olduğunu ispatlar.. Stephanı acımasız Dük Tom movbray büyütse de damarlarındakı Warenne kanı bu deyişe inanmasa da sonda gerçek olduğuna
Puan vermedi·416 syf.·
2024 38. kitabı
The deWarenne Dynasty Serisi'nin bitmesine bir kala. İmkansız Aşk, serinin onuncu kitabı. Alexandra Bolton, annesi ölüm döşeğindeyken ona kardeşlerine ve babasına bakmak için söz vermiştir. Bu söz sevdiği adamdan nişanlısından vazgeçmesine neden olur. Aradan dokuz yıl geçer. Baron olan babasının alkol ve kumar alışkanlığından dolayı hem ellerinde avuçlarında bir şey kalmamış hem de sosyeteden dışlanmışlardır. Evin geçimini Alexandra dikiş dikerek geçindirmektedir. Kardeşlerinin geleceği ve lekelenen Bolton adını temizlemek için dul, ondan yaşça büyük olan bir çiftlik sahibiyle evlenmesi gerekmektedir. Alexandra yine kendini feda etmeğe kararlı. Ta ki kararlarını sorgulamasına neden olan çapkın, kalpsiz Clarewood Dükü'yle tanışana kadar. Dük, zor bir baba tarafında sevgisizce düklük için yetiştirilmiştir. Kötü bir evliliğe şahit olan Clarewood evlenmemeye yemin etmiştir. İmkansız denilen bu karşılaşma Sir Rex'in kızının doğum gününde olur. Alexandra, Clarewood 'un ilgisini çeker. Hatta o gece ona yardım eder. Alexandra'nın zor durumda olduğu öğrenen dük, ona şaşırtıcı bir teklifte bulunur. Clarewood'un kim olduğunu De Warenne ya da O’Neill ile nasıl bir bağlantısı olduğunu yazmadım. Arka kapakta da yazılmamış. Bence bu güzel bir durum. Sadece küçük bir ip ucu verebilirim: Kusursuz Gelin. Öncelikle ilk 150, 200 sayfa çok sıkıcıydı. İkili ne zaman bir araya gelecek, olaylar ne zaman başlayacak düşüncesiyle okudum. Sonrası daha okunurdu. Dük merak ettiğim karakterlerdendi. (her ne kadar serinin bu kadar dallanıp budaklanması iyi mi kötü mü karar veremesem de) Kusursuz Gelin'de çok az gördüğümüz dükün annesi Julia'yı sevmemiştim. Bu kitapta daha yakından tanıdım ve onu sevdim. Onunla ilgili bölümler de bulunmakta. İkilinin kimyası uyumsuzdu. Aralarındaki çekim yetersizdi.
2020 21. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2020 23:42
İmkansız Aşk (deWarenne Dynasty Serisi 10) Brenda Joyce, Bu nasıl bir kitaptır böyle okurken kendimi yedim bitirdim. Hiç beğenmedim. Hatta öyle ki zaman kaybı kesinlikle sırf seride diye okudum. Ayrıca onuncu kitap görünüyor ama diğer kitapta ki karekterlerin hepsini okumuş oldum sinirliyim garip şekilde. Basit düşünen kadınları sevmiyorum . Tamam çok iyi aşırı iyi bir abla evlat ama nasıl bir karekter böyle yazılır ki zaten Stephan a hiç sözüm yok baydı karekter . Neyse saçmalık kriz geçirdim bana aldırmayın
2019 45. kitabı
Brenda Joyce ve yine muhteşem bir kitap.Stephen (Sör Rex'in oğlu)ve Alexandra'nın arasında gelişen aşkı anlatıyor.Stephan kalbi olmayan,sert ve katı bir adamdır diye konuya giriş yapsamda bence daha çok kontrolsüz ve bazı duyguların yabancısı olduğu için yanlış anlamaya meyilli bir adamdı.Alexandra ise geçimini dikiş yaparak kazanan bir kız kurusu.İki küçük kız kardeşi ve ayyaş bir babası var.Aslında adam Baron ama servetini içki ve kumarda çarçur etmiş.Sonra Stephen Alexandra'yı bir baloda görüyor ve kıza o an vuruluyor.Gelelim kitap yorumuna.Ben böyle acı çeken,yanlış anlaşılmalara sebep olan olay örgüsünü tarihi romanları severim.Alexandra'nın düştüğü durum ve geldiği nokta gerçekten kötüydü.Kitap insanı sıkmıyor ama bence biraz daha olay örgüsü olabilirdi.O dönemlerde hala anlam veremedeğim şey şu metres olayları.Sırf çeyizi yok diye,parası yok diye kadınlara böyle bir teklifle gidiliyor.Teklif eden ünvan sahibi bir zenginse onur duyuluyor x_× Neyse kurgu böyle.Benim dikkatimi çeken şey ise romanda sanki gelecek diğer kitaplara göz kırpan 2 çift oldu. Alexandra'nın ortanca kız kardeşi Olivia ve Kaptan Devlin O'Neiil'in maceraperest oğlu Jack oldu.Diğeri ise en küçük kardeş(ele avuca sığmayan) Corey ve Sör Rex'in oğlu Randolp(Stephen'in üvey kardeşi).Randolp bildiğin teslimatçıydı kitapta:)Bu çiftler için kesinlike kitap yazmalı yazar.Onun harika entrika kafası neler neler üretir allah bilir.
2019 75. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2019 02:23
Yazarın ikinci kitabı bu okuduğum. Yazarın anlatım tarzını, yazı dilini beğeniyorum. Leydiler, Dükler, Lordlar, Düşesler benim sevdiklerim.... Alexandra genç yaşta annesini kaybedince nişanlısından ayrılır. Çünkü iki kız kardeşi ve babasına bakması gerektiğini hisseder. Şimdi evde kalmış bir kızdır. Ama iki kız kardeşi de büyümüştür. Babası ise ayyaşın ve kumarbazın teki olduğu için maddi açıdan çok zorlanırlar. Alexandra da geçimlerini sağlayabilmek için terzilik yapmaya başlar. Alexandra'ya 50 li yaşlarında olan bir talip çıkar. Alexandra sırf kız kardeşlerine ve babasına maddi yönden yardım edecek diye evlenmeye düşünür. Bu müstakbel damat sosyetede ki bir davete onları da götürür. Bu davette Dük Stephan ile karşılaşır Ve dük Ona o gece iki kere yardım eder. Ve bu balo Alexandra'nın hayatını değiştirir. Dük Alexandra'nın peşini bırakmaz ama Alexandra'yı ikna etmesi o kadar kolay değildir. İyi okumalar...
2020 64. kitabı
Hız kesmeden De Warenne serisinin 10. Kitabınıda bitirdim. Buda çok güzeldi yine elimden bırakamadım seride okunmamış tek bir kitap kaldı ama onu bekleteceğim. Üst üste hist okumaya alışık değilim Bu kitapta tek sevmediğim kısım Alexandra ve Stephan dışında, Stephan’ın annesi ile Amerikalı bir çiftçinin de bölümleri vardı ve açıkçası oralar hiç ilgimi çekmedi 2. Bir çifte çokta gerek olduğunu düşünmüyorum . Yazar belkide kitabı uzatmak için eklemiş olabilir Neyse ama çok fazla bölüm de yoktu çok şükür. . xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Alexandra Bolton, genç yaşta annesini kaybetmiş, 2 küçük kız kardeşi ve babasına bakmak için hayatının aşkı olan nişanlısından ayrılmak zorunda kalmıştır. Aradan 9 yıl geçmiş ve babası içki kumar alışkanlığı yüzünden bütün servetlerini tüketirken, Alexandra’da sosyete leydilerine terzilik yaparak geçimlerini sağlamaya çalışmıştır. Ama Alexandra kız kardeşlerinin gelecekleri için endişelidir ve bu durumda babası Alexandra’yı durumlarını kurtaracak olan zengin ve yaşlı bir talibi ile evlenme isteğini iletir. Yeni talibiyle katıldığı bir davette ise hayatı tamamen değişir. . Kötü bir evliliğin içinde şevkatten yoksun büyüyen Clarewood Dükü Stephan, zalim babasının kendisini yetiştirdiği şekilde katı ve acımasızdır. Katıldığı bir davette ilgisini çeken Alexandra’ya durumunu göz önünde bulundurarak ilginç bir teklifte bulunur fakat aldığı red cevabı ile neye uğradığını şaşırır. Hayatında hiç reddedilmeyen Dük, artık daha kararlı bir şekilde kesinlikle istediğini elde etmek niyetindedir. Peki bu mücadeleden kalpler sağ çıkacak mı? Okuyup öğreniyoruz xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx . Historical severler için bu yazarı ve kitaplarını kesinlikle öneriyorum . Okuduğum 10 kitabın içinde ortalama bulduğum 1-2 kitap dışında hepsi çok iyiydi
2021 5. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2021 19:51
Sanırım, hayır hayır eminim ve son kararım şu dur ki, 11 kitaplik seride kalbimi bıraktığım tek kitap sen oldun. O kadar güzel o kadar mideye öküzler oturtan bir kitap ki. Amacım izleyeceğim dizinin bölüm downloadını beklerken bir kaç sayfa okumaktı ama bir de ne göreyim kitabı elimden birakamıyorum. deWarren Dynasty serisi, hayatımda çok çok güzel bir iz bıraktı. 11 kitabın tamamını farklı duygular içerisinde ve bir çok değişik mekanlarda okuyunca hepsini içtenlikle hatırlıyor olacağım. Evet, deWarren ve O'Neil ailesi yıllar geçsede hatırlayacağım karakterler olacaklar. Ay şu anda aşırı çok duygusalım. Resmen hepsi elimde büyüdü, onlarla aşk acısı çektim, ağladım, kahkaha attım ve tehlikeli yollardan geçtim. Dünkü yorumumdan biliyorsunuz seri aslında Yemin kitabıyla sona eriyor ama sıralamayı benim okuduğum gibi okursanız çok daha kaliteli bir seri okumuş olacaksınız. İmkânsız Aşk, Sör Rex'in oğlu Dük Stephan'ın hikâyesini anlatıyor. Kendisink Rex'in kitabında 9 yaşında minnak velet haliyle hatırlıyoruz. Sör bir babanın nasıl Dük oğlu olur detayına girmeyeceğim zira sağlam spoiler. Kendisi büyüdü, aşırı zengin, güçlü ve kalpsiz bir adam haline dönüşütü. Geçmişte aile içinde yaşadığı sorunlar onu aşka ve mutlu bir aile düşüncesinden uzaklaştırır ama bebeğim bilmiyor ki deWarren kanı taşıyan herkes sadece bir kez ve ölümüne aşık olur. Baloda karşılaştığı Alexandra Borton'u da gördüğünde hissettiği duygular bu kaderi doğrular nitelikte. Alexandra için diyebileceğim pek bir şey yok kaptı cillop gibi Dükü ne diyeyim ki. Tüm deWarren ve O'Neil ailesiyle bu kitapta yeniden karşılaşmak muazzam bir lükstü. Kızgın olduğum yazarcığım böylelikle gönlümü almış oldu. Son olarak lütfen ama lütfen bu seriyi OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2019 179. kitabı
Alexandra Bolton bir baronun ilk çocuğudur.9 yıl önce annelerinin ölümüyle çok sevdiği nişanlısından ayrılmış iki küçük kız kardeşlerine ve babasına bakmaya başlamıştı.Babasının her gece içip kumar oynaması sonucu iyice varlıklarını kaybetmişlerdi.Bu yüzden 26 yaşındaki Alexandra terzilik yapmaya başlamıştı.Kızkardeşlerinden biri 16,diğeri 18 yaşına gelmişti.Onların geleceği için 50 yaşında Cennet adlı varlıklı bir çiftçinin kendisiyle evlenme fikrine sıcak bakıyordu.Ta ki bir baloya katılıp Clerwood Dük'üyle karşılaşana kadar...Uzun zamandır bir kitabı okurken bu kadar ağlamamıştım.Güzel bir aşk hikayesiydi.
·416 syf.·
2019 15. kitabı
Brenda Joyce 'un kalemini gerçekten seviyorum. Ne bir eksik ne bir fazla her biri bambaşka güzellikte. İmkansız Aşk olay örgüsüyle beni benden aldı. Daha fazlası olsa okuttururdu kendini, içimde yarım kalmışlık duygusu bırakarak bitti maalesef.
2022 43. kitabı
Okunma: 21 Mart 2022 10:18
Kitap güzeldi ancak ilk başlarda acaba serinin sırasını mı şaşırdım diye düşündüm. Sonraki kitabın konusu olan çift bu kitapta bir arada çıktı karşımıza. Bir ara acaba bunu bırakıp ona mı başlasam diye düşündüğümü kabul etmeliyim. Ancak sıradan şaşmamaya karar verdim sonunda. İyi ki öyle bir karar vermişim. Kitap kesinlikle çok güzeldi. Akıcı, eğlenceli, duygu yoğunluğu oldukça fazla.. Kitapta yer alan Alexandra güçlü, fedakar, ayakları yere sağlam basan bir karakterdi. Serideki çoğu kadın karakterin aksine hayatın gerçeklerinden haberi olan duyguları ve mantığı dengeli bir karakterdi. Gururluydu ancak bu hayatını mahvedecek kadar zorlayıcı ve kısıtlayıcı değildi. İstekleri ve ihtiyaçları arasında bir dene kurmaya çalışarak yaşadığını okuduk bütün kitap boyunca. Stephan ise benim sevdiğim karakterlerden biri oldu. Güçlü ve bu gücün farkında, kendine güveni had safhada, ne istediğini bilen, istediğini elde etmeyi bilen bir adam. Bana kitapta özellikle vurgulanan kalpsiz halleri pek gerçekçi gelmedi. Evet aşırı sinirli ve gururlu bir karakterdi. Bu da çoğu zaman yanlış yargılara varmasına neden oldu. Yazar bu seriyi bir sonraki kitapla bitiriyor yanlış bilmiyorsam ama sanki yarım kalmış gibi hissettirdi bana. Hala okumak istediğim karakterler var benim. Eminim bir çok okuyucu da benimle aynı fikirdedir.

Brenda JoyceYazar · 12 kitap
Brenda Joyce, 49'dan fazla romanı ile New York Times ve USA Today'ın en çok satan yazarlarından biri. İlk romanı Masum Ateş ile En İyi Batı Romantizmi ödülünü kazandı. İlerleyen zamanlarda En İyi Tarihi Romantizm ve iki kez Yaşam Boyu Başarı Ödülü kazandı. Romanları 14 milyondan fazla baskı yaptı ve bir düzineden fazla ülkede yayımlandı.