deWarenne Dynasty Serisi 11

The Promise
Sıralamalar

2020 22. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2020 00:54
Yemin (deWarenne Dynasty Serisi 11) Brenda Joyce, Hmm son ana kadar beklediğim bir kitap oldu. Küçükluk aşklarına bayılırım. Gelin görün ki Alexi nin hikayesi de öyleydi. Atışmali ve nasıl desem sürekli birbirine duygularının tam tersini yaşatan bir ikiliydi. Kızı anlamak çok güç saçma şımarık bir kız Alexi ise inatçı bir karekter Hikayeleri ise ilginç Yine de beğendim sanırım merak ettirdiği için
YeminBrenda Joyce · Pegasus Yayınları · 2014179 okunma
-"Kaybolursan seni bulurum. Tehlikedeysen seni korurum."
2019 19. kitabı
Okunma: 14 Mart 2019 21:03
Brenda Joyce'nin bu seriden okuduğum on birinci kitabı oldu...serinin ilk kitabını 90-cı yıllardan yazmaya başladığı için ilk kitaplarla sonuncular arasında fark çok... İlk kitaplar daha dramatik geldi bana... Kitabın konusu diğerlerine göre biraz garip geldi.. Alexi ve Elysse hem kuzen hem de çocukluk arkadaşıdırlar...Alexi babası Cliff deWarenne gibi deniz kaptanıdır ve Çin'le İngiltere arasndakı en ünlü tüccardır...21 yaşındayken çıktığı 2 yıllık seyahetin ardından eve dönür ve Elyssa'nı görünce ona olan sevgisi daha da kendini belli eder..aynı zamanda Elysse'de onu çocukluktan sever lakin bir birlerine söylemezler..Alexi yanında gemide hayatını kurtarmış arkadaşı Montgomery'yi de getirir. Montgomery bir servet avcısı ve beyefendi olmayan biridir...Elysse'yle flört etmeye başlar..Elysse de Alexi'ni kıskandırmak için ona karşılık verir..zaten Elysse flörtöz biri olmasıyla meşhurdur ..Alexi ondan uzak durması için Elysse'ni uyarır ama Elysse'söz dinlemez..derken bir gün baloda Montgomery Elysse'ye saldırır..Alexi bunu görünce arkadaşıyla kavkaya tutuşur..kaza sonucu Montgomery başınl taşa çarparak ölür..Alexi şimdi hem arkadaşına Elysse'ye saldırdığı için kızmış hem de hayatını kurtaran adamı öldürmek zorunda kaldığı için Elysse'ye kızgındır.. Elysse'nin adını korumak için onunla evlenir ve düğün günü onu terkederek denize açılır..6 yıl boyunca Elysse'yle irtibata geçmez..Elysse ise mutlu evlilik gösterisiyle sosyetenin gözdesi olur bu zaman içinde..aynı zamanda hem onu terk ettiği için kpcasına nefret eder aynı zamanda da onun dönmesini bekler.. Sosyetedeki flört ve dedikoduları Alexinin kulağına gitmektedir..Elysse'ye olan sevgisinin yanına nefret ve kızgınlık karışınca onu affede bilecek mi? Bana sorarsanız Elysse katakteri bu seride en sinir olduğum kadın
2019 94. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2019 18:45
Yazarın bu kitabını diğer kitaplarına göre yavan ve biraz saçma buldum. Daha güzel olabilirdi. Kitapta pek heyecan yoktu. Alexi çok inatçı, Elyysa ise çok saçma hareketler yapan güya gururlu bir kadın. Kitapta heyecanın olduğu tek yer o da biraz Elyysa'nın korsanlar tarafından fidye için kaçırılmasıydı. Neyse yiner de yazarın diğer kitaplarını beğendiğim için olabilir deyip idare eder puan verdim. İyi okumalar...
2014 50. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2014 00:00
Anlatacaklarım SPOİLER İÇERİR. Kitabı okumayı düşünenler bu yorumu okumasın. İmkansız Aşk'ı okuduktan sonra bu kitabı büyük bir heyecanla bekliyordum ancak okurken hayal kırıklığına uğradım. Sebebinin konuyla pek alakası yok. Kitap yine önceki çıkanlar gibi kendini okutturuyor, konuların birbiriyle olan bağlantısı her zamanki gibi güzel harmanlanmış. Benim sevmeme sebebim şu: İlk kez bir Brenda Joyce'un yaratmış olduğu baş karakterleri sevmedim gitti. Zaten Elysee karakterine bir türlü ısınamadım. Geçmişinden pişman ama hala aynı kafayla yaşamaya devam etti; her ne kadar ben böyle davranmaya mecburdum dese de ben onun pişmanlığına inanmadım açıkçası. Fazla bencil ve burnu havada bir karakter olarak kalacak benim gözümde. Tehlikeli Aşk'ta Alexi'yi pek sevmemiştim; İmkansız Aşk'ta ise kendisine hayran kalmıştım hatta İmkansız Aşk yorumumda "Alexi benim için ilk sırada." demiştim, Stephen'la olan atışmaları beni çok güldürmüştü, kendisini birçok yerde içten,samimi olarak görmüştüm. Bu kitabında ise ilk kısımda kendisini hala seviyordum ancak ikinci kısımda Elysse'ye karşı tutumu giderek saçma bir hal aldı, gerçi Elysse olanları hak etti ancak bu kadar sert ve bencil bir tutum başlarda normal olsa da sonrasında abartı bir hal aldı hatta 15. bölümün son sayfalarında yaptığı şeyden sonra kendisinden nefret ediyorum şu an. Şimdi bu çocuk gerçekten Cliff'in oğlu mu? Kesin huylarını annesinden almış, babasına olan tek benzerliği macera ve deniz tutkusu diyebilirim ancak. Onun dışındaki karakterlere sözüm yok zaten. Örneğin Blair orada sevdiğim karakterlerden biri oldu ancak Blair'in Elysse tarafından bir kukla gibi oynatılmasını hiç hoş karşılamadım, bakın yine gıcık etti beni şu kız! Bu kitabı okuyun veya okumayın gibi bir yorum yapamayacağım çünkü yazarımız gerçekten
2021 5. kitabı
Brenda Joyce'dan okuduğum onbirinci kitap Yemin.. Bu hikayemizde de daha önceki kitaplardan tanıdığımız Alexi ile Elysse'nin aşkına tanıklık ediyoruz.. Ama öyle bilindik bir ask beklemeyin ,kaçan kovalayan ,hırpalayan, kıran, sevsede grurundan dönmeyen karakterlerin itiş kakışlarıydi...diğer Brenda kitaplarından benim için farklıydı bu hikaye ..karakterleri diğer kitaplardan tanımış ve sevmiş olsamda kendi hikayelerinde sinir ettiler beni..başım zonkladi bi Ara hatta ,yordular beni ..... Ama yazarın dili çok akıcı olduğundan okutuyor yinede .iyiki o sondaki kaçırma olayı oldu da biraz hikayeye renk geldi...yoksa Elysse'nin capkinligindan herkese mavi boncuk dagitmasindsn, Alexi'ninde inatciligindan bikmistim... Şimdi son çıkan kitabı kaldı okumadigim, inşalalh diğer kitapları gibi severek okurum onu da.....
2022 15. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2022 00:00
Selam millet ‍ De Warenne serisinin 11. kitabıyla geldim #illekitapilehistoricalokuyoruz etkinliği için bu seriye başladım ve müptelası oldum De Warenne erkeklerine düşmemek elde değil her ne kadar sinir bozucu olsalarda Kitabın konusuna gelecek olursak Kızımız Elysse, Devlin O’Neiln kızıdır. Oğlumuz Alexi ise Cliff De Warenne’nin oğludur. Hem üvey kuzen hem de çocukluk aşklarının aşk hikayesine tanıklık ediyoruz. Elysse ve Alexi küçükken birbirilerini ilk gördükleri andan itibaren tutulurlar. Alexi babası gibi çok başarılı bir denizcidir. Yıllar sonra yeniden Elysse ve Alexi bir araya geldiklerinde ikisi genç bireylerdir. Elysse her zaman flörtöz bir kadındır. Alexi’yi ilk gördüğü anda kalbine söz geçiremez ve onu kıskandırmaya başlar. Bu kıskançlığın sonu ise onları uçuruma iter. Birbirlerini ne kadar sevselerde bu uçurum onlara engeldir kendilerini bir anda evli bulsalar bile. Hatta bu evlilik sadece sözdeyken o De Warenne aşkına dönüşür mü? Kitabın yorumuna gelecek olursak Yazarın dilinin akıcı olduğunu söylememe gerek yok sanırım her kitapta De Warenne erkekleri kaçıyor kadınlar kovalıyor. Akılları başlarına geliyor ama beni de çileden çıkarıyorlar. Ama bu kitapta duygulandım resmen. Cliff’in hikayesini okurken Alexi daha küçücüktü artık seriyle aile olmuş gibi hissediyorum yakında torunları da okuyacaz gibi ama hayırlısı bu kitap beni ama baştan sonu kadar merakta bıraktı. Ha barıştılar ha barışacaklar derken bitti. İki karaktere de aşırı gıcık oldum. Elysse kendini çapkın göstermeye çalışarak asla burnunu yere düşürmedi, Alexi ise gerçeklerden körü körüne kaçtı. Önceki kitaplardaki o eğlenceli karakter bu kitapta yoktu. Neyse bir sonraki kitapta görüşürüz
Yemin
2020 26. kitabı
Bu kitabımızda Alexi ve Elysse'ın aşklarına misafir oluyoruz.İkiside birbirlerine küçüklüklerin den bu yana aşıklar. Alexi ne kadar inatçı ise Elysse da okadar gururlu. Elysee Alexi'yi kıskandırmak için onun arkadaşına ilgiliymis gibi davranıyor.Alexi arkadaşının tehlikeli olduğunu söylediği halde Elysee onu dinlemiyor.Alexi için düzenlenen partide onu dümencisinden kurtulmaya çalışırken görünce ortalık karışıyor.Alexi onun onurunu korumak için bir kaç gün içinde evleniyorlar.Düğün gecesi Alexi onu terk etmesi ile ikisininde yeni hayatlarına başlamasını konu alıyor. Elysse' ın yaşadıklarından sonra eskisi gibi herkes ile flört etmesini sevmedim Alexi' nin Elysse' a söyledikleri,kendi hayatının yaşarken Elysse'a olan tavrı kötüydü. Kitabin en heyecanlı kısmı korsanlar tarafından kaçırılan Elysse'ın kurtarılmasıydı. Bu yazarın maalesef bu kitabı beni mutlu etmedi.
Puan vermedi·400 syf.·
2024 43. kitabı
Öncelikle bu kitapta kimler var bir tanıyalım: Elysse, Kaptan Devlin O'Neill ile Virginia' nın kızları. Şımarık ve bencil bir karakterden zarif ve cesur bir kadına dönüşüyor. Alexi, Cliff de Warenne'nin (yanlış hatırlamıyorsam Rus kontesinden) oğlu. 12 yaşına kadar babasıyla denizlerde. Fazlaca gururlu olan Alexi ticaretle uğraşan ün salmış bir kaptan. Alexi, aile ile 12 yaşında tanışıyor. Daha çocuk olmasına rağmen ilk görüşte Elysse'den etkileniyor. Elysse, ilk başlarda Alexi'yi küçümsüyor. Daha sonra Alexi'nin anlattığı maceralar onu etkiliyor. İki yakın dost. Kendileri hariç herkesin fakında olduğu bir aşk, bir bağlılık. Alexi'nin verdiği bir söz: Ömrü boyunca Elysse'yi korumak. Öyle de oluyor. Alexi ülkeye dönüyor. Flörtöz kızımız Alexi'yi kıskandırmak için onun dümencisiyle ilgileniyor. İşler ters gidiyor. Alexi, Elysse'yi kurtarmak için kazayla dümenciyi öldürüyor ve Elysse'nin onuru için onunla evleniyor. Düğün gecesinde de ülkeyi terk ediyor. 6 yıl. Dile kolay. Elysse, kocasının dönüşünü bekliyor. Bu süreçte sosyeteye mutlu bir evliliği varmış gibi davranıyor. Alexi beklenmedik bir anda dönüyor. Elysse kocasını kazanmak için elinden ne geliyorsa yapmaya kararlı. Alexi'yi kazanması gerekiyor. Mutlu ve gerçek bir evlilik istiyor. Gurur mu, aşk mı? Okuyup öğreneceğiz. Elysse'nin kıskandırma çabaları, kimseyi dinlememesi sinir bozucuydu. Ama yaşanan olaydan sonra değişimini görmek güzeldi. Ayrıca çok cesur bir kadın. Alexi gururlu ve bir o kadar inatçı. Elysse'ye ne kadar öfkeli olursa olsun aradaki çekime karşı koyabilmesi çok zor. Kimyaları muhteşem. Hatta cızırtılı, dumanlı. Bakışmaları, konuşmaları, tartışmaları... Hepsinde bir alev. Bazı yerlerde tekrar olmasına rağmen benim için keyifli bir okuma oldu. Ayrıca çocukluk yıllarını okumak eğlenceli ve
2022 44. kitabı
Seri bu kitapla bitti. Benim merak ettiğim karakterler hala var ancak serinin devam edeceğini düşünmüyorum. Yazar her seferinde farklı bir konu işlese de kitaplar çok fazla kendini tekrarlamaya başladı gibi hissediyorum. Bu kitapta faklı bir konu ve benzer karakterler içeriyordu. Ama beni bu kitapta en çok rahatsız eden konu Delvin gibi baskın bir karakterin neredeyse hiç ortalarda olmamasıydı. Ariella'nın hikayesinde baba olarak Cliff'i okumayı çok sevmiştim. Aynı şevk ile bu kitapta da Delvin'i okuyacağımı düşünmüştüm. Ancak ortalarda bile yoktu nerdeyse. Hikayesini okuduktan sonra bu kitapta bu denli sönük kalması hayal kırıklığı yarattı. Kitabın karakterlerine gelirsek. Alexi kesinlikle babasına benziyordu. Aşktan kaçmak bir şey de sırf bu nedenle ülkeden kaçmak ayrı bir durum. Ayrıca Alexi bazı yerlerde bana tam dayaklık bir karakter gibi geldi. Elysse ise bir şekilde serideki en az olgun olan kadın olarak kaldı benim için. Evliliğinin yalan olmadığını kanıtlamak için yaptıkları çok saçmaydı. Gurur diye bahsettiği şey bana daha çok inat gibi geldi. Ayrıca serinin son iki kitabında zaman kayması olunca bu kitabın sonunun daha vurucu olacağını düşünmüştüm. Ancak hiçte öyle olmadı. Keşke yazar sırayı hiç bozmasaymış. Bir önceki kitabı belki beklentilerimi arttırdığı için bu kitapta hayal kırıklığına uğradım. Ama yine de bu tarzdaki bir çok kitaptan iyi olduğunu da kabul etmeliyim.
2017 100. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2017 00:00
Son kitabını çok beğenmedim. Hatta en az beğendiklerimden oldu diyebilirim. Ancak anlayamadığım bir şey var. Bütün bu kitapları nasıl aynı kadın yazmış olabilir? Bunu kötü bir şey olarak söyleyemiyorum aksine bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Yazarın yarattığı bazı karakterler birbirine o kadar zıt ki bazen şaşırıp kalıyorum. Örneğin burada Elysse'den hiç mi hiç hoşlanmadım. Yalan dolan ve olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek bana göre değil. Her ne kadar ben beğenmesem de yazarı başarılı buluyorum çünkü bütün kitaplar aynı veya benzer karakterlerle dolu olsaydı birbirini tekrarlayacaktı. ,Alex ve Elysse arasındaki aşk beni çekmedi. Cliff her zaman favorim olmaya devam edecek.

Brenda JoyceYazar · 12 kitap
Brenda Joyce, 49'dan fazla romanı ile New York Times ve USA Today'ın en çok satan yazarlarından biri. İlk romanı Masum Ateş ile En İyi Batı Romantizmi ödülünü kazandı. İlerleyen zamanlarda En İyi Tarihi Romantizm ve iki kez Yaşam Boyu Başarı Ödülü kazandı. Romanları 14 milyondan fazla baskı yaptı ve bir düzineden fazla ülkede yayımlandı.