Nisan 2018

Düşünbil - Sayı 66

Düşünbil Dergisi

Düşünbil - Sayı 66 Sözleri ve Alıntıları

Düşünbil - Sayı 66 sözleri ve alıntılarını, Düşünbil - Sayı 66 kitap alıntılarını, Düşünbil - Sayı 66 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
(...) zirâ ancak yirminci asırda anlaşılabildiği üzere; ölüm, yaşamın, onu nihayetlendirici değil lâkin onu özetleyici, ondan bağımsız olmayan ve bilakis onu ihtivâ eden bir organı gibidir. Ve denilebilir ki; filozofun yaşamı ne kadar hayret verici iletilerle doluysa, ölümü de ha kezâ aynı iletilere -ve belki daha fazlasına- hâizdir.
Sayfa 12 - Hamza Celâleddin, Politik-Estetik Bir İnceleme: Filozoflar Neden Öldü?Kitabı okudu
Yedinci Mühür
Çoğu insan ne ölümü ne de yaşamın hiçliğini düşünür.
Reklam
"Hastalıkların en korkuncu ölüm, var olmayı sürdürdüğümüz sürece bizim için önemli değildir, ölüm bizimle değildir fakat ölüm geldiğinde, o zaman da biz var olmayı bırakırız. O hâlde ölüm ne yaşayanı, ne de ölüyü ilgilendirir: İlki ölü değildir, ikincisi ise hiç yoktur. "
Voltaire
Ölüler yokluklarıyla değil de, onlarla bizim aramızda, söylenmeden kalan sözler yüzünden, keder verirler. Ölüm olmasaydı, onu icat etmek zorunda kalırdık.
Ölüme Dair
Heidegger’e göre insan doğduğu andan itibaren ölüm yönünde yaşlanan bir varlıktır. Bu sebeple insan imkanlarının sınırlı olduğunu bilerek her seçiminde hem kendisini yeni baştan keşfederek sorumluluklarını yüklenir hem de her seçimle birlikte bir kez daha kendi bireysel ölümüyle yüzleşir.
Bıkkınlık; makinemsi bir yaşayışın eylemlerinin sonundadır, ama aynı zamanda bilincin devinimini başlatır.
152 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.