Düşünceyi Uyandırmak

A. Vahap Akbaş
0/10
0 Kişi
4
Okunma
Beğeni
580
Görüntülenme
A.Vahap Akbaş, edebiyatın değişik sularında kulaç atan bir yazar... Şiir, hikâye, roman çalışmalarının yanı sıra, denemeleriyle de dikkat çekiyor. Akbaş'a göre düşünmek, insanın mümtaz vasıflarındandır. Yazmak ise düşünmenin en etkili yoludur ve eli kalem tutanların üzerinde bir sorumluluktur. Kitaptaki yazılar, muhtelif zamanlarda böyle bir sorumlulukla kaleme alındı ve dergilerde yayımlandı. Yazar, şairliğinden de kaynaklanan bir duyarlılıkla düşünceye tat katmayı ihmal etmemiş. Böylece "düşünmeyi uyandırma" arzusuyla "gül damıtma idraki"nin harmanlanmasından zevkle okunacak denemeler ortaya çıkmış. Bu kitapta yer alan denemeler, şiir, hikâye, roman ve eleştiri türlerindeki gelişmeleri ortaya koyuyor. Son yirmi beş yılın şiiri gibi ufuk açıcı incelemelerle, inceliklere tutkun bir şairin denemelerini okuyacaksınız.
160 sayfa

Yorumlar ve İncelemeler

160 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Şair, eğitimci, yazar hemşerim A. Vahap Akbaş 'ı 1980lerde Alevler ve Güller romanıyla tanımıştım. Uzun süredir kitaplığımda bulunan bu kitabını okumayı hep erteliyordum ki Batman' da bir okula adının verildiğini görünce
Rahvan Saatler
Rahvan Saatler
' le bu kitabını okuma zamanının geldiğini düşündüm.
Düşünceyi Uyandırmak
Düşünceyi Uyandırmak
daha önce çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan Edebiyat üzerine denemelerinden oluşuyor.
Düşünceyi Uyandırmak
Düşünceyi UyandırmakA. Vahap Akbaş · Konak Yayınları · 20064 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

A. Vahap Akbaş
A. Vahap AkbaşYazar · 20 kitap
Batman'da 1954 yılında doğdu. Batman Lisesi’ni ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü (1977) bitirdi. Çorlu'da 1977–1985 yılları arasında öğretmen, 1985–1993 yılları arasında da Millî Eğitim şube müdürü olarak görev yaptı. Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yaparken kendi isteğiyle 2001 yılında emekli oldu. A. Vahap Akbaş’ın ilk yazısı Hisar dergisinde (1978) yayımlandı. Şiir ve yazıları Türk Edebiyatı, Mavera, İslâmî Edebiyat, Kandil Çocuk, Gül Çocuk, Selâm, Düş Çınarı, Yağmur, Umran, Külliye, Berceste, Gonca, Yeni Devir, Türkiye gibi dergi ve gazetelerde çıktı. Nisan Bulutu (15 sayı, 1993–1994) dergisinin genel yayın müdürlüğünü yürüttü. Şiir, roman, hikâye, deneme, inceleme, sadeleştirme, fabl ve antoloji türlerinde eserlere imza atan Akbaş, 1982 yılında “Efgan” adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nce “yılın şairi” seçildi. “Alevler ve Güller” ile Sedat Yenigün Roman Yarışması’nda ikincilik (1984); “Kuş Olsun Yüreğim” ile Türkiye Milli Kültür Vakfı-Gökyüzü Yayınları Çocuk Şiirleri Yarışması’nda (1987) üçüncülük ödülü aldı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.