Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Camiu'l-Mütun

Ehl-i Sünnet İ'tikadı

Ahmed Ziyâüddin Gümüşhânevî

Ehl-i Sünnet İ'tikadı Sözleri ve Alıntıları

Ehl-i Sünnet İ'tikadı sözleri ve alıntılarını, Ehl-i Sünnet İ'tikadı kitap alıntılarını, Ehl-i Sünnet İ'tikadı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah’ın ismini zikrederek de olsa büyük bir kimsenin gelişi ile kesilen kurban haramdır.
Sayfa 287
Reklam
7 kişi kurban kesseler, içlerinden biri et için keserse hiçbirinin kurbanı sahih olmaz.
Sayfa 207 - Bedir YayıneviKitabı okudu
Kur'ân-ı Kerîm Allâh'ın kelâm sıfatıdır. Mahlûk ve hâdis değildir. Kur'ân-ı Kerîm harf, ses ve parçalardan da müteşekkil değildir. O bir mânâdır. Allâh Teâlâ sesleri ve harfleri yarattıktan sonra, bu Mânâyı Cebrail (a.s.) perde arkasından dinlemiş ve hıfz etmiştir. Sonra o Peygamberimize, Peygamberimiz (s.a.v.) ashab-ı kirama, onlar tabiîne, tâbiînden de bize kadar nakledilmiştir. Kur'ân-ı Kerîm İbrânice ve Süryanice değildir. Kur'ân-ı Kerîm'in Arapça olarak indirilişi, Allâh'ın kelâmına delalet etmesi içindir. Kur'ân-ı Kerîm' in harfleri ve sesleri mahlûktur. Yazılı olan şey ise Mahlûk değildir. Kur'ân-ı Kerîm'e Mahlûk diyen kâfirdir.
Sayfa 67 - Bedir YayıneviKitabı okudu
Bir kimse, gece zannederek iki rekât teheccüd namazı kılsa sonra da fecir vaktinin girdiğini farkederse kıldığı bu namaz sabah namazının sünneti yerine geçer.
Sayfa 201 - Bedir YayıneviKitabı okudu
Reklam
Hak-perestim, arz-ı ihlâs ettiğim dergâh bir Bir nefes ayrılmadım tevhidden, Allah bir.
- " (...) Allah için öfkelenmeyene, hiçbir ameli fayda vermez..."
Sayfa 140 - Bedir yayınevi
Reklam
Kalpten geçen bir şey, söz hâline gelmedikçe veya fiilen yapılmadıkça muâheze edilmez. (muâheze edilmez: dînen cezâlandırılmaz.)
Sayfa 213Kitabı okudu
"Allâh Teâlâyı, O'nun büyüklüğüne layık olmayan veya bunu ima eden bir lafızla isimlendirmek câiz değildir. Meselâ; Ârif, fakih, akıl ve zeki gibi. Çünkü bu isimler, cehalet sonunda hâsıl olan isimlerdir. Allâh'a "tabib" ismi de verilmez. Çünkü tıb, hazı tecrübeler neticesinde elde edilen bir ilimdir. Allâh hakkında bu isimler kullanılmaz." Allâh (c.c.) hakkında söylenmesi câiz olan; söylenmesine izin verilmiş olan isimler 99 [Allâh lâfz-ı celîli ile 100] isimdir ki bunlara da Esmâ-i Hüsnâ denir. Resûlullah (s.a.v.), Buharî ve Müslim' in rivayet ettiği bir hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır: "Allâh'ın 99 ismi vardır. Kim bunu sayarsa (okur, anlar ve imân ederse) Cennete girer."
Sayfa 49 - Bedir YayıneviKitabı okudu
Gelmek ve gitmek gibi yaratıklara ait olan sıfatlar, Allâh (c.c.) hakkında câiz değildir. İbrahim (a.s.), gökte bir yıldızın bir yerden bir yere intikalini görünce, "Bu benim rabbim olamaz." demiş ve bu husus Kur'ân-ı Kerîm'de şöyle zikredilmiştir: "...o sönüp gidince ise şöyle demişti: Ben sönüp batanları sevmem..." (En'am süresi,76)
Sayfa 43 - Bedir YayıneviKitabı okudu
Ebû Muhammed Faruk'da şöyle demiştir: Namaz vakti girdiğinde elinde ancak kendi temizliğine yetecek kadar su bulunan bir kimsenin o suyu, aynı durumda olan bir başkasına vermesi câiz değildir. Fakat aç bir adamın kendi yiyeceğini başkasına vermesinde bir mahzur yoktur. Bu ikisinin arasındaki fark; biri Allah'ın hakkıdır, tercih yapamaz. Diğeri kendi hakkıdır, tercih yapabilir.
Sayfa 195 - Bedir YayıneviKitabı okudu
Unutarak oruç yiyen bir kimseye kendisinin oruçlu olduğunu haber vermek gerekir.
Sayfa 279Kitabı okudu
570 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.