Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Albert Einstein'ın Hayal Gücü, Uzay ve Zaman Kavrayışımızı Nasıl Dönüştürdü

Einstein'ın Evreni

Michio Kaku

Einstein'ın Evreni Sözleri ve Alıntıları

Einstein'ın Evreni sözleri ve alıntılarını, Einstein'ın Evreni kitap alıntılarını, Einstein'ın Evreni en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Yaşam, bisiklete binmek gibi bir şey. Dengeni korumak isti­yorsan harekete devam etmelisin"...
Sayfa 92 - ODTÜ Yayıncılık.
"Büyük ruhlar, daima sıradan akılların şiddet dolu itirazları ile karşılaşmıştır."
Sayfa 87 - Odtü Yayıncılık
Reklam
Belirsizlik ilkesi savucusu Bohr, belirlenimci Einstein.
Einstein "Tanrı dünya ile zar atmaz" diye şikayet edince, bildirildiğine göre Bohr onu terslemişti: "Tanrıya ne yapacağını söylemeyi bırak."
Sayfa 131 - ODTÜ Yayıncılık.
Einstein, dini tartışmalar sırasında genellikle birbiri ile karış­tırılan iki tür Tanrı arasında sık sık bir ayrım yapardı. İlk olarak kişisel Tanrı, duaları kabul eden, suları ortadan yaran ve muci­zeleri gerçekleştiren Tanrı vardı. Bu, İncil'in Tanrısı, müdahale­ci Tanrıydı. Sonra bir de Einstein'ın inandığı Tanrı, Spinoza'nın Tanrısı, evreni yöneten basit ve zarif yasaları yaratan Tanrı vardı.
Sayfa 96 - ODTÜ Yayıncılık.
Einstein, "Ahlak, son derece önemlidir, fakat Tanrı için değil, bizim için," diyordu.
Sayfa 95 - ODTÜ Yayıncılık.
Bir gazeteci, Isaac Newton'dan bu yana en büyük bilim dahisi olan Albert Einstein'dan başarısının formülünü açıklamasını istedi. Büyük düşünür, bir saniye düşündü ve sonra yanıtladı, "Eğer A başarıysa, formülün A=X+Y+Z olduğunu söyleyebilirim, burada X çalışma, Y oyundur." "Ya Z nedir?", diye sordu gazeteci. "Çeneni kapalı tutmak."
Reklam
Bir ışık demetine asla yetişemezdiniz ,çünkü o sizden daima aynı hızda uzaklaştırdı.
Wolfgang Pauli.
"Bazı insanların çok hassas nasırları vardır ve onlarla yaşamanın tek yolu, alış­kanlık kazanacakları zamana kadar bu nasırların üstüne bas­maktır."
Sayfa 121 - ODTÜ Yayıncılık.
Albert, on altı yaşındayken ona sonradan insanlık tarihinin akışını değiştirecek ilhâmı veren bir gündüz düşü görmüştü. Belki de Bernstein’ın kitabındaki hayali yolculuğu hatırlayan Einstein, kendisini bir ışık demetinin yanı sıra koşarken hayal etmiş ve kendi kendine çok önemli bir soru sormuştu: Işık demeti neye benzerdi? Newton’un hayalindeki bir taşı dünyanın etrafında yörüngeye girinceye kadar fırlattığını canlandırması gibi, Einstein’ın böyle bir ışık demetini hayal etmeye çalışması derin ve şaşırtıcı sonuçlara yol açacaktı.
Ruhların bu karmakarışık dünyasına düzen getirecek olan kişi, bir bakıma yaratılış ve kişilik açısından Einstein'ın tam tersiydi. Einstein basın mensuplarına zamanını daima cömertçe sunar ve onların hoşuna gidecek cümleler söylerken, Newton paranoya eğilimi taşıyan bir münzevi olarak ünlenmişti. Başkalarına karşı son derece kuşkucu olan Newton ile diğer bilim insanları arasında öncelik konusunda uzun yıllar süren kan davaları yaşanmıştı. Az konuşması, bir efsane olmuştu: İngiltere Parlamentosunda 1689-1690 dönemindeki üyeliği sırasında kayıtlara göre onun saygıdeğer meclis heyeti önündeki tek konuşması, bir esinti hissederek görevlilerden birine pencereyi kapatması için yapılmıştı. Biyografi yazarı Richard S. Westfall'a göre, Newton "İşkence altında olan bir adam, en azından orta yaş dönemi boyunca sinir krizinin eşiğinde bocalayan son derece nevrotik bir kişilikti." Fakat bilim söz konusu olduğu zaman hem Newton, hem de Einstein, pek çok önemli özelliği paylaşan gerçek birer ustaydılar. Her ikisi de fiziksel bitkinlik ve çöküşe gidecek kadar yoğun bir odaklanma içerisinde tutkuyla haftalar ve aylar geçirebilirlerdi. Ve her ikisi de evrenin gizemlerini hayallerinde basit bir resim halinde canlandırma yeteneğine sahipti.
918 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.