Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ekmek Biterken

Erhan Ünal
10/10
6 Kişi
15
Okunma
6
Beğeni
1.633
Görüntülenme
Afrika’dan Güney Asya’ya, oradan Ortadoğu’ya kadar insanlar, gerek ordular eliyle gerek “terör örgütü” denen araçlarla büyük kitleler halinde yüzyıllardır ekip biçtikleri topraklarından koparılıyor. Akdeniz’in derin sularında, Asya’nın cangıllarında ölüme yollanıyorlar. Neden? Bütün bunların ekmeğimizle, toprağımızla, suyumuzla ilişkisi nedir? Erhan Ünal soruyor; gerçek tutsaklık nedir? Cevabı; insanın beslenme güdüsünü kullanarak yapay, küresel bir plan dahilinde geliştirilmiş yiyeceklerle esir alınması. Nasıl mı? Süpermarket raflarına, pıtrak gibi biten kahve dükkânlarına bakın hemen göreceksiniz. Dünyada “yaşam” denen mucizeyi yaratan “evrim” ve “doğal seleksiyon” nasıl devreden çıkarılıyor. “Gen” denen bir bombanın üzerinde oturuyoruz. Genetik bilimi insanlığın kurtuluşu olabilecek mi? Erhan Ünal, Ekmek Biterken’de bütün bu belli başlı insanlık sorunlarını analiz ederek arkasındaki mekanizmayı açıklıyor. Albert Einstein, “Üçüncü dünya savaşını bilmiyorum, ama dördüncü dünya savaşı taş ve sopalarla yapılacak” demişti. Eğer bu teknoloji albenisiyle endüstriyel tarım yalanlarını istedikleri gibi hayata geçirebilirlerse “Silikon Vadisi’nde karasabanla tarım yapıldığını” göreceğiz.
Yazar:
Erhan Ünal
Erhan Ünal
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 408Basım Tarihi: Kasım 2017Yayınevi: Asi Kitap
ISBN: 9786059331777Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
408 syf.
10/10 puan verdi
Küresel finans oligarşisinin gündelik hayatımıza doğrudan etkisini anlatan Ekmek Biterken, ölmeden önce ve bir an önce okumamız gereken çok kıymetli bir eser. Dünyayı saran küresel gıda şirketlerinin tohum, gıda (mısır, soya fasulyesi, buğday), besi hayvancılığı, yakıt ve sağlık sistemini nasıl kontrol ettiklerini bizlere aktarıyor. Yediğimiz şekerli gıdalar, endüstriyel beyaz ve kırmızı et, ekmek, ilaç ve gündelik hayatımızda yediğimiz, içtiğimiz daha birçok şeyde bu katil şirketlerin nasıl var olduklarını öğrenmemize fırsat veriyor. Büyük bir ihanetin içinde olduğumuzu öğreneceksiniz.
Ekmek Biterken
Ekmek BiterkenErhan Ünal · Asi Kitap · 201715 okunma
Reklam
408 syf.
·
Puan vermedi
·
23 günde okudu
"Gelecek ellerimizde mi? " diye soruyor yazar Erhan Ünal kitabın başında. Eseri okurken en çok da bu soruya yanıt arıyoruz. Bir şeyleri değiştirebilmek için geç mi kaldık diye endişe etsek de anlıyoruz ki geleceği şekillendirmek yalnızca insanoğlunun elinde. Çünkü yazarın da dediği onlar güçlü ise biz sayıca üstünüz. Market raflarında gördüklerimizi sorgulamadan tüketme temayülümüzü, tüketirken aslında büyük finansal çıkarlara nasıl da alet olduğumuzu adeta bir ayna tutarak gösteriyor yazar bizlere. Gıda endüstrisi ile küresel pazarlama şirketleri menfaatleri uğruna toplumun beslenme alışkanlıklarını değiştirip insanoğlunu dönüşü çok zor olacak felaketlere sürüklemiştir: sağlıklı doğal gıdalar bir şekilde yok edilip yerini endüstriyel ve son derece sağlıksız gıdalar almış, terör iç savaş vb. sorunlarla yerli halkların topraklarından uzaklaştırılması sağlanmış ve tarım arazilerine el konulmuştur. Yazar kendi pencerenizden gördüğünüz yerküreyi genişletiyor, ufkunuza bir mum yakıyor. Anlıyoruz ki kitlelerin sürüklendirilmeye çalışıldığı bu vahim hâl, bu girift ancak beşerin bilinçlenmesi ve mücadele etmeye karar vermesi ile son bulur. Cihan içinde nice cihanlar nice oyunlar peyda olmuş okuduk, gördük. Yine anladık ki "okumak görmektir."
Ekmek Biterken
Ekmek BiterkenErhan Ünal · Asi Kitap · 201715 okunma
408 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Her türden bilginin her zaman güç kaynağı olduğunu düşünürdüm. Araştırmak, araştıranlardan faydalanmak. Ama fena bir yüzyıla denk gelmişiz. Öyle fena ki önceki yüzyıllarda bilinçli kölelik vardı. Şimdi emeğini, bedenini, ruhunu, hayatını her şeyini sömürüyorlar ve farkında bile olamıyorsun. Gerçi hangisi daha kötü bir türlü bilemedim ki farkında olmak mı olmamak mı?
Ekmek Biterken
Ekmek BiterkenErhan Ünal · Asi Kitap · 201715 okunma
389 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
105 günde okudu
Ekmek Biterken
Erhan Ünal, Ekmek Biterken adlı kitabıyla, Küresel Finans Oligarşisinin, temel besin maddelerini nasıl kendi tekelleri altına aldığı konusunda bilgiler veriyor. Peki, Küresel Finans Oligarşisi ne demek, ne iş yapıyor, hangi alanda faaliyetteler? Bunlarla ilgili çeşitli bilgileri de sayfa içlerine yerleştirerek bu şirketlerin de bilinmesini
Ekmek Biterken
Ekmek BiterkenErhan Ünal · Doğu Kitabevi · 202015 okunma
Reklam
376 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Çok değerli bir dostumun önerisiyle aldığım Ekmek Biterken’e bayıldım. “Un, yağ, şeker” olarak ifade edilen gıdanın temel bileşenlerinin hikayesi anlatılıyor. Özellikle küresel finans oligarşisinin hegemonyasında gelişen “tarım” adı verilen faaliyetlerin arka planı, acı gerçekler olarak sayfalarda… İnsan ne yiyeceğini şaşırıyor. Buğday, buğday değil; yağ, yağ değil; şeker, şeker değil! Dolayısıyla gıda da gıda değil! Ve bunların katkılarıyla hazırlanan hayvan yemleri ve hayvancılık! İşimiz zor ama basit bir yolu var: abur cubur yiyip içmemek!
Ekmek Biterken
Ekmek BiterkenErhan Ünal · Doğu Kitabevi · 202015 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.