Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Entelektüellerin Hurafeleri

İbrahim Paşalı

Entelektüellerin Hurafeleri Sözleri ve Alıntıları

Entelektüellerin Hurafeleri sözleri ve alıntılarını, Entelektüellerin Hurafeleri kitap alıntılarını, Entelektüellerin Hurafeleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şeytan akılsız değildir, değersizdir.
Sayfa 47 - Profil
Reklam
Bazı kitaplar yarıda bırakmak için, bazı yollar kaybolmak içindir. O kitabı yarıda bırakmazsan, o yolda kaybolmazsan bir yere varamazsın
Sayfa 105Kitabı okudu
Çoğu zaman 'insan'lığımızı muhafaza etmek için insanlardan uzak düşeriz.
Reklam
Entelektüellerin hurafeleri, halkın hurafelerinden daha zararlıdır. Halkın hurafeleri rengarenk çaputlarla ortada iken, entelektüellerin hurafeleri kitapların içinde, gazetelerin manşetinde renk vermez, mürekkebin karanlığında saklanır.
Alevilik, acıların çocuğudur. Kerbela'dan sonra doğmuş, Yavuz Sultan Selim'den sonra erken olgunlaşmış, Dersim'den sonra dünyada göreceği her şeyi görmüş, Çorum-Maraş-Sivas katliamlarından sonra saçına sakalına aklar düşmüş, gözyaşına kan karışmış, dede olmuştur.
Sayfa 128Kitabı okudu
Artık rüyalarımıza girip bize akıl veren aksakallıların yerinde "İsviçreli bilim adamları" oturmaktadır.
Reklam
Düşmanlar, dostlardan daha çok birbirine benzer. Çünkü dostlar kimseye benzemez, onlar biriciktir.
Sayfa 169Kitabı okudu
İddianın yeridir: Kur'an-ı Kerim'in insana benzediği kadar, insan insana benzemez.
Sayfa 114 - PROFİL
.... yıllar önce bir gece yarısı, bir radyo stüdyosunda "gece kafirdir" dediği için, Allah' ın mübarek gecesine hakaret ettiği gerekçesiyle, dinleyicilerden papara yemiş kişidir. "Kafiri kelime anlamı, örten demektir, gece de kafirdir, her şeyi örter." Bu açıklama, ne kadar işe yaradı bilinmez...
Ciddi bir iddia ama internette bu konuşmasını bulamadım göz atmak için
Aziz Nesin, ateist olduğuna inanıyordu. Tam manasıyla ateist gibi düşünemediği için... İslam’dan çıkmış, yeni bir yola girmiş, o yolda çok mücadele vermişti; fakat inançtan çok uzaklaştığı söylenemezdi. Aziz Nesin, ateizme inanıyor olsa da ateist değildi. Pagan gibi yaşadı, müşrik gibi öldü. (Eğitim sadece halk için mi şart acaba? Bu konularda iddialı konuşanların, daha bu temel kavramları bile bilmemesi, kimin eksiği?) Hakkını teslim etmeli ki, Çetin Altan, daha iyi bir entelektüel olduğu için bu çelişkiyi yaşarken fark etti. Kendilerine ateist denemeyeceğini, pagan/müşrik olduklarını söyledi, yıllar yıllar önce... Herkes bilmeyebilir, ama insanın öteki adı, alışkanlıktır. Bu yüzden olsa gerek, Aziz Nesin çağdaş Latin harflerine bile alışamamıştı, Kur’an alfabesiyle tutuyordu notlarını. Türkiye ilginç bir ülke: “En popüler ateist”inin el yazısı notlarını, takipçileri orijinalinden okuyamıyor, imam-hatipliler okuyabiliyor. Ölümünden kısa süre önce, Aziz Nesin’in Yeni Yüzyıl gazetesindeki konuşmasını kesip saklamışım. Çünkü o söyleşide; “bir şey var” diyordu, evreni idare eden. (Türk usulü ateizm bu kadar oluyor, lütfen, anlayışla karşılayın.) Ama davasına leke sürdürmüyor, “o şey”in adına Tanrı demiyordu. Fakat ısrarla altını da çiziyordu bir noktanın: O neyse, “insan değil”di. Peki ya neydi?
Sayfa 123
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.