Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Esrar-ı Cinayat

Ahmet Mithat Efendi

Esrar-ı Cinayat Gönderileri

Esrar-ı Cinayat kitaplarını, Esrar-ı Cinayat sözleri ve alıntılarını, Esrar-ı Cinayat yazarlarını, Esrar-ı Cinayat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Allah doğruların yardımcısıysa eğrilerin de en büyük intikam alıcısıdır.”
“İnsanoğlunun tabiatı o kadar çeşitlidir ki insanlığın şanını, iyiliğe kemlik derecesine düşüren alçaklar gerçekten de pek çoktur.”
Reklam
"Allah doğruların yardımcısıysa eğrilerinde en büyük intikam alıcısıdır."
Sayfa 155Kitabı okudu
Fakat ben böyle bir kötü telakkiden korkmayarak arz edeceğim ki insanda birisi melekliğe yakın bir tabiat, diğeri seytanliğa yakın başka bir tabiat var. Bir başka deyişle diyebilirim ki ilahi irade insanın beşeriyetin övülen sıfatlarına iyi halde bulunmasını gerektirirken araya bir de vesveseci seytan girerek insanı insanlık yolundan çıkarmaya çalışıyor.Meleklik tabiatı hiçbir vakit şeytanlık tabiatına yenilmeye razı olmayarak sürekli bir mücadeleyle uğraştığı gibi seytanlik tabiati da insana işlettirdiği kötülükleri himaye edemiyor. Derhal o da bu kötülükleri itiraf ediyor yani avam tabiriyle insana işlediği kabahatlerden dolayı pişmanlık geliyor. İnsan meleklik tabiat uyarınca ne kadar müteessir oluyorsa, şeytanlık tabiati da insanı aldatabildiğinden, sanki gururlanarak insanla alay ediyormus hissini uyandiriyor ve o teessuruartirdikca artiriyor.
Sayfa 243 - iş bankasi yayinlariKitabı okudu
268 syf.
8/10 puan verdi
·
26 günde okudu
Kitap bir cinayetle Öreke Taşı cinayetiyle basliyor ve bir katilin veya diger bir soyleyisle Kalpazan Mustafa'nin bizlere topluma verdigi derslerle surup gidiyor.Gercekten okumasi zevkli bir kitapti.İyi okumalar
Esrâr-ı Cinâyât
Esrâr-ı CinâyâtAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,732 okunma
268 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Öncelikle kitap çok ustaca ve akıl hileleriyle yazılmıştı. Cinayetler en ufak ayrıntısına kadar tertiplenmişti, ayrıca dönemin yolsuzluk adalet sistemi vb. konularda yazar nokta atışı vurgular yapmış.İlk polisiye roman olduğundan dolayı bir takdiri daha hak ediyor. Katilin donanımlı bir insan olması da intikam ve hırsın neler yaptırabileceğini gözler önüne seriyor.Aklıma takılan tek nokta ise gazetecinin Osman Sabri Bey ile beraber tahkikatı derinleştirmelerini isterdim. Gazeteci olaylara pek dahil olmamış. Bence o kadar Bilgi veriliyorsa araştırmalarda da olmalıydı, Sherlock Holmes misali ,gazeteci de bir nevi Dr Watson olurdu. Onun haricinde kitap ve mesajlar çok güzeldi, okurken soluklanarak okumanızı tavsiye ederim yoksa sıkılabilirsiniz.Keyifli okumalar…
Esrâr-ı Cinâyât
Esrâr-ı CinâyâtAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,732 okunma
Reklam
Dünyada bir adamı en fazla kuvvetli ve cüretli eden şey evvela masumiyet, ikincisi kanunca, nizamca haklı olmak nimetine nail olmaktır.
Bazı adamlar vardır ki kanun ve nizam yalnız kendi düşüncelerinden ibarettir zannıyla pek cesur olurlarsa da bu zanlarının doğru olmadığını anlayınca o cesareti külliyen kaybederler.
268 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Çok Keyif Aldım
Ahmet Mithat Efendi'nin "anlatıcı kimliğini" çok seviyorum. Kitabın başından kendini gösterir, okuduğumuz hikayede yer yer kendini hatırlatarak yolculuğa bizimle devam edeceğini, arada bazı sayfalarda anlattığı hikayeye göre görüşte bulunacağını hissettirir. Kitabın ortasında birden türeyen ve keyfimizi kaçıran bir anlatıcı değildir. Kitabın özelindeki görüşüme böyle bir giriş yapmak istedim. Polisiye ve gizem romanları okumayı seviyorsanız Ahmet Mithat Efendi'nin anlatıcılığı eşliğinde çok güzel vakit geçireceğinizi temin ederim. Kitabı 13 günde okudum gözüküyor ama araya giren seyahatim ve farklı işlerim yüzünden uzadı bu süre. İmkanım olsaydı iki günde bitirirdim. Hediye'si Mustafa'sı Hafiye Necmi'si ve tabii ki Müstantik Osman Sabri Efendi'siyle çok güzel bir romandı.
Esrâr-ı Cinâyât
Esrâr-ı CinâyâtAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,732 okunma
268 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Edebiyat tarihimizin ilk polisiye romanıdır. Ahmet Mithat Efendi'nin; bir cinayet üzerinden o dönemki adli hükümleri, kayırmacılığı eleştirdiği; kitabın sonuna kadar yeni adli hükümler çıksın diye adete haykırdığı ve “mevcut adli hükümler ve kayırmacılıkla adaletten kaçabilirsiniz ancak Allah'tan asla” diyerek bitirdiği romandır. Kalpazan Mustafa karakteri ise günümüzdeki pek çok ifşa vakasını hatırlattı bana ancak onca ifşaya rağmen düzen değişmedi. Sonunda suçluların cezası ... kitapta tabii ki. Ayrıca bu romanın çok ilginç bir özelliği vardır. Dönemin sevilmeyen, görevini kötüye kullanan beyoğlu mutasarrıfı bu romanda ifşa edilmiş ve bu roman sayesinde işinden olup, Avrupa'ya kaçmak zorunda kalmıştır. Romandaki Mecdalettin Paşa karakteri dönemin Beyoğlu Mutasarrıfının karakteriyle birebir örtüşüyormuş.Herkes mecdalettin paşa'yı tanımaya başladığında Beyoğlu Butasarrıfını görür gibi oluyormuş. Küçük duruma düşen Beyoğlu Mutasarrıfı da çareyi ülkeyi terk etmekte bulmuş.
Esrâr-ı Cinâyât
Esrâr-ı CinâyâtAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,732 okunma
Reklam
Bütün Alıntılar
Allah doğruların yardımcısıysa eğrilerin de en büyük intikam alıcısıdır. 155 Gönül meselelerinde imzanın, sözleşmenin hiç hükmü olamaz. Herkes kalbinin hissiyatında mazurdur. 178
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.