Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Düşünce Geleneğinden Hareketle Bir Değerlendirme

Evrim Risalesi

Ömer Türker

Evrim Risalesi Gönderileri

Evrim Risalesi kitaplarını, Evrim Risalesi sözleri ve alıntılarını, Evrim Risalesi yazarlarını, Evrim Risalesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bilincimiz sürekli tamamlanmaya ihtiyaç duyar..
Sanki boşlukta var olan, geçmiş ve gelecekle teması olmayan bilinç parçaları gibiyiz.
Sayfa 69 - KetebeKitabı okuyor
Tesadüf, Tevâfuk..
Filozofların terminolojisinde "tesadüf" terimi bulunur. Fakat filozoflar tesadüf kelimesini, sebebi belli olmayan veya rastgele meydana gelen şey anlamında değil, sebebi bizim tarafımızdan bilinmeyen şey anlamında kullanırlar.
Sayfa 55 - KetebeKitabı okuyor
Reklam
152 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Yaklaşık iki yüz yıldır tartışılan ve derin arka planları olan evrim teorisi mevzusunda İslam düşüncesinin nerede durduğunu sorgulayan ve fakat kesin bir neticeye varmak gibi bir iddiası da olmayan nitelikli bir okuma yapmak isteyenler için tavsiye ediyoruz.
Evrim Risalesi
Evrim RisalesiÖmer Türker · Ketebe Yayınevi · 020 okunma
her birimizin birey olarak başlangıcı ve sonu vardır ama akışın bütününde nerede olduğumuzua dair bireysel kanaatimiz yoktur. bu sebeple bilincimiz sürekli tamamlanmaya ihtiyaç duyar. farkinda olalim veya olmayalim bu tamamlanma ihtiyaci bizi varoluşun anlamina dair sürekli meraka sevk eder
Evrim teorisi, ortaya çıktığı zamana kadar canlıların yaratılışı hakkındaki temel kabullere aykırı görüldüğü için Hıristiyan dünyada büyük tepki çekmiş ve pek çok ateşli tartışmaya yol açmıştır.
Sayfa 25 - Ketebe
Doğal seçilim ile kastedilen şey, en iyi uyum sağlama özelliğine sahip olanların hayatta kaldığı tezidir.
Sayfa 18 - Ketebe
Reklam
İslam düşünce geleneği kapsamında bulunan bilim gelenekleri, modern bilimin gelişmesiyle pek çok alanda ya açıklama gücünü yitirme ya da yeni dönemin bilimsel açıklamalarıyla uyumsuz duruma düşme sorunuyla yüz yüze kaldı.
Sayfa 10 - Ketebe
İnsanlar bir bilginin yanlış veya işe yaramaz olduğuna karar verirken hata edebilir, propagandaların etkisinde kalabilirler.
Sayfa 9 - Ketebe
152 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Ömer Türker'in anlatma biçimini kurduğu cümleleri çok beğeniyorum. Anlaşılması çok zor konuları bir roman gibi sürüklenerek okumamı sağlıyor. Evrimin islamla çelişmedigini savunan bilim insanlarının revaçta olduğu bir dönemde konu hakkında okumak isteyenler için çok güzel bir metin. Öncelikle yazarın Varlık Nedir kitabının okunması gerektiğini düşünüyorum. Sadece bu kitap için değil, genel olarak Ömer Türker'in ilk o kitabı okunmalı. Kitapta ilk önce evrim kavramı açıklandıktan sonra evrim teorisinin dinle bağlantısını kuran özellikleri ortaya konuyor. Daha sonra bu (negatif) özelliklerin kelam, felsefe ve tasavvuf geleneklerinde nasıl değerlendirileceğiyke ilgili açıklamalar yapılıyor. Sona doğru insan nasıl oluştu sorusunun önce evrimde daha sonra yine İslam Düşünce Geleneklerinde nasıl cevaplandığından bahsediliyor. Her zaman akıl ve mantık çerçevesinde ve belli bir pencereye yaklaşmadan anlatım yapılıyor. Bu tür yazılarda genelde yapıldığı gibi sonuçsuz bir karşılaştırmayla da bitmiyor, en azından yazarın vardığı sonucu net görebiliyoruz.
Evrim Risalesi
Evrim RisalesiÖmer Türker · Ketebe Yayınevi · 020 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
kitap evrim konusunu din ve bilim çerçevesinde ele almaya ve bunlar arasında bir çatışma ya da ortak bir uzlaşı olup olamayacağına bir ön çalışma sunar. kitabın genel hatlarıyla olaya yaklaşımı şöyledir: biyolog türlerin nasıl oluşageldiğini bilimin yöntemleriyle ele alıp inceleyerek bunların araştırmasını yaptığında herhangi bir sorun ortaya
Evrim Risalesi
Evrim RisalesiÖmer Türker · Ketebe Yayınevi · 020 okunma
31 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.