Puan

8.410 üzerinden
182 kişi
2022 73. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2022 19:53
Herkese selamlar, herkese merhabalar. Bugün sizlere bir çocuk kitabı ile geldim. Kitabın adı "Ferman" içindeki çok güzel bir hikayeden alıyor ismini. Kitap altı hikayeden oluşuyor. Elbet bütün hikayeleri ayrı ayrı ders veriyor bizlere. Sadakati anlatıyor Ferman hikâyesinde padişahın emrine olan itaati. Rüşvet ikinci hikayemiz elbette ki rüşvet almakla ilgili trejikomik bir hikaye. Lafı fazla uzatmayı hiçbir zaman sevmedim. Küçüklerimiz için ideal ve okutulması gereken kitaplar arasında diyebilirim. Keyifli okumalar dilerim.
Ferman
2023 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 17:49
Osmanlı ordusu Semlin'e gitmek üzere ilerlerken, Tosun Paşa, sadrazamın verdiği fermanı Niş Beyi'ne götürmek üzere yola koyulur. Göğsünün üzerinde taşıdığı bu fermanda yazılanlar ise onu derinden sarsar. Çünkü mektup kendisinin ölüm fermanıdır. Ömer SeyfettinÖmer Seyfettin FermanFerman
Hikaye-Öykü
Puan vermedi
Ferman Rüşvet Yüzakı Apandisit Balkon İlk Cinayet Toplam altı öyküden oluşuyor. Kelimelerin anlamları parantez içinde, terimlerin anlamları da aynı sayfada yan tarafta ayrı bir bölüm halinde yazılmış.
2022 21. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2022 13:33
Yine bir hikaye okuma görevini tamamladık. Çocukken okuduğum ama şimdi okuyunca daha farklı düşünceler bırakan Ömer Seyfettin eserlerinin birini daha tekrar tekrar okudum. Devletine her haliyle bağlı olan Tosun Bey'in hüzünlü bir öyküsünü barındıran güzel bir eser. Okuyun, okutun derim. Kitapla kalın...
FermanÖmer Seyfettin · Baloncuk Yayınları · 20201,200 okunma
2020 116. kitabı
Hep nostaljik geliyor bana Belki içindeki kelimelerden belki de hikayelerden Kesinlikle okuyup da beğenmeyen yoktur Defalarca okunsa da hiç bıkkınlık vermiyor Ömer Seyfettin okumak İyi okumalar Varolun
FermanÖmer Seyfettin · Bilgeoğuz Yayınları · 20151,200 okunma